Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Náplně do pralinek

Jdi na stránku
1, 2  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: ne září 18, 2011 4:54 pm    Předmět: Náplně do pralinek Citovat

Pralinky - náplně
Smetanové:

Bílá čokoládová:
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany
Mléčná:
100 g mléčné čokolády, 50 ml smetany
Hořká:
100 g hořké čokolády, 50 ml smetany
Jogurtová:
100 g jogurtové polevy, 50 ml smetany
Pistáciová:
100 g pistáciové polevy, 50 ml smetany
Banánová:
100 g banánové polevy, 50 ml smetany
Pomerančová:
100 g pomerančové polevy, 50 ml smetany
Jahodová:
100 g jahodové polevy, 50 ml smetany
Citrónová:
100 g bílé čokolády, 25 ml smetany, 25 ml citrónové šťávy

Oříškové:

Bílá čokoládová se sekanými oříšky:
100 g bílé čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků nasekaných nadrobno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Bílá čokoládová s mletými oříšky:
100 g bílé čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků namletých najemno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Mléčná čokoládová se sekanými oříšky:
100 g mléčné čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků nasekaných nadrobno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Mléčná čokoládová s mletými oříšky:
100 g mléčné čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků namletých najemno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Hořká čokoládová se sekanými oříšky:
100 g hořké čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků nasekaných nadrobno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Hořká čokoládová s mletými oříšky:
100 g hořké čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků namletých najemno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany

Různé:

Hořká krémová:
125 g másla, 150 g salka, 25 g kakaa
Kávová bílá:
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione (nebo 1 lžička zrnkové kávy)
Kávová mléčná:
100 g mléčné čokolády, 50 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione (nebo 1 lžička zrnkové kávy)
Kávová hořká:
100 g hořké čokolády, 50 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione (nebo 1 lžička zrnkové kávy)
Pistáciová:
100 g pistáciové polevy, 50 ml smetany, 50 g sekaných pistáciových oříšků
Arašídová:
50 g arašídového másla, 25 g cukru moučka, 25 ml smetany
Kokosová:
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 4 lžičky strouhaného kokosu

Likérové punčové:

Pomerančová punčová:
50 g pomerančové polevy, 50 g bílé čokolády, 50 ml červeného punče
Jahodová punčová:
50 g jahodové polevy, 50 g bílé čokolády, 50 ml červeného punče

Likérové s vaječným likérem:

Pomerančová:
100 g pomerančové polevy,50 ml vaječného likéru
Banánová:
100 g banánové polevy, 50 ml vaječného likéru
Alžírská káva:
100 g mléčné čokolády, 1 lžička mleté zrnkové kávy, 25 ml vaječného likéru, 25 ml smetany
Bílá čokoládová tekutá:
100 g bílé čokolády, 75 ml vaječného likéru
Bílá čokoládová:
100 g bílé čokolády, 50 ml vaječného likéru
Hořká čokoládová:
100 g hořké čokolády, 50 ml vaječného likéru

Likérové:

Bílá s whisky:
100 g bílé čokolády, 25 ml whisky
Mléčná s whisky:
100 g mléčné čokolády, 25 ml whisky
Hořká s whisky:
100 g hořké čokolády, 25 ml whisky
Jahodová s whisky:
100 g jahodové polevy, 25 ml whisky
Hořká s rumem:
100 g hořké čokolády, 25 ml rumu
Jahodová s rumem:
100 g jahodové polevy, 50 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 1 lžíce rumu
Banánová s rumem:
100 g banánové polevy, 50 ml smetany, 4 lžičky rumu
Irská káva:
100 g bílé čokolády, 25 ml smetany, 25 ml Irské whisky, 1 lžička Nescafé sensazione
Bílá s becherovkou Lemond:
100 g bílé čokolády, 25 ml becherovky Lemond
Mléčná s fernetem:
100 g mléčné čokolády, 25 ml fernetu
Hořká s fernetem:
100 g hořké čokolády, 25 ml fernetu
Bílá s karamelovým likérem:
100 g bílé čokolády, 50 ml karamelového likéru
Bílá s peprmintovým likérem:
100 g bílé čokolády, 50 ml peprmintového likéru
Bílá s likérem Malibu:
150 g bílé čokolády, 50 ml kokosového likéru Malibu, 4 lžičky strouhaného kokosu
Pistáciová s becherovkou:
10 g mléčné čokolády, 70 g pistáciové polevy, 50 g bílé čokolády, 25 ml becherovky
Hořká s Metaxou:
100 g hořké čokolády, 50 ml koňaku Metaxa
Mléčná s Metaxou:
100 g mléčné čokolády, 50 ml koňaku Metaxa


_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: so listopad 26, 2011 9:45 pm    Předmět: Citovat

Tanelko, prosím tě, najdu tady i to, z čeho máš, beru podle fotek na rajčeti:
-arašídové košíčky
-pralinky jahodové
-pr. kostka Nescafé
-mandlovobanánové

Ty polevy, to je to barevné, co mají např. u Malátků?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: so listopad 26, 2011 10:12 pm    Předmět: Citovat

Leni najdeš to na mých stránkách, polevy jsou od Malátků.
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: so listopad 26, 2011 10:28 pm    Předmět: Citovat

tady:
http://altaracook.blog.cz/1101/arasidove-kosicky
http://altaracook.blog.cz/1105/pralinky-jahodove
http://altaracook.blog.cz/1105/nescafe-kostky
http://altaracook.blog.cz/1105/pralinky-mandlovo-bananove
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jajusenka
těsto v míse


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 61
Bydliště: Kopřivnice

PříspěvekZaslal: ne listopad 27, 2011 8:08 pm    Předmět: Citovat

Tanelko, prosím tě a jak dlouho vydrží ty náplně do pralinek, když je tam smetana? Můžu udělat třeba týden předem? Děkuju
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: ne listopad 27, 2011 9:44 pm    Předmět: Citovat

Jájušenko náplně dopředu nedělej, rovnou je zavíčkuj do čokolády, týden vydrží určitě, déle u nás nikdy nevydržely, byly snězeny Sad
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne listopad 27, 2011 9:53 pm    Předmět: Citovat

Děkuju moc, jsem lejstro, nějak mě nenapadlo to tam prohledat!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jajusenka
těsto v míse


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 61
Bydliště: Kopřivnice

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 8:25 am    Předmět: Citovat

Tanel děkuju, tak jsem to myslela - jako udělat celé pralinky dopředu, ne jen náplň. Špatně jsem to formulovala - spíš mě zajímá, jak dlouho celé plněné pralinky vydrží, když bych je chtěla dělat na vánoce..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 10:14 am    Předmět: Citovat

Já myslím že klidně můžeš, tři týdny vydrží určitě. Zkus se zeptat ADY jaké s nima mám zkušenosti.
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1406

PříspěvekZaslal: po listopad 28, 2011 10:18 am    Předmět: Citovat

No já právě s tvými náplněmi zkušenosti nemám. Moje pralinky plněné nugátem, lískáčema, frutafilem atd, tak ty vydrží určitě docela dlouho.Mě by ale spíš zajímalo, jak dlouho by ta náplň vydržela, když ji najednou nespotřebuju všechnu.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
anubis_cz
prázdné břicho


Založen: 20.3.2012
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2012 7:30 am    Předmět: Citovat

Zdravim.
Když sem se pustil do výroby pralinek, netusil sem jak MOC to bude narocny, a kdyz uz je to narocny, tak at je to i dobry. takze napln z karamelovyho salka sice dobra ale nic moc umeni. pak sem narazil tady na vyrobu pralinek, vyzkousel jednu z naplni a zadarilo se. obavam se ale ze to bylo pouze zacatecnicky stesti, a absence toho JAK se ma krem pripravovat me driv nebo pozdeji znici celou varku pralinek, a to bych nerad. mohu poprosit aspon nastinit trosku jak na ty kremy ? jestli je jen michat, varit, ohrat, nebo co vlastne. Smile dík za odpověď
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2012 10:00 am    Předmět: Citovat

anubis,
1) čokoládu rozpustit ve vodní lázni nebo nad párou, voda se nesmí vařit
2) vmíchat smetanu nebo alkohol
3) případně přidat sekané nebo celé oříšky, mandle apodobné přísady

Postup na výrobu pralinek najdeš na mých stránkách:
http://altaracook.blog.cz/
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
anubis_cz
prázdné břicho


Založen: 20.3.2012
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2012 3:15 pm    Předmět: Citovat

diky moc, tvoje pralinky jsou inspiraci pro kazdeho Smile pracuju na dalsi varce, tak snad se to povede. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2012 10:14 pm    Předmět: Citovat

anubis_cz napsal:
diky moc, tvoje pralinky jsou inspiraci pro kazdeho Smile pracuju na dalsi varce, tak snad se to povede. Smile


Držím palec
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
anubis_cz
prázdné břicho


Založen: 20.3.2012
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: st březen 21, 2012 8:21 am    Předmět: Citovat

Uaaa, tak hotovo, pralinky povedeny, tentokrat sem zkousel náplň z mléčné čokolády, smetany a strouhaných ořechů. Náplň dobrá, ale předchozí ,, Hořká krémová ´´ byla asi lepší Smile každopádně díky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1255
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: st březen 21, 2012 5:41 pm    Předmět: Citovat

anubis_cz napsal:
Uaaa, tak hotovo, pralinky povedeny, tentokrat sem zkousel náplň z mléčné čokolády, smetany a strouhaných ořechů. Náplň dobrá, ale předchozí ,, Hořká krémová ´´ byla asi lepší Smile každopádně díky Smile


Není zač Wink A co se takhle pochlubit? Nafotit a ukázat Very Happy
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
anubis_cz
prázdné břicho


Založen: 20.3.2012
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 8:10 am    Předmět: Pralinky Citovat

Taaaak, po dlouhy dobe sem se sem opet dostal, a prikladam foto vcerejsich pralinek





Suroviny - Čokoláda 60 % 125g, Čokoláda 75 % 125g
náplň : 100g mléčný čokolády 35%, 1 panák kvalitního absintu ( 70% Very Happy )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 8:14 am    Předmět: Citovat

Anubis, dobrý!!!! Vypadají dobře....
A zkoušela jsi ta srdíčka ještě nahoře vyplnit třeba nějakou světlou polevou? Napadlo mi, že by to mohlo vypadat hezky... Wink
Ňam... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cvrček 305
precizní dort


Založen: 22.9.2007
Příspěvky: 1582

PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2012 8:45 am    Předmět: Citovat

Anubis - moc se Ti povedly
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
anubis_cz
prázdné břicho


Založen: 20.3.2012
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: út červen 19, 2012 8:20 am    Předmět: Citovat

Dík za pochvalu, a to s tím bílým vrchem mě teda nenapadlo, ale rozhodně to udělám hned příště Smile Ale jinak absintové pralinky doporučuji, a věřím že i kdyby se tam ty panáky hodily 2 tak to na chuti nic nezkazí, akorát bych se po tom bál řídit Smile
Idea Idea Idea
P.S: Pro info jsem muž, tak prosím měkké I a mužský rod Rolling Eyes


Naposledy upravil anubis_cz dne út červen 19, 2012 8:41 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com