Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Ked dort teče...


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gabika
prázdné břicho


Založen: 10.6.2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 10:47 am    Předmět: Ked dort teče... Citovat

Dobrý den , potřebovala bych poradit . Dělala jsem dort , normálně piškotové těsto , nádivka tvarohovo - smotanovo- pudinková , mezi to jahody a banán , dort jsem potřela máslovou polevou , abychom mohla navrch dát marschamlllov potahovou hmotu , ale po čase mi dort začal téct , nevím si dát rady proč , nevíte mi poradit, co jsem udělala špatně ? Předem děkuji za odpověď.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5358

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 12:02 pm    Předmět: Citovat

Gabiko, musíš ještě napsat jak ten potah "teče". Jestli ze strany korpusu nebo jestli mokvá zvenčí. Jestli zvenčí, tak je to velkou vlhkostí vzduchu a tenkou vrstvou potahu. Jestli zespoda, tak to může být také tenkou vrstvou potahu. Marschmelow je dost háklivá potahovka. Je tam moc cukru a ten do sebe vlhkost natahuje.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Gabika
prázdné břicho


Založen: 10.6.2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 1:03 pm    Předmět: Citovat

Zevnitř teče , doslova se rozmáčí . Normálně kaluž sladké vody vytekla a ani chlad nepomáhá . Na tloušťku byla poleva tenčí než obvykle ale zase tenká ne .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5358

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 1:16 pm    Předmět: Citovat

Potah by měl mít minimálně 4 mm. Vrstva krému byla asi moc silná, to je pak jedno jestli je krém máslový nebo jakýkoliv jiný. Korpus se má pomazat a pak zase ten krém stáhnout třeba kartou aby zůstal jen lepkavý povrch korpusu.
Už nebude jiná pomoc, jen potah stáhnout, odstranit krém s tím rozmočeným cukrem a potáhnou znovu.

Nějak takhle by měl být korpus pod potah pomazaný krémem


_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Gabika
prázdné břicho


Založen: 10.6.2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 1:21 pm    Předmět: Citovat

Aha , to jsem nevěděla . Děkuji moc za rady . Ještě se zeptám jakou hmotu byste mi odporočili na potahování větších dortů , na internetu se nikdy nikdo neshodne .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5358

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 2:26 pm    Předmět: Citovat

Já potahuju jen pravým marcipánem a bílé svatební Smartflexem Velvet.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1414

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2016 3:02 pm    Předmět: Citovat

Přidávám se k Milu, taky potahuju jen pravým marcipánem nebo smatrflexem.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Gabika
prázdné břicho


Založen: 10.6.2016
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: so červen 11, 2016 10:08 pm    Předmět: Citovat

Ďakujem Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Silvie Srncová
nadýchaný korpus


Založen: 5.2.2009
Příspěvky: 208
Bydliště: Veverská Bítýška

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 8:57 am    Předmět: Citovat

Děvčata, právě jsem našla odpověď na otázku jakou hmotu použít na svatební dort Very Happy jen prosím kolik hmoty je třeba na třípatrový dort cca?
_________________
sisi

Kdo nic nedělá, nic nepokazí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Ruži05
hotový dort


Založen: 2.10.2009
Příspěvky: 1179
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 9:51 am    Předmět: Citovat

Záleží jak máš velké korpusy.Na 30,24 a 15cm prům.by stačilo necelé 2kg.Třeba bude někdo šetrnější. :)Také záleží co použiješ za potahovku.Já mám smart+marcipán.
_________________
Vše dělám s láskou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5358

PříspěvekZaslal: ne červen 26, 2016 11:04 am    Předmět: Citovat

Souhlasím s Růženkou.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Silvie Srncová
nadýchaný korpus


Založen: 5.2.2009
Příspěvky: 208
Bydliště: Veverská Bítýška

PříspěvekZaslal: čt červen 30, 2016 7:08 am    Předmět: Citovat

Holky jste zlatíčka Very Happy moc děkuji.
_________________
sisi

Kdo nic nedělá, nic nepokazí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com