Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

polevy


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 3:33 am    Předmět: polevy Citovat

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
--------------------------
1/2 másla - rozpustit ve vodní lázni

1 vejce, 4 vrchovaté lžíce cukru krupice, 2 vrchovaté lžíce kakaa
- vymíchat dohladka - přilít máslo a znovu pořádně vymíchat

Zpočátku řídká poleva pomalu tuhne, takže se dá s úspěchem použít podle potřeby - na polití, na pomazání, na zdobení špičkou.
Neztuhne úplně jako čokoláda, takže se dobře krájí bez nahřátého nože.
Může se přidat do bílého krému - krém se nesrazí a máme výborný čokoládový.


Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:44 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Benja1
těsto v míse


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Pelhřimov

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 9:51 pm    Předmět: Cukrová poleva od Libu?ky Citovat

Dorty vypadají krásně s cukrovou polevou od Libušky zde:
http://www.peceni.info/cukrova-poleva
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lidunka25
rozsypaná mouka


Založen: 9.9.2007
Příspěvky: 40
Bydliště: Los Angeles

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 12:14 am    Předmět: Citovat

Francouzsky cokoladovy ganache

230 - 340 gramu kvalitni tmave cokolady (gramu podle toho jak moc to chceme cokoladove, ja davam tech 340)
1 a 1/2 hrnku smetany ke slehani

Smetanu privedeme k varu a odstavime z ohne, pridame nasekanou cokoladu a nechame tak 5 minut stat. Pote promychame. Rozdelime na dve poloviny. Jednu dame vychladit, vyslehame a pak ji plnime dor (jako slehackou) a druhou pulkou hotovy dort polyjeme.


Naposledy upravil Lidunka25 dne čt říjen 18, 2007 2:30 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 12:22 am    Předmět: Citovat

Lidunko, tak do toho při nejbližší příležitosti jdu!!! palec

Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:45 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: pá září 14, 2007 11:31 pm    Předmět: Citovat

ČOKOLÁDOVÝ LESK NA POLITÍ

150 ml vody
150 ml smetany
150 g krystalového cukru
100 g kakaa
1,5 plátku želatiny

Vodu + smetanu + cukr svařit v hrnku
postupně vmíchat kakao a nakonec ve studené vodě nabobtnalou a v MVT rozpuštěnou želatinu
směs vymíchat metlou dohladka a potáhnout korpus... na povrchu jen přelít, jinak ztratí lesk


Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:46 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mufik
forma v troubě


Založen: 6.9.2007
Příspěvky: 181
Bydliště: Dobřany

PříspěvekZaslal: so září 15, 2007 1:50 pm    Předmět: Citovat

KAKAOVÁ POLEVA
80g másla
80g moučkového cukru
1 lžíce mléka
1 vrchovatá lžíce kakaa
1 lžíce solamylu
Rozpustíme máslo, do toho dobře rozmícháme cukr. Dáme plnou lžíci mléka. Zvlášť do hrnečku rozmícháme kakao a solamyl a nasypeme do másla. Chvíli třeme ale nesmí se vařit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 464

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2009 2:45 pm    Předmět: Citovat

Čokoládová poleva - tmavá
200 g čokolády, 40 g másla, 40 g moučkového cukru, 133 g zakysané smetany
Ve vodní lázni rozpustit čokoládu, přidat máslo, cukr a nakonec zakysanou smetanu. Konzistencí je to něco mezi polevou a krémem.
Na dort se natře a nožem vyhladí, ztuhne a dá se dobře krájet

Čokoládová poleva - bílá
200 g bílé čokolády a 2 vrchovaté PL bílé nugety
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 9:32 am    Předmět: Citovat

A-Terinko strašně moc díky za receptík, tmavá poleva vskutku vynikající, sice jsem zapomněla na tu zakysanku, tak jsem tam šoupla hustý bílý jogurt..možná jsem docílila jiné chuti ale fakt výborné Razz ...jen jsem myslela, že ještě trochu víc zatuhne Rolling Eyes a chtela jsem na ní vyzkoušet otiskovací folii..šlo to špatně..spíš se to pořád táhne..takže to se nedá..bude bez zdobení Razz
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 464

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 3:13 pm    Předmět: Citovat

Sněhulíku - to jsem ráda že jsi spokojená, příště dej o trošku méně zakysanky nebo toho jogurtu a bude tužší,na folii to fakt není, zkus třeba jen narýhovat vidličkou,nebo otiskovat lžíci...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 464

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2009 7:19 pm    Předmět: Citovat

Sněhulíku - děkuji za tip s bílým jogurtem zrovna jsem neměla zakysanku, tak jsem vyzkoušela ten jogurt a fakt je to bezva Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
alimraj
prázdné břicho


Založen: 27.9.2007
Příspěvky: 11
Bydliště: Rakovník

PříspěvekZaslal: st březen 31, 2010 2:12 pm    Předmět: Citovat

Marně pátrám tady i jinde na netu - nevíte někdo recept na jogurtovou polevu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kyti1
nadýchaný korpus


Založen: 22.3.2009
Příspěvky: 219
Bydliště: Náchodsko

PříspěvekZaslal: st březen 31, 2010 4:55 pm    Předmět: Citovat

Ali, nad tebou jsou příspěvky,kde se o tom děvčata baví-místo zakysanky používají jogurt.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
alimraj
prázdné břicho


Založen: 27.9.2007
Příspěvky: 11
Bydliště: Rakovník

PříspěvekZaslal: st březen 31, 2010 5:06 pm    Předmět: Citovat

ale to je čokoládová poleva,já myslím tu bílo,která je třeba na oříškách v jogurtu,na mysli tyčinkách atd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st březen 31, 2010 9:54 pm    Předmět: Citovat

A není to třeba bílá čokoláda? Klasická poleva udělaná z bílé čokolády?

A CARLA už dělá v pytlíčcích i bílou polevu i jogurtovou. Nebývá všude, ale už jsem s ní dělala a opravdu chutná po jogurtu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
alimraj
prázdné břicho


Založen: 27.9.2007
Příspěvky: 11
Bydliště: Rakovník

PříspěvekZaslal: st březen 31, 2010 10:08 pm    Předmět: Citovat

Bílá čokoláda to není,ale ta Carla jogurtová by to být mohla,ale ještě jsem jí neviděla - dík,podívám se po ní
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 8:28 am    Předmět: Citovat

GANACHE

500 ml šlehačky
450 g nadrobno nasekané kvalitní čokolády

Šlehačku přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme čokoládu. Nahýbáme kastrolem tak, aby šlehačka úplně pokryla čokoládu a necháme 5 minut stát.
Pomocí metly směs mícháme, až je hladká. Přendáme do čisté misky a necháme úplně vychladit. Občas zamícháme stěrkou.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
CherryAnn
prázdné břicho


Založen: 15.5.2011
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: ne květen 15, 2011 9:13 pm    Předmět: Citovat

Tohle by měl být recept na čokoládovou polevu, jak se dělá v cukrárnách, doma asi nevyužijeme, ale pro zajímavost Smile

Čokoládová poleva - CKP je to druhá nejčastější poleva.
Složení:
- kakaový prášek,
- cukr moučka,
- vanilin,
- ztužený tuk,
- lecitin - ten spojuje vodovou a tekutou část.


CKP se před dalším zpracováním ředí ztužený pokrmovým tukem v poměru 3:1, CKP neobsahuje žádné kakaové máslo na rozdíl od čokolád a máčecí hmoty. Kakaové máslo je nahrazeno ztuženým tukem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com