Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Potahové a modelovací hmoty

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Daphnei
prázdné břicho


Založen: 3.2.2009
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: st březen 11, 2009 9:50 pm    Předmět: Prace s potahovou hmotou Citovat

Maly tip pro zacatecniky (ti zkusenejsi to urcite znaji) Wink ... nez zacnete hnest hmotu na mlecny marcipan, marshm. hmotu vyplati se kdyz si pracovni desku potrete 100% tukem... hmota se pak nelepi a odpadne neprijemny uklid Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sherryzuza
prázdné břicho


Založen: 1.4.2009
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2009 9:53 pm    Předmět: Citovat

taky přispěju svojí trochou...
vyzkoušela jsem nkolik receptů na marcipán a nejlepší je tenhle:

560g cukru
60g medu
270g polotučného sušeného mléka
30g oleje
70g vody
mandlové aroma..


a nejlíp se dělá v domácí pekárně..ale na to jsem přišla, až po asi 6 várkách Twisted Evil Twisted Evil
já mám Etu Siestu a stačí dát suroviny a pak program těsto...a za chvilku je to udělaný..

a barvím jedině gelovkama Wilton.. jsou super Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5289

PříspěvekZaslal: so srpen 15, 2009 11:39 am    Předmět: Citovat

Marcipán ze SALKA

1 krabice suš. mléka - 400g
1 plechovka hustého sladkého Salka
1 lžička oleje
pár kapek tresti a voda
cukr moučka na zahuštění - když je potřeba
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Larysa
prázdné břicho


Založen: 28.10.2009
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st říjen 28, 2009 3:26 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, hlásí se uplný začátečník, kterej propadl pečení Laughing
Holce chci k narozeninám udělat dortík. Nadchla mě potahovka varna a teď jsem se tu dočetla, že lze dělat v pekárně. Prosím, na jaký program a přesně postup co dát první a tak. Moc díky. Jo a ještě se chci zeptat, určitě na to někde narazím, ale tohle je rychlejší. Čím barvit?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonym
Anonymní





PříspěvekZaslal: st říjen 28, 2009 3:38 pm    Předmět: Citovat

Dej do pekárny vše najednou a program těsto,já mám patnáctiminutovej.Barvit můžeš normálně sypkejma co se prodávaj v drogérii,ale lepší je zkontrolovat co je nosič,jestli cukr nebo sůl,ty s tou solí radši nebrat anebo gelovými barvami,ty používá většina holek,pěkně se s nimi barví,je velký výběr odstínů - barev ,jsou tedy dražší kolem 50 kč pykslička ale vydržej takzvaně na věky - maj dlohé použití,ale ty koupíš jen ve specializovaných prodejnách a e-shopech.
Návrat nahoru
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1409

PříspěvekZaslal: ne leden 24, 2010 7:05 pm    Předmět: Citovat

8 dkg sušeného mléka
5 dkg másla
32 dkg mletého cukru
1 bílek
1 kávová lžička tresti
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Daphnei
prázdné břicho


Založen: 3.2.2009
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: čt březen 04, 2010 9:25 am    Předmět: Tragant guma Citovat

Tragant guma je opravdu docela draha, nicmene na jednom nemeckem foru jeden chemik napsal, ze tragant obsahuje praskove lepidlo na zubni protezu. Laughing Akorat ze to nestoji tolik a moc lidi to nevi Smile Sama jsem to jeste nezkousela, protoze kyticky nedelam, ale nemci to pouzivaji.
Samozrejme nepouzivat lepidlo s mentolovou prichuti - ale neutral!! Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5289

PříspěvekZaslal: čt duben 29, 2010 11:15 am    Předmět: Citovat

podle Beruny

Na potahování je skvělá tahle :

300 g cukru moučky
300 g sušeného mléka
50 g 100% tuku
300 g fondánu
75 g sirupu glukózového ( kukuřičného , pšeničného , nebo medu )
40 g vody - to podle potřeby
mandlové aroma


Na figurky používám tuhle - je podle Maky z jejích stránek

200 g cukru
150 g sušeného mléka
25 g tuku
1 bílek
1 lžíce medu nebo glukozového sirupu
mandlové aroma
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2300
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: ne květen 09, 2010 11:52 am    Předmět: Citovat

Recept na MODELOVACÍ ČOKOLÁDU od BERUNY
500g čokoládové polevy, 50ml vody a 50g pískového cukru, 150g gluk. sirupu.
-připravíme si cukerný základ - svaříme vodu s cukrem na 100°C, přidáme glukózu a odstavíme z ohně. Mícháme, dokud se glukóza nerozpustí. Necháme vychladnout na 40°C.-ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na teplotu 45°C, pak nádobu vyjmeme a přidáme cukerný základ s glukózou.
-mícháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota -hmotu vlijeme nalít do sáčku, rozprostřít do menší vrstvy nebo do nádoby vyložené potr.fólií a necháme při pokojové teplotě ztuhnout-po ztuhnutí řádně propracujeme.

jiný poměr...
100ml vody, 100g krupicového cukru, 300g glukózy, 1kg hořké čokolády s min. podílem kakaa 60%


Recept na TVAROVACÍ ČOKOLÁDOVOU HMOTU (Katarinka speciál)
400g hořké čokolády, 120g medu, 40g krystalového cukru, 40ml vody
Cukr a vodu svaříme, dokud se cukr nerozpustí. Nad parou rozpustíme čokoládu a vymícháme ji do hladka, nesmí v ní být kousky. Čokoládu sundáme z páry a po částech přidáme med a cukrový roztok. Mícháme, dokud nevznikne tvárná nelepivá hmota.
Před prací pak čokoládovou tvarovací hmotu velmi jemně nahřejeme nad párou (v MVT) a občas prohněteme, aby hmota změkla a dala se vyválet a tvarovat. Na potahování vyvalujeme mezi dvěma mikrotény.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Veroušek
rozsypaná mouka


Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Liberec

PříspěvekZaslal: so květen 22, 2010 1:24 pm    Předmět: Citovat

Taky se s Vámi podělím o jednu sladkou modelovací hmotu:

1 kg sušeného mléka
1 kg moučkového cukru
1 kg fondánu
0,25 kg glukózy
0,1 kg ztuženého tuku
1 vanilkový cukr
cca 0,15 l vody
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2300
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po listopad 22, 2010 11:59 pm    Předmět: Citovat

dost podrobný a ucelený recept na potahovku i na modelování ze sušeného mléka od Zdenka R. (aero-orion)

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Janasan
těsto v míse


Založen: 15.2.2011
Příspěvky: 55
Bydliště: Nejdek, okr. Karlovy Vary

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2011 7:02 am    Předmět: Salkový marcipán bez (přidaného cukru) Citovat

SALKOVÝ MARCIPÁN BEZ (PŘIDANÉHO)CUKRU

1 salko
1 krabice pol. mléka sušeného
mandlové aroma
trochu vody asi 50ml, ale záleží na značce mléka
a hlavně žáááádný cukr

vše proptacovat v dom. pekárně nebo v robotu a nebo přinejhorším ručně, když je moc řídký, přidat suš. mléko, když je moc tuhý přidat malilinko vody

používám na všechno - na potahování, na figurky, na růžičky
nemusí odpočívat v lednici - používám hned a dá se skladovat v mrazáku
_________________
11. března 2009 jsem vytvořila 1. potahovaný dortík a naprosto jsem tomu propadla, je to můj oooobr kůň nebo spíše totální závislost
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
petruše
krém v pytlíku


Založen: 9.2.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Větřní

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2011 4:45 pm    Předmět: Citovat

Já používám tento MARCIPÁN na všechno-potahování,figurky,kytky...:

200g suš.mléka pol.
200g cukru-prosátý
4PL pšeničného sirupu
4ČL oleje
1ČL mandl.aroma
3PL teplé vody
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 753
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2011 8:10 pm    Předmět: Citovat

Petruško a myslíš že můžu místo pšeničného sirupu použít med ?

Small
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
petruše
krém v pytlíku


Založen: 9.2.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Větřní

PříspěvekZaslal: čt červen 09, 2011 8:11 pm    Předmět: Citovat

Luco,můžeš. Very Happy

A dělám ho v pekárně na program SPRINT,chvíli,to poznáš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2
Strana 2 z 2

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com