Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
terez217 prázdné břicho
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 1:41 pm Předmět: Odlehčený "korpus" z karamelové rýže / burizonů |
|
|
Ahojky,nevíte někdo jak pracovat s karamelovou rýží? Viděla jsem v Báječných dortech, že si z ní udělají hmotu (tzv. odlehčený korpus). Chtěla bych to také zkusit, ale nenašla jsem recept. Děkuju |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 2:24 pm Předmět: |
|
|
Tu hmotu dělali z rozpuštěných maršmelounů a té rýže nebo i obyčejné burizony můžeš zkusit. Jen smíchat a "zhňácat" dohromady...
Jako komponent do dortu, kde je potřeba lehčího kusu, jako třeba hlava, dobrý..... Ale pro mě je to dost "nejedlé"... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 2:49 pm Předmět: |
|
|
mně to naopak chutná a zákazníkůmm zatím taky...dokonce jsem to nedávno viděla i v obchodě, kde to prodávali ve tvaru placičky jako dezertík _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 2:52 pm Předmět: |
|
|
Fakt? Já ty marš... nemám moc ráda.... Tak je to asi ve mě...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 5:59 pm Předmět: |
|
|
Já jsem teď dělala tenisák k raketě z burizonů a maršmelounů, bylo to teda trochu kostrbatější než z té rýže, ale taky jsem si je mohla kapku pomixovat v robotu, že?..... výsledek byl pracovně dobrý a chuťově skvělý. Jen jsem ten tenisák právě kvůli kostrbatosti musela potáhnout dvakrát. Ale asi to chce ještě i vychytat poměry, nedržela mi moc koule, postupně se splácávala, asi jsem těch marš.... měla víc než bylo třeba. _________________ http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 6:26 pm Předmět: |
|
|
Adu, těch marshm. tam musí být jen na slepení burizonů...a co nejhladší koule dosáhneš když to nacpeš do nějaké kulaté formy (polokoule a pak je jen přitisknutím slepíš k sobě) _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
terez217 prázdné břicho
|
Zaslal: ne červen 03, 2012 10:04 pm Předmět: |
|
|
Tak hrozně moc děkuju, já to s ní ještě nezkoušela. Potřebuji trochu odlehčené víko na šperkovnici a říkala jsem si,že tohle bude ideální Snad se to povede  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: ne červen 03, 2012 10:14 pm Předmět: |
|
|
víko udělej z dortových oplatek _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
terez217 prázdné břicho
|
Zaslal: po červen 04, 2012 9:09 pm Předmět: |
|
|
Ty jsem si dnes koupila,myslela jsem,že dám rýži na ně,protože jsem si udělala z isomaltu zrcadlo. Asi to budu muset vyztužit špejličkama. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: po červen 04, 2012 9:27 pm Předmět: |
|
|
když slepíš dvě tři oplatky čokoládou, tak to bude dost pevné _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cukrář-Začátečník:o) prázdné břicho
|
Zaslal: po listopad 05, 2012 9:51 pm Předmět: |
|
|
muzete mi prosim napsat poměr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: po listopad 05, 2012 10:22 pm Předmět: |
|
|
poměr čeho? _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
small.x promazaný korpus

|
Zaslal: út listopad 06, 2012 11:35 am Předmět: |
|
|
nejspíš kolik gramů maršmelounnů a kolik gramů burisonů ne ? : )
já bych z toho za týden potřebovala uplácat letadlo a ještě jsem to nedělala, takže mám dotaz
rozehříváte zvlášť MŠ a pak je lejete do burisonů, nebo to prdnete do mikrovlnky všechno najednou ? a přidáváte do MŠ vodu nebo citronovou šťávu ??
A mám burisony nasekat v mixeru jak tu zmiňovala ADA? a pokud potřebuju hladký povrch ale nemám formu, do které bych to vtlačila -zakryju to dvěma vrstvami potahovky ? _________________ experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )), |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: út listopad 06, 2012 12:11 pm Předmět: |
|
|
já nic nevážím...marschmelouny s kouskem másla tavím v mlékovaru, když jsou rozpuštěné, tak tam přisypu karamelovou rýži (objem se dá odhadnout třeba pomocí hrnku...jak velkou potřebuju "kouli", tak velký hrnek tam nasypu), vařečkou smíchám a pak buď nacpu do kulaté misky vymazané máslem, nebo rovnou tvaruju rukama pomazanýma máslem...jde to dobře, nic se nelepí.
Když bych měla ten poměr surovin nějak přiblížit, tak je to asi lžíce másla, hrnek marschmelounů a dva tři hrnky rýže.
Není nic jednoduššího, než si to zkusit v malém množství a získat tak vlastní zkušenost. Suroviny vniveč nepřijdou, vždy se to dá následně nějak použít nebo sníst
 _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: út listopad 06, 2012 12:14 pm Předmět: |
|
|
....jo, a vyhladit se to dá nejen v nějaké formě, ale normálně pokoulet po podložce a vytvaruje se krásná hladká koule ( používám to na hlavy, tak uvádím kouli )
Ta rýže je drobná, tak stačí jeden potah a je to hladké, burizony se můžou klidně potáhnout dvakrát _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sárinka umělecký dort

|
Zaslal: út listopad 06, 2012 12:15 pm Předmět: |
|
|
Já používám burizony, ty sladké barevné a i ty obyč bílé. Když nemám MŠ, tak nahřeju smartflex /on dost změkne/ a vpracuji do něj ty burizony. SMALL a potahuji jen jednou, silnější vrstvou. /hasičské auto u Soptíka, gauč u Simpsnů/. Kdybych měla větší nerovnosti, asi bych to srovnala čokoládou, nee polít, jen pomazat a prsty uhladit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: út listopad 06, 2012 12:53 pm Předmět: |
|
|
tady mám zbytek z minulého týdne
je to pěkně pevné, dalo by se to krájet, ale taky by šlo ještě tvarovat _________________ Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
small.x promazaný korpus

|
Zaslal: út listopad 06, 2012 5:26 pm Předmět: |
|
|
holky děkuju moc,
karamelovou rýži bohužel nemám, proto jsem zjišťovala ty burisony a díky za ten tip s máslem i za čokoládový tip : ) _________________ experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )), |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|