Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

KRÁLOVSKÁ GLAZURA - BÍLKOVKA

Jdi na stránku
1, 2  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2322
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 8:31 pm    Předmět: KRÁLOVSKÁ GLAZURA - BÍLKOVKA Citovat

KRÁLOVSKÁ GLAZURA - BÍLKOVKA / royal icing


... už ji máme některé doma, ostatní si určitě také objednají, až uvidí ty machrovinky, které z toho jdou udělat... Very Happy
Ale! je to dost náročné na čas a jemnou prácičku... Wink

Většina věcí se dá namalovat na folii na šabloně, případně na formičce, spousta se toho pak dá vytvarovat už na dortu.

video- http://www.youtube.com/watch?v=wvNTmU9yORw&feature=player_profilepage

volánky
- http://4.bp.blogspot.com/_FFbbNahEMBI/S8NoKcQFNYI/AAAAAAAAAtk/leQ_j31r2E8/s400/AS2.jpg
- http://1.bp.blogspot.com/_FFbbNahEMBI/S8Wj_TUs8BI/AAAAAAAAAt8/inDOU4LImIw/s400/AS3.jpg

miniornamenty na lepení
- http://picasaweb.google.com/Bohus73/AblNy - sbírka ornamentků od Bohouše
- http://www.globalsugarart.com/product_images/16834_AL3DA597_16834_lg.jpg
- http://www.breadmakinglessons.com/resources/cakes1010%20083.jpg.opt618x463o0,0s618x463.jpg
- http://www.winbeckler.com/catalog/detail/35-2850.jpg
- http://ilovetypography.com/img/2009/06/anziano-ornaments.png
- http://www.breadmakinglessons.com/resources/cakes1010rosescin%20029.jpg.opt478x358o0,0s478x358.jpg
- http://www.breadmakinglessons.com/resources/cakes1010rosescin%20098.jpg.opt693x519o0,0s693x519.jpg
- http://www.wilton.com/technique/Lacework



postup - http://www.cakesbyroxanne.com/2010/07/defying-gravity-royal-icing-style.html

INSPIRACE
http://sugarcraftindia.blogspot.com/2008/09/swarovski-wedding-cake-2.html
http://www.paulinescakes.com/search/label/Royal%20Icing
http://www.flickr.com/photos/alixs_cakes/sets/72157623458671836/detail/
http://mycakedecoclub.forumotion.net/t2934-kelvin-s-december-workshop
http://www.flickr.com/photos/16322056@N02/5675386266/
http://vanillabeanbaker.wordpress.com/2011/01/28/royal-icing-lattice-valentines-gift-box/ - krabička z bílkovky
http://2.bp.blogspot.com/_QHLAAXj47CY/SVjeIXz6ONI/AAAAAAAAAk8/T4fmBpCx5OA/s1600/baby%2Bcarrieage%2B4.JPG - kočárek na sněhobílém dortu
http://www.flickr.com/photos/melenayeong/5047909872/sizes/z/in/photostream/
http://www.sheplansparties.com/wp-content/uploads/2010/10/cake-trends-black-and-white-close.jpg - černobílé zdobení patrového dortu
http://farm5.static.flickr.com/4069/4631002295_252effb647.jpg - vějíř




http://4.bp.blogspot.com/_vvmeck48FaU/TO4WCKPrFvI/AAAAAAAAAZ0/BAnUJw8PoQw/s1600/poster%2B4%2B%252B%2B5.jpg - volánky
http://4.bp.blogspot.com/-yqIYNok9RtQ/TeOGoOLigSI/AAAAAAAAAeU/aR_f9cVT0H4/s660/carriage%2Bmcdc.jpg - kočár
... a nemusí být jen bílá, jde to i načerno i nazeleno, o růžové nemluvě... Wink



http://media.cakecentral.com/gallery/62310/normal_1290004378.jpg - obrvolánek

Motýlům stačí namalovat na folii křídla, ty pak uschlá přilepíme přímo na dort tělíčkem z čerstvé bílkovky. Vypodložíme ubrousky a necháme zaschnout.

šablonky
- http://4.bp.blogspot.com/_VW6d8ZLWvfM/So-__FOeNmI/AAAAAAAAAUs/wUCOAl5Vx7I/s400/acbutteflyset.jpg
- http://media.cakecentral.com/modules/coppermine/albums/userpics/683485/normal_lace_butterfly_pattern.jpg
- http://www.winbeckler.com/catalog/detail/46-4550.jpg

obrázky filigránů - http://www.google.cz/search?um=1&hl=cs&biw=1024&bih=650&tbm=isch&sa=1&q=filigran+tatoo+floral+butterfly&oq=filigran+tatoo+floral+butterfly&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=90305l98272l0l17l17l0l16l0l0l70l70l1l1


ODKAZY Z PŮVODNÍ DISKUZE
- http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=108&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Macicek napsal:
Takže recept tady http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=112
A tady slíbená ispirace:
http://www.cakes.cz/upload/royal/7.jpg - lepené ornamentky
http://www.cakes.cz/upload/royal/flor.jpg - lepené ornamentky - kraječky


http://www.cakes.cz/upload/royal/vejir.jpg - vějíř
http://www.cakes.cz/upload/royal/Wilton%202006.jpg - volánky


Benja1 napsal:
Návod na výrobu korunky je tady
http://www.cakecentral.com/article113-How-To-Make-A-Royal-Icing-Tiara.html


Galbovka napsal:
nedávno jsem to tu pročítala a teď jsem narazila na Wiltona
http://picasaweb.google.cz/Priscilakca/MTodoWiltonIII#
http://lh5.ggpht.com/_iLWPxdsSASE/RzZZxQWpjKI/AAAAAAAAQ5E/_6Y9IL4SDkY/s512/46.jpg - technika "psaní"

http://lh6.ggpht.com/_iLWPxdsSASE/RzZZ5gWpjkI/AAAAAAAAQ8Y/aGm01__sxvg/s512/73.jpg
http://lh6.ggpht.com/_iLWPxdsSASE/RzZZ6gWpjnI/AAAAAAAAQ8w/rTsAZexEQNg/s512/75.jpg

pěkná stránka s nápadama na bílkové ozdůbky...
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=141752qui
např.:
http://cookaround.com/yabbse1/foto/data/17292/11785.jpg
http://cookaround.com/yabbse1/foto/data/16728/medium/centrino_filigrana_cook1.jpg
.......... a další ................. Wink


Galbovka napsal:
pěkné video o "royal icing" + výroba pap.kornoutku a způsoby zdobení
http://www.youtube.com/watch?v=CuizKmo9iec&feature=channel


Galbovka napsal:
další názorné video o práci s bílkovkou
http://www.youtube.com/watch?v=rgkwX-uOK4c&NR=1
***************************************************
zdobení dortu přímo bílkovkou, výroba malých filigránek + "vzdušná krajka"
http://www.youtube.com/watch?v=wvNTmU9yORw&NR=1


Milu napsal:
labuť
http://www.kuharka.ru/recipes/decoration/2921.html


Milu napsal:
kytičky...Španělsko
http://www.mundofox.com/la/videos/tortas-y-pasteles/episodio-19/69527004001/


Naposledy upravil Galbovka dne út červen 21, 2011 1:17 pm, celkově upraveno 4 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 756
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 9:35 pm    Předmět: Citovat

Zdeni jak to myslíš, že si jí také objednají ????
já myslela, že tohle se dělá doma bílek.. cukr ..šlehám.. šlehám... až mi upadne ruka.......

ono se to dá koupit ? a pod jakým jménem?? Royal icing ???
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 9:39 pm    Předmět: Citovat

Luco, tady...Královská glazura...1 a 2,5 kg balení
http://www.monacoint.com/eshop/catalog/1076


jen se vyšlehá s vodou
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 756
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2011 10:23 pm    Předmět: Citovat

děkuju Laughing
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 899
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 7:45 am    Předmět: Citovat

Luco to kilové balení mají i Malátkovi http://cukrarskepotreby.cz/cze/produkt.html/jedle_produkty-ztuzovace_slehacek-kralovska_glazura_1_kg
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2011 11:41 am    Předmět: Citovat

Galbi, díky díky díky!!! Mám ji nově doma na bludiště, ale tohle.... Už vím, co ve volných chvílích budu trénovat! (Ta černá krajka je boží)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2011 11:45 am    Předmět: Citovat

Mám dotaz, prosím- šleháte tu glazuru? Já to jenom rozmíchala lžící, protože mi na tak malé množství, co jsem na bludiště potřebovala, ani šlehač nešel vzít. Byla jsem spokojená, ale jestli je to vyšlehané výrazně lepší? Pak se píše, že hotová vydrží v uzavřené nádobě dlouho- je to tak? Kdybych šlehala, musela bych udělat poměrně velké množství a nevím nevím, jak rychle ho spotřebuju. Díky předem!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2011 11:58 am    Předmět: Citovat

já myslím, že to šlehání je důležité, musí se do toho dostat vzduch...a v uzavřené nádobce to vydrží...já jsem měla zbytek v sáčku se špičkou a ten jsem zabalila do mokré utěrky...ani ve špičce to neztvrdlo a po několika dnech se s tím dalo dál normálně pracovat
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 899
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2011 12:19 pm    Předmět: Citovat

já šlehám i malé množství (co nejmenší nádoba a jedna metla)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2322
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2011 1:03 pm    Předmět: Citovat

Já ji dala zbytek do sáčku a asi byla málo našlehaná, protože se mi "zvodnatěla". Nebo to bylo tím větším ředěním. Ale schovaná je, pak ji zkusím jen zahustit a znova našlehat... Ne? Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2011 6:20 pm    Předmět: Citovat

Díky, tak já udělám větší množství a pěkně tomu našlehámSmile A čím se vám nejlépe zdobí? Objednala jsem si od Malátků pytlíčky se špičkou, kus asi 12kč a ty mi přijdou super. Akorát jsem vzala na zkoušku jen dva a je mi škoda objednávat samotné pytlíčky, to by bylo poštovné dražší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2011 7:37 pm    Předmět: Citovat

já zdobím buď jen sáčkem, nebo špičkou s kulatou dirkou
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1412

PříspěvekZaslal: po červen 27, 2011 7:58 pm    Předmět: Citovat

Já ty pytlíčky měla jednou a při prvním použití mi prasknul, tak letěl do koše a víc už nikdy. Teď se mi nejvíc osvědčilo si zavařit tlačenková střeva a to si úplně rochním, jak je to na bílkovku (a glazuru) nejlepší a vydrží pořádně dlouho. Ale fakt je ten, že špičku do toho nestrkám, vždycky si udělám jen dírku.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
petruše
krém v pytlíku


Založen: 9.2.2009
Příspěvky: 972
Bydliště: Větřní

PříspěvekZaslal: so srpen 06, 2011 3:39 pm    Předmět: Citovat

Zdeni,to je přesně ono,děkuju,je to nádhera,snad něco lehčího zvládnu.To zase celý večer nad tím prosedím.Já mám tedy jen 387g.Chci na svatební dort,no nevím,nevím Very Happy .
Milu ,musím ten prášek ušlehat najednou?A jak dlouho to asi šleháš?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: so srpen 06, 2011 5:24 pm    Předmět: Citovat

šlehá se množství jaké je zrovna potřeba

100g glazury + 14 g vody...šlehat na nejvyšší obrátky 2 minuty
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: so srpen 06, 2011 6:40 pm    Předmět: Citovat

kolik je to 14 g vody ml?sim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: so srpen 06, 2011 6:41 pm    Předmět: Citovat

nebo to prostě zvážím vodu jako třeba mouku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: so srpen 06, 2011 6:47 pm    Předmět: Citovat

no jasně...když je to v gramech, tak to musíš navážit
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 756
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so srpen 06, 2011 7:24 pm    Předmět: Citovat

Evi 14 g vody je 14 ml vody, takže pokud máš odměrku, nebo injekční stříkačky, tak to vážit nemusíš
u vody platí
1 ml je 1 g
1 litr je 1 kg

ale MIlu má recht, že když už vážíš tu glazuru tak zvážit i vodu bude možná jendoduší
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2322
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: so srpen 06, 2011 7:42 pm    Předmět: Citovat

Hlavně, holky na to zdobení si do sáčku dejte jen tak polévkovou lžíci hmoty. Prý se tím teplem ruky mění konzistence. Radí to v několika videích.
Takže mít víc sáčků....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com