Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ivaver prázdné břicho

|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:40 am Předmět: Máslo a vánoční cukroví |
|
|
Ahojky,
máte prosím někdo zkušenost s náhradou másla v nepečeném cukroví?Vždycky jsem dávala jen máslo, ale letos je tak strašně drahé....  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
popelka forma v troubě

|
Zaslal: po listopad 05, 2007 8:51 am Předmět: |
|
|
Já mám vyzkoušeno,dávat do těsta na nepečené Floru,nebo část másla nahradit florou,nabo trochu hery.Mívám cukroví v igelit.pytli venku na balkoně.Tak s tím nemám problém,ale neztuhne to,jako s máslem.Taky jsem zkoušela tam dát,ty levné margaríny,jak prodávají na pečení.Dala jsem to půl na půl a taky to byl dobrý.
Ale třeba ti poradí někdo ještě něco lepšího. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
světluškaaš hotový dort

Založen: 18.9.2007 Příspěvky: 1038 Bydliště: Západní čechy, Aš
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 6:48 pm Předmět: |
|
|
Zlatá hanná je to víc máslo než tuk a je i dobrá není tam cítit ta chuť margarínu.Letos ji budu používat na pečení a částečně i do krémů.Nakoupila jsem výhodně když měli akci v Penny za 13,90 teď stojí víc než dvacku. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gábina prázdné břicho
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 7:57 pm Předmět: |
|
|
světluškaaš napsal: | Zlatá hanná je to víc máslo než tuk a je i dobrá není tam cítit ta chuť margarínu.Letos ji budu používat na pečení a částečně i do krémů.Nakoupila jsem výhodně když měli akci v Penny za 13,90 teď stojí víc než dvacku. | já dávám zlatá perla,stojí nebo stála do 15kč |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivaver prázdné břicho

|
Zaslal: po listopad 05, 2007 11:46 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem koupila v Lidlu na zkoušku nějaký máslový tuk na mazání pečiva-ani to nemá název. Myslela jsem si, že to bude něco jako Rama Bonjour, ale bylo to pěkně hnusné. Stálo to necelých 10,-a šlo to děsně na dračku.......Tak to si tedy radši připlatím Holt budu zkoušet dál  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janavevi prázdné břicho
|
Zaslal: út listopad 06, 2007 8:25 am Předmět: |
|
|
Já už léta používám jenom heru, a to do těst i do krémů a nikdo to nepoznal.... mám dokonce kolegyni, která radši neupeče, když si nemůže koupit máslo, protože bez másla to prý prostě nejde a když jsem upekla do práce na oslavu dort, tak se se mnou hádala, že v krému je stopro máslo...... jsem ji málem ztřískala, protože tam máslo nebylo ani omylem.... přidávám vždycky jenom kousek do krému na ozdobení povrchu...... do nepečeného pečiva dávám také heru, přijde mi jemnější, ale fakt je, že já ochutnám maximálně jeden kousek, ze sladkého mám nejradši řízek ... jinak nepečené pečivo mám většinou v lednici (ale to můžu, jsme se synem sami dva) nebo v ložnici (a tam mi už namrzly i kytky ) a když jsem loni v lednu likvidovala zbytky tak tomu fakt nic nebylo |
|
Návrat nahoru |
|
 |
popelka forma v troubě

|
Zaslal: út listopad 06, 2007 8:45 am Předmět: |
|
|
Ivaver-v lidlu a ani v plusu takovéhle tuky nekupuji.Ty levnější kupuji v Tescu,Kauflandu.Taky jsou určitě šizené,ale chuťově mi připadají lepší.A když to namíchám s máslem,tak to není poznat.V kauflandu kupuji LANDO,má 70% rostlinného tuku,v tescu zase Margarin s trojštvrtinovým množstvým tuku tj 60% a jsem s nima spokojená.Máslo obsahuje 82% tuku.Takže,když se to smíchá,takse to vyrovná. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Džuli nadýchaný korpus

Založen: 3.9.2007 Příspěvky: 259 Bydliště: Severní čechy-Louny
|
Zaslal: út listopad 06, 2007 12:32 pm Předmět: |
|
|
Já používám zl.hanou a heru na všechno i na dorty a každý taky chválí a nevěří že tam máslo není _________________ http://www.pernicky.wbs.cz
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
monca prázdné břicho
|
Zaslal: so listopad 10, 2007 7:14 pm Předmět: |
|
|
Do nepečeného cukroví a do krémů dávám jedině máslo, myslím si , že ta chuť za to stojí. Raději udělám méně, ale chutně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivaver prázdné břicho

|
Zaslal: so listopad 10, 2007 11:32 pm Předmět: |
|
|
Objevila jsem docela rozsáhlou diskuzi na stejné téma na livingu a řekla bych, že tady i tam převládá obdobný názor: do těsta Heru, do krémů a nepečeného cukroví pouze máslo. Nedá se nic dělat Vánoce jsou jednou za rok...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ivana prázdné břicho
|
Zaslal: so listopad 17, 2007 1:45 pm Předmět: |
|
|
Cukroví peču z Hery a kamarádka ze Stelly. Zkusila jsem to a z té Stelly se mi to zdá být suché. Krémy dělám jedině z másla. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|