Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
gootter prázdné břicho
Založen: 18.6.2011 Příspěvky: 6
|
Zaslal: so červen 18, 2011 3:08 pm Předmět: American cookies |
|
|
Zdravím,
mám takový problém. Rozhodl jsem se, že zkusím upéct Americké sušenky. Našel jsem si recept (přeložil jsem ho) a všechno nakoupil. Udělal jsem těsto přesně podle plánu a dal na pečící papír. Ale hned po chvlice jsem zjistil, že se mi těsto roztáhlo na tenký plátek a začalo bublat. Tak jsem to vytáhnul a nechal chvilku odležet. Trošku jsem ochutnal (tady jsem zjistil, že musím dát o hodně méně cukru ). Rozhodl jsem se tedy, že to zkusím dát do formiček. Udělal jsem tak a po vytažení jsem zjistil, že těsto nedrží tvar. Prostě se začne škvařit a přichytne se formičky.
Čím myslíte, že to je? Dal jsem tam obyčejné máslo, neměla tam přijít radši Hera?
Díky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
small.x promazaný korpus

Založen: 27.4.2011 Příspěvky: 797 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so červen 18, 2011 6:55 pm Předmět: |
|
|
a jaký to je recept ?
mě to spíš přijde jako málo mouky. nebo to jsou nějaké speciální sušenky ? _________________ experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )), |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fel krém v pytlíku

Založen: 10.11.2009 Příspěvky: 903 Bydliště: opava
|
Zaslal: so červen 18, 2011 7:22 pm Předmět: |
|
|
gootter pisni ten recept, třeba je to fakt málo mouky a hodně cukru. Taky jsem měla přecukrovaný recept ale spíš to tvrdlo, než se škvařilo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2434 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: so červen 18, 2011 8:51 pm Předmět: |
|
|
Gootter, bez toho konkrétního receptu ti moc neporadíme. Přepiš to sem a na něco přijdem...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gootter prázdné břicho
Založen: 18.6.2011 Příspěvky: 6
|
Zaslal: út červen 21, 2011 6:30 am Předmět: |
|
|
225 g měkkého másla
200 g bílého cukru
220 g baleného hnědého cukru
2 vyjíčka
10 ml vanilkového aroma
375 g (všestranná mouka) asi polohrubé
5 g jedlé sody
10 ml horké vody
3 g soli
335 g polosladkých čokoládových lupínků
115 g vlašských ořechů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2434 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: út červen 21, 2011 6:45 am Předmět: |
|
|
Mě to google přeložil takhle, nevím, jak jsi došel k těm vahám...
Složení
1 šálek másla, měkčené
1 hrnek bílého cukru
1 hrnek hnědého cukru
2 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
3 šálky hladké mouky
1 čajová lžička jedlé sody
2 lžíce horké vody
1 / 2 lžičky soli
2 šálky polosladká čokoládové lupínky
1 šálek nasekané vlašské ořechy
Instrukce
Předehřejte troubu na 350 stupňů F (175 ° C).
Krém dohromady máslo, cukr bílý a hnědý cukr do hladka.Beat v vajec, jedno po druhém, pak přidáme vanilku.Rozpustí se jedlé sody v horké vodě.Přidat do těsta spolu se solí.Vmíchejte mouku, čokoládové lupínky a oříšky.Pokles o velké lžíce na nenamazaný pánve.
Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě, nebo dokud nejsou okraje pěkně nezhnědne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fel krém v pytlíku

Založen: 10.11.2009 Příspěvky: 903 Bydliště: opava
|
Zaslal: út červen 21, 2011 7:56 am Předmět: |
|
|
Ty váhy taky nechápu, je to na hrnky. Když koukneš na originál mají 2 hrnky cukru a tři mouky, ty máš víc cukru než mouky v tom bude zakopaný pes A tu all purpose bych dala polohrubou. Ten pokles lžíce chápu v originále jako že se to má velkou lžící dávat na plech (píšou nevymazaný, já bych to šoupla na papír nebo podložku). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kvajdovka59 hotový dort
Založen: 8.2.2011 Příspěvky: 1300 Bydliště: okres Mladá Boleslav
|
Zaslal: út červen 21, 2011 11:41 am Předmět: e |
|
|
asi hrnky nabral a pak vysypal a zvazil,taky si to tak blbuvzdorne nekdy delam hihihihi  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gootter prázdné břicho
Založen: 18.6.2011 Příspěvky: 6
|
Zaslal: út červen 21, 2011 1:32 pm Předmět: |
|
|
Tam jdou přepnout jednotky. Jinak na googlu jsem to nepřekládal. všechno tak nějak z hlavy.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2434 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: út červen 21, 2011 2:22 pm Předmět: |
|
|
Já za sebe teda jsem radši na hrnkách... Než to všecko vážit na gramy....
Zkus to znovu na hrnky a uvidíš. Zřejmě jim ten přepočet nefunguje..
Pak napiš, jak moc dobrý to bylo...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gootter prázdné břicho
Založen: 18.6.2011 Příspěvky: 6
|
Zaslal: út červen 21, 2011 3:56 pm Předmět: |
|
|
Wow... tak jo, díky... zítra to zkusím, musím sehnat heru...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fel krém v pytlíku

Založen: 10.11.2009 Příspěvky: 903 Bydliště: opava
|
Zaslal: st červen 22, 2011 11:33 am Předmět: |
|
|
Evi to by ale pořád musel být zachovaný ten poměr, ty váhy mají evidentně špatně )
tak dej vědět, třeba to budou opravdu dobré sušenky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gootter prázdné břicho
Založen: 18.6.2011 Příspěvky: 6
|
Zaslal: st červen 22, 2011 4:21 pm Předmět: |
|
|
ANO! Opravdu dobré sušenky... všechno se mi povedlo, jak má být, akorát musím vychytat tu velikost. Už si pochutnáváme celá rodina... jinak: nevíte, kde sehnat ty čokoládové lupínky? Já jsem řezal normální čokoládu na vaření. Hrůza! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2434 Bydliště: Cheb
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
gootter prázdné břicho
Založen: 18.6.2011 Příspěvky: 6
|
Zaslal: čt červen 23, 2011 3:26 pm Předmět: |
|
|
Díky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
amonet prázdné břicho
Založen: 23.10.2012 Příspěvky: 1
|
Zaslal: út říjen 23, 2012 10:15 am Předmět: moje |
|
|
tento recept som dostala od zákazničky-američanky,čo k nám pravidelne chodieva, je perfektny:
100g hnedy cukor
100g biely cukor
1 balíček vanilkový cukor
300g hladká múka
2 vajcia
1/2 balíčka práška do pečiva
2PL mlieka
170g maslo (hera)
čokolada
aby sa cesto nelepilo ked robite gulky možte aj ruky aj cesto valkať v hladkej muke
pečenie na papieri |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|