 |
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: st srpen 19, 2009 7:08 am Předmět: zlepšovací prostředek do rohlíků |
|
|
Holky, vím že pečete převážně sladké,ale jestli tu je někdo, kdo rád dělá domácí rohlíky, tak poslouchejte.
Sháním zlepšovací prostředek do pečiva - na rohlíky hlavně celozrné. Když doma peču, tak by šly,ale prostě jsou malé a těžké i když tam dávám vše možné. Rozhodla jsem se sehnat zlepšovací prostředek, většinou se toho dává fakt malinko, třeba jen 1% ,ale udělá to divy.
Zatím nemám konkrétní výrobek,ale hned co mi odepíšou tak sem napíšu, co a jaký výrobek je.
Je problém, že je toho 15-25kg, tak sháním nějaké lidiky, kteří by to zkusili se mnou.
Jestli se tu někdo najde, napište  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sonad těsto v míse
Založen: 2.8.2009 Příspěvky: 54 Bydliště: Tišice
|
Zaslal: st srpen 19, 2009 9:47 am Předmět: |
|
|
Soptíku, takové množství bys měla nabídnout do pekárny, když se toho dává malinko. Já bych si vzala, pokud dodáš i recepis na ty rohlíky, ale opravdu trochu. Pokud jedeš do Cítova, tak tam. _________________ http://sonad.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: st srpen 19, 2009 8:00 pm Předmět: |
|
|
No to chci slyšet holky!
Hned až mi dorazí všechny odpovědi, tak dám vědět... ozvu se |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2434 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: čt srpen 20, 2009 4:33 pm Předmět: |
|
|
To by vlastně bodlo to těch slaných dortů, žejo? Do jakéhokoliv kynutého těsta?
Tak prosím také kilo. Kolik to stojí?
Naposledy upravil Galbovka dne čt srpen 20, 2009 11:31 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skaja nadýchaný korpus

Založen: 16.10.2007 Příspěvky: 273 Bydliště: Jihlava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Maruh prázdné břicho
Založen: 4.9.2008 Příspěvky: 9 Bydliště: Moravskoslezský kraj
|
Zaslal: čt srpen 20, 2009 7:54 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Soptíku, psala jsem ti SZ. Taky bych asi 0,5-1 kg zkusila Díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: pá srpen 21, 2009 8:59 pm Předmět: |
|
|
Holky jste zlatíčka, takže do toho půjdeme, ještě se rozhoduji (radím s těmi lidmi) pro co se rozhodnout, pošlu vám jsem dva odkazy, kde píšou na co to je a mezi kým se rozhoduji.
Mělo by to být i na sladké jemné pečivo - takže dvojí užitek (jak na rohlíky - nebo slané, tak třeba i do buchet koláčů a tak)
chtěla jsem aby to mělo objem - aby to prostě z celozrného pečiva udělalo trošku nafouklé a pak trvanlivost, aby to bylo pár dnů spoň měkké.
Štve mě totiž to celozrné pečivo, že když si chci udělat, tak je malé hutné a druhý den tvrdé.
Když si chci koupit celozrné pečivo, tak je to většinou pšeničká mouka s přídavkem nějaké celozrné a obarveno karamelem nebo sladem... takže sehnat celý celozrný je zázrak - tímhle bych to vylepšila, že to prostě bude měkkčí, větší a trvanlivější.
Holky vydržte, byla jsem na dovče a už jsem doma, takže dám vědět.
http://www.zeelandia.cz/products/pripravky-pro-psenicne-pecivo/premiumback-plus/
http://www.zeelandia.cz/products/pripravky-pro-psenicne-pecivo/lactorex/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: so srpen 22, 2009 12:55 pm Předmět: |
|
|
Holky tady jsem našla taky holky, co si to moc chválí.
Teď si s jednou píši a spešl pro mě dělá JEN celozrné rohlíky jen z celozrné mouky, aby mi řekla, zda opravdu nabudou, když budou jen z celozrné mouky. Jinak používá to jak do pečiva, chlebů, tak i do sladkého, crosantů, vánoček, mazanců... prostě do sladkého. Dívala jsem se na cenu, je to přibližná cena - mám starý ceník a stálo to kg 71kč, takže uvidíme kolik to teď bude stát a zda si vezmu vůbec tohle, zda nebudu mít to druhé,ale ve směs je to stejné,ale třeba cena by se lišila, takže nic zatím neberte na pevno (s tou cenou) vše dám vědět,ale jen aby jste měly tak nějak představu... pak podám hlášení jak dopadly ty plně celozrnné rohlíky a jak nabobtnaly a jak dlouho vydržely měkké.
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4763 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cvrček 305 precizní dort

Založen: 22.9.2007 Příspěvky: 1782
|
Zaslal: so srpen 22, 2009 1:18 pm Předmět: |
|
|
Soptíku,prosím Tě taky bych si vzala kilo,jestli ještě budeš mít. A vzala bych si to v Cítově. Díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: so srpen 22, 2009 1:31 pm Předmět: |
|
|
Holky nebojte bude to nejspíše 25kg, když bude velký zájem vezmu klidně dva pytle. Zatím mi sem nepiště kdo si to vše vezme, pak mi to pošlete v sz.až to sem dám černé na bílém. bude te to tam vše mít, vypíšu vás. já si vás zatím píšu. nebojte. Do Cítova to vezmu, aspoň se ušetří na poštovném.
Já si budu brát asi 4kg nebo tak, ono to sežere taky dost, když se bude péci i sladké...
Holky tak ta holčina vyrobila pro mě zcela plně celozrné rohlíky, jen celozrná mouka a bez oleje (kvůli kj ) no a napsala mi toto:
Tak ti posílám fotky těch rohlíků.Na objem teda moc velké nejsou,ale jinak jsou měkkoučké.Mně osobně jen z celozrnné mouky nechutnají,příjde mi to nahořklé,dala bych aspoň 200g obyč hladké a tím budou i nadýchanější.Nevím,jestli máš nějakou bezlepkovou dietu,ale pokud ne,tak nevidím důvod k tomu,jíst pečivo jen z grahamu...i v kupovaných je většina mouky bílé.
Jedno je jisté...bez zlepšujícího přípravku by to bylo tvrdé,jak štolverk.
z toho nejsem moc potěšena, že plně celozrné pečivo moc nenabilo, i když je měkučké...no uvidíme, co mi ještě napíšou dodavatelé a jinak vyberu něco jiného, nebo to druhé, ale na pečivo kde je světlá mouka s celozrnou je to dobré, jen ta samotná celozrná není ono... no teď si říkám, jestli by se to dalo vůbec zlepšit, prostě se musím asi smířit s tím, že buď do celozrného pečiva přidám více světlé mouky, když chci pořád ten objem a mohu toto používat i do sladkého, nebo prostě budu mít něco jen na rohlíky, aby byly pořádné ale zas to nebde do sladkého....?Bože co já vyberu !!!!!!!!!! Holky já už ale něco chci mít doma! snad mi někdo pořádně poradí. nebojte něco najdu a dám vědět...Já si totiž myslím, že to druhé, jak jsem dávala odkaz, by mohlo být lepší. píši tam, že je to i na slabší mouky...no uvidíme na všední dny, až lidi začnou chodit do práce a odepíši mi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: ne srpen 23, 2009 5:54 pm Předmět: |
|
|
Holky píšu další info o tom...
rohlíky jsou stále měkoučké, a vydrží tak asi 4 dny, než fakt to ztvrdne....dokonce ty rohlíky neměla v sáčku a jsou prostě měkké, jako normální světlí rohlík!
Další výhoda je, že se to může dát i do mrazáku, takže to vydrží dlouhou dobu!!!!!!!!!!!!!
Prostě to má stále "čerstvé" takže si toho může vzít více.
No už si plánuji obchůdek, že bych třeba něco upekla, a pak prodávala říkala, že to je z těchto výrobků a tak...
Jo a jinak ze 125 g mouky celozrné uděláno 4 rohlíky a takhle je velikost
http://sklad.obrazku.cz/t174330_230820091348.jpg
Naposledy upravil Soptík1 dne po srpen 24, 2009 10:50 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne srpen 23, 2009 7:21 pm Předmět: |
|
|
Sopťo, jestli to chceš mít jako podnikání, tak to ale musíš prodávat za vyšší cenu než to nakoupíš...já jak koupím, tak prodám...moje "podnikání" je prodělečné  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: ne srpen 23, 2009 8:20 pm Předmět: |
|
|
Zítra budu mluvit s technologem tak mi snad poradí, tak bychom už mohly něco objednat. mám pro něj (po tel. budeme spolu mluvit) jeden papír A4 samých otázek k různým výrobkům. takže to třeba nebude ten o kterém tu mluvím. ten je fajn, prý ty rohlíky nabudou i dost i když to je spíše na trvanlivost,ale já chci prostě hlavní složku objem a pak trvanlivost, takže tak! holky já jsem se zas do toho zapálila, já pořád sedím jen na PC a hledám a hledám a už mě hrabe. Mám teď nutkání objednat asi 6 pytlů po 25-30kg . No ale musím se vrátit zpět do reality a vše postupně postupně.... takže zítra podám další info možná že už konečné! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: st srpen 26, 2009 12:37 pm Předmět: |
|
|
TAK HURÁÁÁÁÁÁÁÁ, JDU DO LAKTOREXU, JE TO TEN VÝROBEK NA TRVANLIVOST A DÁVÁ I OBJEM, TAKŽE KDO MÁ ZÁJEM PIŠTE PIŠTE!!!!!!!!!!!!!!
Je to jak do běžného pečiva, tak i do jemného - sladkého kynutého...
DÁVÁ SE OD 1%-5% PODLE TOHO ZDA TAM JE CELOZRNÁ MOUKA NEBO NE, ČÍM VÍCE JÍM TAM BUDE, TÍM VÍCE SE DÁ LAKTOREXU...
takže když bude 1000g mouky tak se tam dá 10-50g laktorexu...jestli počítám dobře
Cena opravuji, to bylo bez DPH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
takže s DPH je to 106,- kč
Naposledy upravil Soptík1 dne st srpen 26, 2009 12:55 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: st srpen 26, 2009 12:52 pm Předmět: |
|
|
...........ale jooo napsala ale jinam ... mám to na diskuzi o všem...
doplňuji... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: st srpen 26, 2009 7:56 pm Předmět: |
|
|
Holky pozor! dá se to zamrazit a vydrží to!!!!!
Máte to stále čerstvé.
Takže si můžete vzít více... musí to být ale v suchu zabalené, aby do toho nepřišla voda. Holky na dámě to tak dělají.... _________________ http://soptik1.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sonad těsto v míse
Založen: 2.8.2009 Příspěvky: 54 Bydliště: Tišice
|
Zaslal: so srpen 29, 2009 2:36 pm Předmět: |
|
|
Sopti, ahoj. Je jsem ještě neuměl, tak nevím, zdali jsem to do SZ napsala dobře. Tak pro jistotu. Prosím, já bych si vzala 1/2 kg. To mi bude pro doma stačit. Já zas toho tolik nenapeču, protože by nám nestačily futra. Víš  _________________ http://sonad.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Soptík1 nadýchaný korpus

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 242
|
Zaslal: so srpen 29, 2009 6:00 pm Předmět: |
|
|
dobře jsi to poslala, odepsala jsem ti SZ.
Jen posílám jen po 1kg.
Zkus se zeptat sousedů ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Meagaira forma v troubě

Založen: 26.11.2010 Příspěvky: 134 Bydliště: Zlín
|
Zaslal: ne prosinec 05, 2010 10:47 am Předmět: |
|
|
Zdravíčko, scháním tento prostředek do pečiva, hodně dělám z celozrnné mouky a poněkud mě sejří, že na druhý den je to pečivo už skoro jako šutr, prostě to není ono, psala jsem autorce topicu, ale ta už to neobjednává, potom jsem psala Milu a ta by snad byla i ochotná to vzít, ale muselo by se nás na to sejít víc a tak se ptám bude to někdo chtít ? pokud ne, nezbyde mi než si lámat zuby na tuhém pečivu ) nebo ještě varianta, pokud to některá z Vás vlastní a nepoužívá, brala bych ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Blongie007 prázdné břicho
Založen: 2.8.2011 Příspěvky: 1
|
Zaslal: út srpen 02, 2011 9:30 pm Předmět: |
|
|
Ahojte, pokud někdo má nebo objednává ten lactorex, tak bych si vzala kilo, klidně i dvě. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|