Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
stelička prázdné břicho
|
Zaslal: ne listopad 25, 2007 11:29 pm Předmět: Finty - na vanilkové rohlíčky ... a na cukroví vůbec |
|
|
Těsto na rohlíčky vyválím na tloušťku asi 5 - 7 mm a kulatou formičkou vykrajuji měsíčky. Ty přendám na plech a přes držadlo vařečky rožky měsíčku trošku stlačím směrem k sobě (jakoby do kruhu, vařečka je ve středu).
Rohlíčky mají hezký tvar, jsou stejnoměrné a hlavně to jde velmi rychle. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
stelička prázdné břicho
|
Zaslal: pá listopad 30, 2007 6:12 pm Předmět: |
|
|
Právě jsem vyčetla další fintu - tentokrát na vosí hnízda.
Klasickou formičku vyložte před vložením těsta kouskem mikroténové fólie. Po vmáčknutí těsta se pak za fólii potáhne a úlek je na světě.
Osobně jsem nezkoušela, ale až dojde čas na nepečené cukroví, určitě vyzkouším. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gorolka nadýchaný korpus

|
Zaslal: pá listopad 30, 2007 7:21 pm Předmět: |
|
|
Vyzkouším oboje - díky.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
popelka forma v troubě

|
Zaslal: pá listopad 30, 2007 10:24 pm Předmět: |
|
|
Steličko,to není špatnýnápad.Já je dělám každý rok a pokaždě se s tím morduju.Vysypávám to cukrem a jde to špatně ven.Tohle určitě vyskouším. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
im52 prázdné břicho
|
Zaslal: st září 24, 2008 10:13 pm Předmět: |
|
|
Léty vyzkoušený postup - těsto vtlačím do moukou vysypané formičky rohlíčku a vyklepnu na vál. Nožem přenesu na pečící plech. Rohlíčky jsou jeden jak druhý a jde to velice rychle. Třeba někomu má zkušenost pomůže. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miloslava Friedlova prázdné břicho
|
Zaslal: pá březen 27, 2009 10:01 pm Předmět: LINECKÉ KOŠÍČKY |
|
|
Posilam radu, jak pect linecke kosicky. Papirovy pecici kosicek vlozim do plechoveho kosicku a vtlacim kousek lineckeho-upecu. Nemusim nic vyklopovat a hlavne nemusim umyvat formicky. _________________ Miloslava |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|