Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Běloba - otázky a odpovědi


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 12:03 pm    Předmět: Běloba - otázky a odpovědi Citovat

Na livingu se teď dost propíralalo tohle téma, já s bělobou ještě nedělala. Tak prosím ostatní, které už zkušenost mají, ať přispějí svou troškou do mlýna.
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 9:19 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Benja1
těsto v míse


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Pelhřimov

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 12:14 pm    Předmět: Citovat

Bělidlo je zn. Wilton a je k dostání např. u firmy Gostol Brno. Nevím, zda je uvedené v katalogu, ale koupila jsem ho přímo u nich na prodejně.
Balení 60ml za cca 120 korun.
Je vyrobené na bázi tuším kysličníku titanu atd...

Používá se k vybělení krému, marcipánu a royal icingu ( u nás bílkové polevy na perníčky).
Marcipán i krém skutečně zbělí, ale sněhové běloby se nedosáhne.
Stačí jen pár kapek a dobře propracovat. Hmota ještě pár minut reaguje a postupně bělí.

Nelze použít do krémů, jejichž součástí jsou žloutky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 1:19 pm    Předmět: Citovat

Bělidlo mají i Malátkovi za 13O Kč
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
maky
rozsypaná mouka


Založen: 9.11.2007
Příspěvky: 20
Bydliště: PŘÍBRAM

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2007 11:28 pm    Předmět: Citovat

jo jo,taky ho mám od Malátkových,je to bomba,jen si na tu bělost zvyknout.třeba růže jsou ošklivé,vypadají uměle.vlastně všechno vypadá uměle.ale asi jde o zvyk.kdyby takhle fungovaly prací prášky,co vám vybělí-zaručeně- všechno,tak by to bylo super!!!!!!!!§§
_________________
http://www.dortydortikydorticky.estranky.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
stenconka
prázdné břicho


Založen: 12.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: čt červen 04, 2009 1:22 pm    Předmět: Citovat

Máte někdo zkušenosti s práškovou bělobou? Právě mi dorazila z Gostolu. Měla jsem objednanou i od Wiltona, jenže asi nebyla tak poslali jenom tudle.... Mám dělat svatebčák a tudle práškovou jsem chtěla jen vyzkoušet Rolling Eyes Nevím jestli zamíchat do marcošu, ikdyž v návodu to mají uvedené... Si myslím, že budu mít ale větší spotřebu než jenom jednu tubu na 5kg marcipánu Confused
_________________
http://www.jitka-dorty.webgarden.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stenconka
prázdné břicho


Založen: 12.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: pá červen 05, 2009 6:19 pm    Předmět: Citovat

Tak se jen podělím o zkušenost s tou práškovou... Fungovala docela v poho.... sypala jsem při míchání marcipánu zároveň s přidáváním aroma - abych si namočila ten prášek.... Na 5kg marcipánu jsem spotřebovala asi 15g prášku a marcipán byl srovnatelný jako u běloby Wilton, s tím rozdílem, že nebyl tak řídký (běloby se totiž musí dát opravdu dost aby byl dort bílý). Jistě, nabízí se otázka proč nepoužít jinou bílou hmotu než marcipán, jenže mě nic jiného nechutná.... marcipán je marcipán Cool
_________________
http://www.jitka-dorty.webgarden.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 896
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: st červenec 08, 2009 7:48 pm    Předmět: Citovat

Nevím,jestli to není jen můj dojem,ale když si varnu vybělím,tak pak mám při barvení trošku světlejší odstín,než když obarvím hmotu nevybělenou.Barvy používám gelové.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 896
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: čt červenec 09, 2009 6:51 pm    Předmět: Citovat

Já když dělám varnu v pekárně,tak si rovnou obarvim celou várku.Pěkně se to zapracuje.Ale když bílou nepotřebuju,tak nebělim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
čapíno
rozsypaná mouka


Založen: 12.11.2009
Příspěvky: 44
Bydliště: Děčín2

PříspěvekZaslal: so leden 09, 2010 2:05 pm    Předmět: Citovat

Zdravím věchny a chci se zeptat na bělení varny? Kolik bělidla se tam asi musí dát a změní se nějak konzistence? Čeká mě první pečení na svatbu a oblíbila jsem si potahování varnou jinou hmotu jsem nepoužívala, ale varna není tak bílá. Díky za rady. A také kdyz děláte dort krémový tak krém také barvíte? klanim se
_________________
čapíno
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: so leden 09, 2010 2:28 pm    Předmět: Citovat

Čapíno, o bělení varny je psáno výše... a běloby dle potřeby...krém se dá normálně barvit jako potahovka nebo těsto...ale pozor na práškové barvy, kde je nosičem barviva sůl...takový krém není k jídlu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
čapíno
rozsypaná mouka


Založen: 12.11.2009
Příspěvky: 44
Bydliště: Děčín2

PříspěvekZaslal: so leden 09, 2010 2:42 pm    Předmět: Citovat

Já ti děkuji mám v plánu si to včas vyskoušet na nečisto na někom z rodiny.Aby pak ty svatební dopadli dobře.
_________________
čapíno
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com