 |
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Džuli nadýchaný korpus

Založen: 3.9.2007 Příspěvky: 259 Bydliště: Severní čechy-Louny
|
Zaslal: ne září 23, 2007 10:50 am Předmět: Listové těsto |
|
|
Domácí kremrole(asi 20 ks)
30 dkg hladké mouky
1 Omega (nastrouhat)
2 žloutky
cca 0,5 - 1 dcl vody, nutno vyzkoušet
špetka soli
Z uvedených surovin uděláme pevnější těsto, které necháme přes noc odpočinout. Druhý den vyválíme na pomoučeném vále, rádýlkem nakrájíme proužky cca 3cm široké a 20 cm dlouhé a ty navíjíme na kovové "trubičky". Před pečením potíráme rozšlehaným žloutkem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem.
Hotové kremrole necháme vystydnout a poté plníme sněhem z bílků.
Sníh šleháme v hrnci, který je ponořený ve větší nádobě s vodou, kterou postupně zahříváme, aby i sníh prošel tepelnou úpravou. Na jeden bílek počítáme zhruba se 7dkg cukru krupice. _________________ http://www.pernicky.wbs.cz
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Džuli nadýchaný korpus

Založen: 3.9.2007 Příspěvky: 259 Bydliště: Severní čechy-Louny
|
Zaslal: ne září 23, 2007 11:00 am Předmět: |
|
|
Bugatsa
1 a 1/2 l mléka
5 žloutků
350 g moučkového cukru
180 g hrubé mouky
350 g lístkového těsta rozváleného na 4 papírově tenké placky (nebo filo)
30 g másla
mletá skořice
moučkový cukr
rozpuštěné máslo na polití listového těsta
Postup:
Ohřejeme mléko (ale neuvádíme do varu), ušleháme žloutky a vmícháme do nich cukr a mouku, až se vytvoří hustý krém.
To vše za stálého míchání vlijeme do horkého mléka a znovu postavíme na mírný oheň. Mícháme tak dlouho, dokud se nevytvoří hustý, vláčný krém.
Přidáme máslo a odstavíme z ohně, aby krém vychladl.
Na dobře vymazaný pekáč položíme polovinu těstových listů, přičemž každý list důkladně pokropíme máslem.
Vlejeme na ně krém tak, aby rovnoměrně pokrýval celou plochu.
Přikryjeme ho zbylými těstovými listy tak, aby krém nepřetékal.
Nezapomeňte každou horní stranu listů pokropit máslem.
Okraje těsta zahneme opatrně dovnitř.
Ostrým nožem naznačíme zářezy porcování, tedy jakousi mřížku na vrchních dvou listech,
Potom povrch bugatsy přikryjeme pergamenovým (svačinovým) papírem, který saje olej.
Rozehřejeme troubu na nejvyšší stupeň a vložíme pekáč do trouby. Ihned ztlumíme teplotu na střední stupeň.
Pečeme tak dlouho, dokud není těsto pěkně zlatavé a křupavé. Asi 30 minut.
Ještě za tepla posypeme hojně bugatsu moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Podáváme teplou i studenou.
Je to výborné
Zdroj: Radůzy recepty _________________ http://www.pernicky.wbs.cz
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne září 23, 2007 9:45 pm Předmět: |
|
|
MEDOVÝ KOLÁČ Z LISTOVÉHO TĚSTA
1 balíček listového těsta
1 lžíce másla
2 lžíce medu
4 oloupaná a vykrájená jablka
sekané vlašské ořechy
v pekáčku nebo zapékací misce opatrně zkaramelizujeme máslo + med
nahrubo nakrájená jablka a ořechy nasypeme na karamel
překryjeme vyváleným plátem listového těsta, několikrát propíchneme vidličkou a upečeme |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skaja nadýchaný korpus

Založen: 16.10.2007 Příspěvky: 273 Bydliště: Jihlava
|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 6:19 pm Předmět: |
|
|
Taštišky z listového těsta s višňovým,meruňkovým a borůvkovým milufilem
záměrně jsem je nařezala,abych viděla náplně-nejvíc mi chutná višeň
-jak je vidět milufil opravdu jen vykukuje ,ale nevytéká.
 _________________ http://skaja.websnadno.cz
http://skaja4.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: út květen 18, 2010 12:07 pm Předmět: |
|
|
ZÁVINY Z LISTOVÉHO TĚSTA
místo strouhaných jablek jsem použila FRUTAFIL jablko (+ jen skořici)
a na druhý tvaroh, do kterého jsem přimíchala FRUTAFIL meruňku
obojí je výborné!! _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: út září 07, 2010 10:42 pm Předmět: |
|
|
od Tanely
Milů,
není to věc těžká,
vezmeš balík listového těsta,
překrojíš na polovičku,
rozválíš esíček krabičku,
těstíčko si rozválíš,
drobečky naň poházíš,
a omyté, vypeckované švestičky,
nakrájíš na čtvrtečky.
Poházíš i mandličky
a zavineš celičký
Sladit není nutnost,
sušenky jsou sladké dost.
Vejcem pěkně nalakuješ,
mandličky nalepuješ.
Pak honem do trouby,
ale nechoď na houby!
Peče se to chviličku,
na zlatavou barvičku.
Alenko, díííky!  _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|