 |
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: ne září 18, 2011 4:54 pm Předmět: Náplně do pralinek |
|
|
Pralinky - náplně
Smetanové:
Bílá čokoládová:
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany
Mléčná:
100 g mléčné čokolády, 50 ml smetany
Hořká:
100 g hořké čokolády, 50 ml smetany
Jogurtová:
100 g jogurtové polevy, 50 ml smetany
Pistáciová:
100 g pistáciové polevy, 50 ml smetany
Banánová:
100 g banánové polevy, 50 ml smetany
Pomerančová:
100 g pomerančové polevy, 50 ml smetany
Jahodová:
100 g jahodové polevy, 50 ml smetany
Citrónová:
100 g bílé čokolády, 25 ml smetany, 25 ml citrónové šťávy
Oříškové:
Bílá čokoládová se sekanými oříšky:
100 g bílé čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků nasekaných nadrobno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Bílá čokoládová s mletými oříšky:
100 g bílé čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků namletých najemno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Mléčná čokoládová se sekanými oříšky:
100 g mléčné čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků nasekaných nadrobno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Mléčná čokoládová s mletými oříšky:
100 g mléčné čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků namletých najemno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Hořká čokoládová se sekanými oříšky:
100 g hořké čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků nasekaných nadrobno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Hořká čokoládová s mletými oříšky:
100 g hořké čokolády, 50 g pražených nesolených oříšků namletých najemno (lískáče, mandle, vlašáky),
8 lžiček smetany
Různé:
Hořká krémová:
125 g másla, 150 g salka, 25 g kakaa
Kávová bílá:
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione (nebo 1 lžička zrnkové kávy)
Kávová mléčná:
100 g mléčné čokolády, 50 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione (nebo 1 lžička zrnkové kávy)
Kávová hořká:
100 g hořké čokolády, 50 ml smetany, 1 lžička Nescafé sensazione (nebo 1 lžička zrnkové kávy)
Pistáciová:
100 g pistáciové polevy, 50 ml smetany, 50 g sekaných pistáciových oříšků
Arašídová:
50 g arašídového másla, 25 g cukru moučka, 25 ml smetany
Kokosová:
100 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 4 lžičky strouhaného kokosu
Likérové punčové:
Pomerančová punčová:
50 g pomerančové polevy, 50 g bílé čokolády, 50 ml červeného punče
Jahodová punčová:
50 g jahodové polevy, 50 g bílé čokolády, 50 ml červeného punče
Likérové s vaječným likérem:
Pomerančová:
100 g pomerančové polevy,50 ml vaječného likéru
Banánová:
100 g banánové polevy, 50 ml vaječného likéru
Alžírská káva:
100 g mléčné čokolády, 1 lžička mleté zrnkové kávy, 25 ml vaječného likéru, 25 ml smetany
Bílá čokoládová tekutá:
100 g bílé čokolády, 75 ml vaječného likéru
Bílá čokoládová:
100 g bílé čokolády, 50 ml vaječného likéru
Hořká čokoládová:
100 g hořké čokolády, 50 ml vaječného likéru
Likérové:
Bílá s whisky:
100 g bílé čokolády, 25 ml whisky
Mléčná s whisky:
100 g mléčné čokolády, 25 ml whisky
Hořká s whisky:
100 g hořké čokolády, 25 ml whisky
Jahodová s whisky:
100 g jahodové polevy, 25 ml whisky
Hořká s rumem:
100 g hořké čokolády, 25 ml rumu
Jahodová s rumem:
100 g jahodové polevy, 50 g bílé čokolády, 50 ml smetany, 1 lžíce rumu
Banánová s rumem:
100 g banánové polevy, 50 ml smetany, 4 lžičky rumu
Irská káva:
100 g bílé čokolády, 25 ml smetany, 25 ml Irské whisky, 1 lžička Nescafé sensazione
Bílá s becherovkou Lemond:
100 g bílé čokolády, 25 ml becherovky Lemond
Mléčná s fernetem:
100 g mléčné čokolády, 25 ml fernetu
Hořká s fernetem:
100 g hořké čokolády, 25 ml fernetu
Bílá s karamelovým likérem:
100 g bílé čokolády, 50 ml karamelového likéru
Bílá s peprmintovým likérem:
100 g bílé čokolády, 50 ml peprmintového likéru
Bílá s likérem Malibu:
150 g bílé čokolády, 50 ml kokosového likéru Malibu, 4 lžičky strouhaného kokosu
Pistáciová s becherovkou:
10 g mléčné čokolády, 70 g pistáciové polevy, 50 g bílé čokolády, 25 ml becherovky
Hořká s Metaxou:
100 g hořké čokolády, 50 ml koňaku Metaxa
Mléčná s Metaxou:
100 g mléčné čokolády, 50 ml koňaku Metaxa
_________________ www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
lenkaf promazaný korpus

Založen: 16.5.2010 Příspěvky: 667 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: so listopad 26, 2011 9:45 pm Předmět: |
|
|
Tanelko, prosím tě, najdu tady i to, z čeho máš, beru podle fotek na rajčeti:
-arašídové košíčky
-pralinky jahodové
-pr. kostka Nescafé
-mandlovobanánové
Ty polevy, to je to barevné, co mají např. u Malátků? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jajusenka těsto v míse
Založen: 4.3.2010 Příspěvky: 61 Bydliště: Kopřivnice
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
Tanelko, prosím tě a jak dlouho vydrží ty náplně do pralinek, když je tam smetana? Můžu udělat třeba týden předem? Děkuju |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lenkaf promazaný korpus

Založen: 16.5.2010 Příspěvky: 667 Bydliště: Plzeň
|
Zaslal: ne listopad 27, 2011 9:53 pm Předmět: |
|
|
Děkuju moc, jsem lejstro, nějak mě nenapadlo to tam prohledat! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jajusenka těsto v míse
Založen: 4.3.2010 Příspěvky: 61 Bydliště: Kopřivnice
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 8:25 am Předmět: |
|
|
Tanel děkuju, tak jsem to myslela - jako udělat celé pralinky dopředu, ne jen náplň. Špatně jsem to formulovala - spíš mě zajímá, jak dlouho celé plněné pralinky vydrží, když bych je chtěla dělat na vánoce.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

Založen: 11.5.2009 Příspěvky: 1412
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 10:18 am Předmět: |
|
|
No já právě s tvými náplněmi zkušenosti nemám. Moje pralinky plněné nugátem, lískáčema, frutafilem atd, tak ty vydrží určitě docela dlouho.Mě by ale spíš zajímalo, jak dlouho by ta náplň vydržela, když ji najednou nespotřebuju všechnu. _________________ http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
anubis_cz prázdné břicho
Založen: 20.3.2012 Příspěvky: 7
|
Zaslal: út březen 20, 2012 7:30 am Předmět: |
|
|
Zdravim.
Když sem se pustil do výroby pralinek, netusil sem jak MOC to bude narocny, a kdyz uz je to narocny, tak at je to i dobry. takze napln z karamelovyho salka sice dobra ale nic moc umeni. pak sem narazil tady na vyrobu pralinek, vyzkousel jednu z naplni a zadarilo se. obavam se ale ze to bylo pouze zacatecnicky stesti, a absence toho JAK se ma krem pripravovat me driv nebo pozdeji znici celou varku pralinek, a to bych nerad. mohu poprosit aspon nastinit trosku jak na ty kremy ? jestli je jen michat, varit, ohrat, nebo co vlastne. dík za odpověď |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
anubis_cz prázdné břicho
Založen: 20.3.2012 Příspěvky: 7
|
Zaslal: út březen 20, 2012 3:15 pm Předmět: |
|
|
diky moc, tvoje pralinky jsou inspiraci pro kazdeho pracuju na dalsi varce, tak snad se to povede.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
anubis_cz prázdné břicho
Založen: 20.3.2012 Příspěvky: 7
|
Zaslal: st březen 21, 2012 8:21 am Předmět: |
|
|
Uaaa, tak hotovo, pralinky povedeny, tentokrat sem zkousel náplň z mléčné čokolády, smetany a strouhaných ořechů. Náplň dobrá, ale předchozí ,, Hořká krémová ´´ byla asi lepší každopádně díky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tanela hotový dort

Založen: 11.9.2007 Příspěvky: 1374 Bydliště: Severní čechy
|
Zaslal: st březen 21, 2012 5:41 pm Předmět: |
|
|
anubis_cz napsal: | Uaaa, tak hotovo, pralinky povedeny, tentokrat sem zkousel náplň z mléčné čokolády, smetany a strouhaných ořechů. Náplň dobrá, ale předchozí ,, Hořká krémová ´´ byla asi lepší každopádně díky  |
Není zač A co se takhle pochlubit? Nafotit a ukázat  _________________ www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
anubis_cz prázdné břicho
Založen: 20.3.2012 Příspěvky: 7
|
Zaslal: čt červen 14, 2012 8:10 am Předmět: Pralinky |
|
|
Taaaak, po dlouhy dobe sem se sem opet dostal, a prikladam foto vcerejsich pralinek
Suroviny - Čokoláda 60 % 125g, Čokoláda 75 % 125g
náplň : 100g mléčný čokolády 35%, 1 panák kvalitního absintu ( 70% ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2322 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: čt červen 14, 2012 8:14 am Předmět: |
|
|
Anubis, dobrý!!!! Vypadají dobře....
A zkoušela jsi ta srdíčka ještě nahoře vyplnit třeba nějakou světlou polevou? Napadlo mi, že by to mohlo vypadat hezky...
Ňam...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cvrček 305 precizní dort

Založen: 22.9.2007 Příspěvky: 1644
|
Zaslal: čt červen 14, 2012 8:45 am Předmět: |
|
|
Anubis - moc se Ti povedly |
|
Návrat nahoru |
|
 |
anubis_cz prázdné břicho
Založen: 20.3.2012 Příspěvky: 7
|
Zaslal: út červen 19, 2012 8:20 am Předmět: |
|
|
Dík za pochvalu, a to s tím bílým vrchem mě teda nenapadlo, ale rozhodně to udělám hned příště Ale jinak absintové pralinky doporučuji, a věřím že i kdyby se tam ty panáky hodily 2 tak to na chuti nic nezkazí, akorát bych se po tom bál řídit
P.S: Pro info jsem muž, tak prosím měkké I a mužský rod 
Naposledy upravil anubis_cz dne út červen 19, 2012 8:41 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|