Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Raffaello dort


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
natalyna
rozsypaná mouka


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Kolín

PříspěvekZaslal: st květen 12, 2010 10:24 pm    Předmět: Raffaello dort Citovat

Tohle je muj vymisleny receptik(adaptovany z kulicek Raffaello), kteri se dost osvecil.

Korpus delam vzdy klasicky piskotovy

forma 24cm

6 vajec,
30dkg cukr krupice
25dkg polohrube mouky
aroma

Postup znate, jen reknu, ze formu podlozim pecicim papirem a strani pomazu tukem - neposypavam moukou.

Po upeceni, korpus necham na den do chladnejsi misnosti, a pouzivam dalsi den. krajim na 3 a lehce pokapavam kompotem, mlekem, rumem - co kdo ma rad.

Krem

Krem je velmy jednoduhy -

1 plehovka Salka
250g zmekle maslo
100-150g strouhany kokos
Pokud nechcete aby bylo moc sladke muzete pridat 100ml rozslehane slehacky.

Postup - rucnim slehacem rozslehame maslo a po malinko pridavame salko, dokud nemame krasne naslehany krem (pokud se srazi, neni problem pustit na vterinu do MW trouby, nebo slehat nad vodny lazni.pridame kokos, a pokud se vam zda sladkej pridejte i smetanu.

Mam rada ten dort prokladanej bud s jahodama(cerstve) - korpus, jahody, krem a tak do konce, nebo s kompotovanim ananasem po pripade kompot z tropickich plodu.

Krem se da pouzit i pod marcipan, ale bez kokosu.

Bon Apeti
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st květen 12, 2010 10:31 pm    Předmět: Citovat

Natalyno, to vypadá moc dobře.
A rozumím tomu tak, že Salko není vařené na karamel, jen normálně "syrové", žejo?
Kokos mám ráda, tak nejspíš vyzkouším. Díky, že ses tu objevila Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
natalyna
rozsypaná mouka


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 27
Bydliště: Kolín

PříspěvekZaslal: st květen 12, 2010 10:34 pm    Předmět: Citovat

Galbovko, ano to je ten rozdil od beznich receptu ze Salka - nevari se!

Dik za privitani!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá říjen 01, 2010 7:14 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, taky se musím podělit o jeden výborný recept. Nevymyslela jsem ho bohužel já, ale našla na Labužníkovi.com, autorkou je Vlastibulka. Já ho dělala už hodněkrát a všechny vždycky ohromí, je lehoučký jako obláček a opravdu výborný.

DORT RAFFAELLO od Dajky
korpus:
5 vajec
150 g cukru moučka
100 g mouky
1 prášek do pečiva
0,5 dl vody

krém:
3 šlehačky
2 bílé čokolády á 125 g
200 g kokosové moučky

Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu a mouku, nakonec sníh z bílků a upečeme v dortové formě s pečícím papírem.
Dvě šlehačky zahřejeme, nevaříme! a rozpustíme v nich nakrájené bílé čokolády. Po zchladnutí dáme do lednice vychladit do druhého dne.

Druhý den korpus rozřízneme na dvě části: 1/3 a 2/3. Tu větší svrchní část rozdrobíme. Vyšleháme čokoládovou šlehačku a smícháme s drobky a 160g kokosu. Pořádně promícháme a navrstvíme na nižší korpus, který můžeme nechat v ráfku, aby byl dort rovný.
Vyšleháme třetí šlehačku a potřeme na povrchu, posypeme zbylým kokosem.
Necháme uležet do druhého dne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
CherryAnn
prázdné břicho


Založen: 15.5.2011
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: ne květen 15, 2011 9:04 pm    Předmět: Citovat

Holky, díky moc za inspiraci, na raffaello dort se chystám už dlouho, teď ještě vybrat jestli ze Salka, nebo šlehačky...hmmm Smile


_________________________
Stroje na zmrzlinu pro každou cukrárnu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne květen 15, 2011 9:06 pm    Předmět: Citovat

hlavně když ti pofrčí shop, můžeš pak za vydělané penízky zkusit oba dva Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com