Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

American cookies


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Jiné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
gootter
prázdné břicho


Založen: 18.6.2011
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so červen 18, 2011 3:08 pm    Předmět: American cookies Citovat

Zdravím,
mám takový problém. Rozhodl jsem se, že zkusím upéct Americké sušenky. Našel jsem si recept (přeložil jsem ho) a všechno nakoupil. Udělal jsem těsto přesně podle plánu a dal na pečící papír. Ale hned po chvlice jsem zjistil, že se mi těsto roztáhlo na tenký plátek a začalo bublat. Tak jsem to vytáhnul a nechal chvilku odležet. Trošku jsem ochutnal (tady jsem zjistil, že musím dát o hodně méně cukru Smile ). Rozhodl jsem se tedy, že to zkusím dát do formiček. Udělal jsem tak a po vytažení jsem zjistil, že těsto nedrží tvar. Prostě se začne škvařit a přichytne se formičky.
Čím myslíte, že to je? Dal jsem tam obyčejné máslo, neměla tam přijít radši Hera?
Díky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 753
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so červen 18, 2011 6:55 pm    Předmět: Citovat

a jaký to je recept ?
mě to spíš přijde jako málo mouky. nebo to jsou nějaké speciální sušenky ?
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 897
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: so červen 18, 2011 7:22 pm    Předmět: Citovat

gootter pisni ten recept, třeba je to fakt málo mouky a hodně cukru. Taky jsem měla přecukrovaný recept ale spíš to tvrdlo, než se škvařilo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: so červen 18, 2011 8:51 pm    Předmět: Citovat

Gootter, bez toho konkrétního receptu ti moc neporadíme. Přepiš to sem a na něco přijdem... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gootter
prázdné břicho


Založen: 18.6.2011
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 6:30 am    Předmět: Citovat

225 g měkkého másla
200 g bílého cukru
220 g baleného hnědého cukru
2 vyjíčka
10 ml vanilkového aroma
375 g (všestranná mouka) asi polohrubé
5 g jedlé sody
10 ml horké vody
3 g soli
335 g polosladkých čokoládových lupínků
115 g vlašských ořechů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 6:45 am    Předmět: Citovat

Mě to google přeložil takhle, nevím, jak jsi došel k těm vahám... Sad

Složení
1 šálek másla, měkčené
1 hrnek bílého cukru
1 hrnek hnědého cukru
2 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
3 šálky hladké mouky
1 čajová lžička jedlé sody
2 lžíce horké vody
1 / 2 lžičky soli
2 šálky polosladká čokoládové lupínky
1 šálek nasekané vlašské ořechy

Instrukce
Předehřejte troubu na 350 stupňů F (175 ° C).
Krém dohromady máslo, cukr bílý a hnědý cukr do hladka.Beat v vajec, jedno po druhém, pak přidáme vanilku.Rozpustí se jedlé sody v horké vodě.Přidat do těsta spolu se solí.Vmíchejte mouku, čokoládové lupínky a oříšky.Pokles o velké lžíce na nenamazaný pánve.
Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě, nebo dokud nejsou okraje pěkně nezhnědne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 897
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 7:56 am    Předmět: Citovat

Ty váhy taky nechápu, je to na hrnky. Když koukneš na originál mají 2 hrnky cukru a tři mouky, ty máš víc cukru než mouky v tom bude zakopaný pes Wink A tu all purpose bych dala polohrubou. Ten pokles lžíce chápu v originále jako že se to má velkou lžící dávat na plech (píšou nevymazaný, já bych to šoupla na papír nebo podložku).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1291
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 11:41 am    Předmět: e Citovat

asi hrnky nabral a pak vysypal a zvazil,taky si to tak blbuvzdorne nekdy delam hihihihi Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gootter
prázdné břicho


Založen: 18.6.2011
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 1:32 pm    Předmět: Citovat

Tam jdou přepnout jednotky. Jinak na googlu jsem to nepřekládal. všechno tak nějak z hlavy....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 2:22 pm    Předmět: Citovat

Já za sebe teda jsem radši na hrnkách... Smile Než to všecko vážit na gramy....
Zkus to znovu na hrnky a uvidíš. Zřejmě jim ten přepočet nefunguje.. Sad

Pak napiš, jak moc dobrý to bylo... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gootter
prázdné břicho


Založen: 18.6.2011
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 3:56 pm    Předmět: Citovat

Wow... tak jo, díky... zítra to zkusím, musím sehnat heru... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 897
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: st červen 22, 2011 11:33 am    Předmět: Citovat

Evi to by ale pořád musel být zachovaný ten poměr, ty váhy mají evidentně špatně Smile)
tak dej vědět, třeba to budou opravdu dobré sušenky Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gootter
prázdné břicho


Založen: 18.6.2011
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: st červen 22, 2011 4:21 pm    Předmět: Citovat

ANO! Opravdu dobré sušenky... všechno se mi povedlo, jak má být, akorát musím vychytat tu velikost. Už si pochutnáváme celá rodina... jinak: nevíte, kde sehnat ty čokoládové lupínky? Já jsem řezal normální čokoládu na vaření. Hrůza!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt červen 23, 2011 5:10 am    Předmět: Citovat

No, tak to HURÁÁÁÁ!!!! Wink

Já kupuji v krabičkách lupínky čokolády, nebo u paní Sukové takové šupinky, měla i bílé nebo by šlo koupit polevu v peckách, ty už se nožem nasekají dobře.... Smile
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/Cokolady--Polevy.html
http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/produkty.html/jedle_produkty-cokolady_polevy
http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/produkty.html/jedle_produkty-coko_dekorace
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gootter
prázdné břicho


Založen: 18.6.2011
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: čt červen 23, 2011 3:26 pm    Předmět: Citovat

Díky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
amonet
prázdné břicho


Založen: 23.10.2012
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2012 10:15 am    Předmět: moje Citovat

tento recept som dostala od zákazničky-američanky,čo k nám pravidelne chodieva, je perfektny:


100g hnedy cukor
100g biely cukor
1 balíček vanilkový cukor
300g hladká múka
2 vajcia
1/2 balíčka práška do pečiva
2PL mlieka
170g maslo (hera)
čokolada

aby sa cesto nelepilo ked robite gulky možte aj ruky aj cesto valkať v hladkej muke Smile
pečenie na papieri
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Jiné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com