Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

MAKRONKY

Jdi na stránku
1, 2, 3, 4, 5  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: st listopad 09, 2011 12:49 pm    Předmět: MAKRONKY Citovat

protože makronky budou asi novým hitem i tady, tak si pro ně uděláme spešl téma....takže - všechno kolem makronek dávejte a pište sem








MAKRONKY


recept je tady
http://magdapece.wordpress.com/2011/06/17/jahodove-makronky/


Chuťově je to fakt výborné!! S klasickou sladkou sněhovou pusinkou to nemá nic společného. Ta chuť mandlí je skvělá.
Popraskalo mi to sice trochu jinak než asi má, ale nijak to nevadí. Pekla jsem na 140 / 15 minut v el. troubě. Určitě je udělám jako vánoční cukroví...s čokoládovým krémem.



Z jedné dávky jich je 60 ks a slepené krémem váží cca 1 kg.
Použila jsem mandlovou mouku z MONACO http://www.monacoint.com/eshop/catalog/830
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.


Naposledy upravil Milu dne čt listopad 10, 2011 9:53 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: st listopad 09, 2011 1:53 pm    Předmět: Citovat

Vypadá to hezky, já než se k něčemu rozhoupu, tak ta máš upečeno Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 753
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st listopad 09, 2011 9:19 pm    Předmět: Citovat

Milu vypadají super, jen k tomu popraskání -v těch příspěvcích co jsem prohlížela bylo jednak že je nechají před pečením tak 20 minut odpočinout, taky že s plechem párkrát klepnou aby se rozprostřely a nezůstala tam čepička hmoty a pečou to na 150stupňů 20 minut.
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: st listopad 09, 2011 9:23 pm    Předmět: Citovat

small, odpočívaly dostatečně...plechem jsem neklepla, to je fakt, zkusím příště....stupně a doba se musí vyzkoušet, každá trouba peče jinak, na 150 a 20 minut bych to moc vysušila, na 140 a 15 minut je to v mé troubě akorát
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 753
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st listopad 09, 2011 9:24 pm    Předmět: Citovat

končím s planým raděním a jdu si to sama vyzkoušet : )) a jdu na ty čokoládové : ))
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: st listopad 09, 2011 9:24 pm    Předmět: Citovat

palec
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 8:29 am    Předmět: Citovat

Tak ještě jeden odkaz, ten je myslím přehlednější a je tam recept, mám ho napsaný jen ho přeložit i když tomuhle skoro rozumím
http://www.youtube.com/watch?v=tko5r3MV8yE&feature=related
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 1:07 pm    Předmět: Citovat

Našla jsem taky jeden recept z časopisu... Smile

MANDLOVÉ MAKRONKY

těsto - 200g krystalu, 3 bílky, 280g mletých mandlí, kakao.
na zdobení - nugátový krém, hořká čokoláda

Ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny bílky s cukrem, odstavíme a přimícháme směs mandlí a kakaa.
Hladkou trubičkou stříkáme na plech na pečící papír malé bochánky a sušíme v mírně vyhřáté troubě.
Slepujeme po dvou nugátovým krémem a máčíme do půlky v čokoládě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2026

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 2:12 pm    Předmět: Citovat

To bude parádní barevné cukroví na velikonoce, jesti se tedy ovšem zadaří.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 2:52 pm    Předmět: Citovat

Sári, zadaří se, uvidíš...asi na tom nejde nic moc pokazit, ty praskliny jsou jen malá vada na kráse Smile
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2026

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 2:59 pm    Předmět: Citovat

Ale nějaké prasklinky tam musí být, jsou pro to pečivo typické, mám načteno!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:20 pm    Předmět: Citovat

MILU jak nejde pokazit, já jsem použila mozek a přemýšlela jse a vyšlo z toho tohle.
Zdálo se mi to moc řidký, tak mě nenapadlo nic jinýho, než přidat moučkový cukr, kdybych přidala mandle nebo solamyl tak je to jiný a zde je výsledek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:22 pm    Předmět: Citovat

tady je lepší várka, ale asi jsem je dělala nízký, tak příště

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2026

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:31 pm    Předmět: Citovat

MUŠKO, ale na chuť dobrý, neee?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:32 pm    Předmět: Citovat

Sárinka napsal:
Ale nějaké prasklinky tam musí být, jsou pro to pečivo typické, mám načteno!



jj, jasně...jen, že já je měla nějak jinde Very Happy
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:34 pm    Předmět: Citovat

Muško, teď už budou jen povedené!!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:34 pm    Předmět: Citovat

Já jsem měla " prasklinky" všude vytlem vytlem vytlem vytlem vytlem

Naposledy upravil muškatelka dne čt listopad 10, 2011 3:35 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2026

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:35 pm    Předmět: Citovat

MUŠKA vychytá chyby a my přijdeme k hotovému. sikulka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:36 pm    Předmět: Citovat

SÁRINKO MILU pusa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: čt listopad 10, 2011 3:38 pm    Předmět: Citovat

Na chuť jsou vynikající i ty rozteklý jsou křupavý a dobrý Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com