Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

nejlepší KORPUS - nejoblíbenější

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rybicka
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Fryšták

PříspěvekZaslal: út červenec 29, 2008 9:19 am    Předmět: Citovat

Tmavy korpus pod parizak a harlekyna:

Korpus do formy 24cm:

4 vejce
80g moučkového cukru
2 polévkové lžíce oleje
2 kopcovitě naplněné polévkové lžíce kakaa
ke kakau dovážit polohrubou mouku na 80g
1 čajová lžička prášku do pečiva

Postup:

Ručním el. šlehačem vyšleháme vejce s cukrem na pěnu. Pořádně, objem se více než zdvojnásobí a může to trvat cca 3-4 minuty. Přidáme olej a přešleháme. V míse, ve které jsme vážili kakao a mouku přidáme prášek do pečiva a důkladně lžičkou promícháme - jak kakao, tak i prášek do pečiva by měl být v mouce rovnoměrne rozptýlen. Tuto suchou směs vsypeme do vaječné pěny, vyšleháme v řídké těsto - důkladně, můžeme si pomoci i zamícháním stěrkou, mouka má tendenci klesnout ke dnu. Těsto hned vlijeme do připravené formy a vlžíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme 20-25 minut. Propečení zkoušíme párátkem nebo špejlí. Těsto je tmavé, pozor, ať jej nespálíte.

http://rybi-cka.blog.cz/0807/parizsky-rychlezmiz-dort

PS: Na plech bych dala dvojitou davku. Tato je do formy 24cm bez prorezani...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
skaja
nadýchaný korpus


Založen: 16.10.2007
Příspěvky: 273
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 4:28 pm    Předmět: Citovat

Můj oblíbený a již tolikrát vyzkoušený recept

DORTOVÝ KORPUS

korpus peču podle receptu od kamarádky, dle přání zákazníka ,vanilkový,kávový,kakaový,ořechový...
poměr si přispůsobím potřebné velikosti

5 vajec
20 dkg cukru krupice
20 dkg ( polohrubá mouka + pudink.prášek, káva,ořechy,kakao...)
1/2 prášku do pečiva

postup: celá vejce dám do šlehače s mísou a při vysokých otáčkách nechám vyšlehat do pěny,přidám cukr a dál šlehám do bílé husté pěny,do té pak zašlehám mouku s pudink,práškem(příchuť dle požadovaného korpusu-vanilka,kakao,karamel...) ořechy,mletou zrnkovou kávou... a PDP
Peču v předehřáté el.troubě na horký vzduch 175oC asi 50min.
_________________
http://skaja.websnadno.cz
http://skaja4.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 5:44 pm    Předmět: Citovat

Tak abych nebyla pozadu taky přidám recept na můj korpus:
4 vejce
1 hrnek (200ml) cukr krupice
2 hrnky mouky (dávám napůl hladkou a polohrubou)
půl hrnku oleje
-//- mléka
1/2 prdopeče a jedn vanilkovej cukr.

žloutky šleháme s cukrem do pěny pak přidáme olej a na střídačku mouku smíchanou s prdopečem a mléko.Nakonec přimícháme vařečkou sníh z bílků s vanilk.cukrem
Není problém udělat mramorový nebo když chci ořechový tak půl hrnku mouky nahradím mletýma ořechama.
A když mám tak dávám i strouhanou citronovou kůru a rum ale to pak naleju do bábovkové formy a je s toho skvělá piškotová bábovka. Very Happy
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
henka
prázdné břicho


Založen: 26.7.2008
Příspěvky: 19
Bydliště: okr.Benešov u Prahy

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 7:03 pm    Předmět: Citovat

Ahoj děvčata Smile , můj osvědčený recept na piškot je:
na 1 vejce - 50 g krupicového cukru
- 70 g hl. mouky
- 3 PL oleje
- 2 PL teplé vody
- 1 rovná ČL PRdoPEČ (celý na 4 vejce)
- 1 rovná ČL V.cukru (celý na 4 vejce)
- 0,5 ČL citronky (šťávy) (1 PL na 4 vejce)
Vyšlehám bílky s citronkou a V.cukrem.
Žloutky s kr.cukrem šlehám a nadvakrát přidám střídavě olej a vodu. Šlehám jen do rozpuštění cukru a přiměřené pěny.
Krátce, pomalými otáčkami vmíchám 3/4 mouky, do zbytku mouky zamíchám PRdoPEČ.
Pak do toho vyklopím sníh, posypu tím zbytkem mouky s práškem a jemným obracením spojím. Pokud chci mramorový, oddělím 1/3 těsta a zamíchám tekutou kašičku z kakaa a trošky teplé vody. Jde to mnohem lépe než sypké kakao - tam je nebezpečí, že těsto spadne a je pak tuhé.

Peču ve vyhřáté troubě spíš pomaleji, jak moc rychle vyskočí udělá bouli na prostředku. Upečené se pozná nejen píchnutím špejlí. Povrch musí být suchý a při jemném zmáčknutí na středu pružný. Jak je slyšet takové jakoby praskání - šumění, chce to ještě chvilku i když třeba špejle "říká" něco jiného. Upečené vyklápím z formy tak po 5ti min. na mřížku a při chladnutí otočím.

Další zkušenost se šleháním žloutků:
Vysoká, hustá pěna dělá sice nadýchané, ale drobivé těsto a to se pak špatně krájí a tvaruje u velkých a složitějších dortů. I když je těsto hutnější - což taky dělá hl. mouka - je jemné a díky oleji není suché.

Můžou se přidat i ořechy (uberu maličko oleje), ochutit pudinkovým práškem apod.

Korpus na Sachr je dobrý z kefírové buchty kterou jistě znáte, jen dám víc a zase hladké mouky, aby byl pevnější.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 890
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 7:48 pm    Předmět: Citovat

Dortový korpus
5 vajec
200g polohr. mouky
5 pol. lžic teplé vody
200g kryst. cukru
1čaj.lžička prdp
Bílky oddělíme od žloutků.se špetkou soli vyšleháme sníh.Přidáme polovinu cukru a ještě šleháme než se cukr zapracuje.Zbytek cukru a žloutky šleháme 4min,pak přidáme vodu,šleháme 1min.Přidáme polovinu mouky+prdp,potom polovinu sněhu,zbytek mouky a nakonec zase zbytek sněhu.
Dortovou formu nevysypávám,jen dám na dno pečící papír.

Tak už šlehám všechno v jedný míse.Sníh,pak přidám cukr,pak žloutky,vodu a nakonec mouku s Prdp. Wink


Naposledy upravil cernava dne so říjen 24, 2009 5:35 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ruži05
hotový dort


Založen: 2.10.2009
Příspěvky: 1083
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: so říjen 24, 2009 2:26 pm    Předmět: Citovat

Dort kakaový:

8 žloutků,27 dkg cukru třeme asi 10 min,pak přidáme 13dkg výběrové polohr.mouky smíchanou s 2a půl lžíci kakaa a půl prášku do pečiva.Nakonec lehce vmícháme sníh z 8 bílků.Formu vymazat sádlem a vysypat moukou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180stup.asi 20 min.Forma prům.24cm je plná dort překrajuji2 krát.
_________________
Vše dělám s láskou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
zlatat
prázdné břicho


Založen: 23.1.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st březen 24, 2010 5:58 pm    Předmět: Citovat

Benja1 napsal:
NEJ - korpus na dort, který nemá chybu, najdete na stránkách Katky
http://www.privat.katherine.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=9&Itemid=13

aj ja robím tento a je skvelý ... akurát dávam menej cukru, lebo pre nás bol veeeľmi sladký Laughing

Tu je náš druhý obľúbený korpus:
Karamelový:

6 vajec
18 dkg kryš.cukor
18 dkg poloh.múka
1/2 kyp.pr.
1 dc vody

Postup:
12 dkg cukru skaramelizujeme , zalejeme 1 dc vody a necháme rozvariť.6 žľtkov,6 dkg cukru vyšlahať,potom pridať karamelový roztok a šlahať do hustej peny.Potom primiešať múku s kypriacim práškom a žľahka sneh z bielkov.Karamelové korpusy je dobré plniť striedavo so žltými korpusmi a karamelovým krémom.Táto kombinácia pekne ukáže na reze.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
selaviii
těsto v míse


Založen: 24.1.2010
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 9:14 pm    Předmět: Citovat

já dělám piškot : na 1 vejce 1 vrchovatá lžíce cukru a 1 vrchovatá lžíce mouky, šlehám žloutky s cukrem, pak zašlehám mouku a pak sníh
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2
Strana 2 z 2

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com