Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Odlehčený "korpus" z karamelové rýže / burizonů

Jdi na stránku
1, 2  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
terez217
prázdné břicho


Založen: 28.5.2012
Příspěvky: 5
Bydliště: Třeboň

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 1:41 pm    Předmět: Odlehčený "korpus" z karamelové rýže / burizonů Citovat

Ahojky,nevíte někdo jak pracovat s karamelovou rýží? Viděla jsem v Báječných dortech, že si z ní udělají hmotu (tzv. odlehčený korpus). Chtěla bych to také zkusit, ale nenašla jsem recept. Děkuju
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2350
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 2:24 pm    Předmět: Citovat

Tu hmotu dělali z rozpuštěných maršmelounů a té rýže nebo i obyčejné burizony můžeš zkusit. Jen smíchat a "zhňácat" dohromady...
Jako komponent do dortu, kde je potřeba lehčího kusu, jako třeba hlava, dobrý..... Ale pro mě je to dost "nejedlé"...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 2:49 pm    Předmět: Citovat

mně to naopak chutná a zákazníkůmm zatím taky...dokonce jsem to nedávno viděla i v obchodě, kde to prodávali ve tvaru placičky jako dezertík
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2350
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 2:52 pm    Předmět: Citovat

Fakt? Já ty marš... nemám moc ráda.... Sad Tak je to asi ve mě... Wink Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 5:59 pm    Předmět: Citovat

Já jsem teď dělala tenisák k raketě z burizonů a maršmelounů, bylo to teda trochu kostrbatější než z té rýže, ale taky jsem si je mohla kapku pomixovat v robotu, že?..... výsledek byl pracovně dobrý a chuťově skvělý. Jen jsem ten tenisák právě kvůli kostrbatosti musela potáhnout dvakrát. Ale asi to chce ještě i vychytat poměry, nedržela mi moc koule, postupně se splácávala, asi jsem těch marš.... měla víc než bylo třeba.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 6:26 pm    Předmět: Citovat

Adu, těch marshm. tam musí být jen na slepení burizonů...a co nejhladší koule dosáhneš když to nacpeš do nějaké kulaté formy (polokoule a pak je jen přitisknutím slepíš k sobě)
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 6:33 pm    Předmět: Citovat

A jéj, no vidíš, to mě nenapadlo, někam to nacpat. Tak příště, až to zas budu potřebovat. Každopádně nám hmota chutnala.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
terez217
prázdné břicho


Založen: 28.5.2012
Příspěvky: 5
Bydliště: Třeboň

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 10:04 pm    Předmět: Citovat

Tak hrozně moc děkuju, já to s ní ještě nezkoušela. Potřebuji trochu odlehčené víko na šperkovnici a říkala jsem si,že tohle bude ideální Very Happy Snad se to povede Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2012 10:14 pm    Předmět: Citovat

víko udělej z dortových oplatek
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
terez217
prázdné břicho


Založen: 28.5.2012
Příspěvky: 5
Bydliště: Třeboň

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2012 9:09 pm    Předmět: Citovat

Ty jsem si dnes koupila,myslela jsem,že dám rýži na ně,protože jsem si udělala z isomaltu zrcadlo. Asi to budu muset vyztužit špejličkama.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2012 9:27 pm    Předmět: Citovat

když slepíš dvě tři oplatky čokoládou, tak to bude dost pevné
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Cukrář-Začátečník:o)
prázdné břicho


Založen: 7.10.2012
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 9:51 pm    Předmět: Citovat

muzete mi prosim napsat poměr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 10:22 pm    Předmět: Citovat

poměr čeho?
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 780
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 11:35 am    Předmět: Citovat

nejspíš kolik gramů maršmelounnů a kolik gramů burisonů ne ? : )

já bych z toho za týden potřebovala uplácat letadlo a ještě jsem to nedělala, takže mám dotaz
rozehříváte zvlášť MŠ a pak je lejete do burisonů, nebo to prdnete do mikrovlnky všechno najednou ? a přidáváte do MŠ vodu nebo citronovou šťávu ??

A mám burisony nasekat v mixeru jak tu zmiňovala ADA? a pokud potřebuju hladký povrch ale nemám formu, do které bych to vtlačila -zakryju to dvěma vrstvami potahovky ?
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 11:58 am    Předmět: Citovat

jsem tu napsala pěknej žvást, tak jsem ho po sobě zas radši smázla. Koukám že už nevím, co kdy píšu. Embarassed
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 12:11 pm    Předmět: Citovat

já nic nevážím...marschmelouny s kouskem másla tavím v mlékovaru, když jsou rozpuštěné, tak tam přisypu karamelovou rýži (objem se dá odhadnout třeba pomocí hrnku...jak velkou potřebuju "kouli", tak velký hrnek tam nasypu), vařečkou smíchám a pak buď nacpu do kulaté misky vymazané máslem, nebo rovnou tvaruju rukama pomazanýma máslem...jde to dobře, nic se nelepí.
Když bych měla ten poměr surovin nějak přiblížit, tak je to asi lžíce másla, hrnek marschmelounů a dva tři hrnky rýže.

Není nic jednoduššího, než si to zkusit v malém množství a získat tak vlastní zkušenost. Suroviny vniveč nepřijdou, vždy se to dá následně nějak použít nebo sníst
Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 12:14 pm    Předmět: Citovat

....jo, a vyhladit se to dá nejen v nějaké formě, ale normálně pokoulet po podložce a vytvaruje se krásná hladká koule ( používám to na hlavy, tak uvádím kouli Smile )
Ta rýže je drobná, tak stačí jeden potah a je to hladké, burizony se můžou klidně potáhnout dvakrát
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 12:15 pm    Předmět: Citovat

Já používám burizony, ty sladké barevné a i ty obyč bílé. Když nemám MŠ, tak nahřeju smartflex /on dost změkne/ a vpracuji do něj ty burizony. SMALL a potahuji jen jednou, silnější vrstvou. /hasičské auto u Soptíka, gauč u Simpsnů/. Kdybych měla větší nerovnosti, asi bych to srovnala čokoládou, nee polít, jen pomazat a prsty uhladit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 12:53 pm    Předmět: Citovat

tady mám zbytek z minulého týdne



je to pěkně pevné, dalo by se to krájet, ale taky by šlo ještě tvarovat
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 780
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 5:26 pm    Předmět: Citovat

holky děkuju moc,
karamelovou rýži bohužel nemám, proto jsem zjišťovala ty burisony a díky za ten tip s máslem i za čokoládový tip : )
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com