Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
beruna
Anonymní





PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 7:27 pm    Předmět: Citovat

Ty Sněhu - jednou se mi to taky s bílou čokoládou stalo, když jsem ji zkoušela jen se sirupem , tak jsem ji trošku znovu nahřála a přidala trošku vody a znovu prohňácala - a spravilo se to a dokonce se s ní dělalo ještě líp než jindy.
Návrat nahoru
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 8:11 pm    Předmět: Citovat

Berunko fungovalo to i bez vody..stačilo fakt přidat jen lžíci sirupu a pracně malé drobečky rozhňoucat a rozemnout (bála jsem se to nahřát, abych to třeba ještě víc nezdrcla Embarassed ) a mám z toho konzistenci klasické modelky, pružná a nelepivá, krásně tvárná....holky moc vám díky, zachránily jste mi reputaci...doufám, že budou růže jedna báseň Laughing
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Hallyna
prázdné břicho


Založen: 7.2.2009
Příspěvky: 16
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 8:20 pm    Předmět: Citovat

Prosím je tu někde postup jak se dělá střevíček nebo pantoflíček? Děkuji někde jsem to zahlédla a netuším kde přesně podle fotek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5308

PříspěvekZaslal: pá květen 08, 2009 8:23 pm    Předmět: Citovat

je to tady
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=501

musíš si projít RADY A NÁPADY když hledáš nějaký návod
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: so květen 09, 2009 9:20 am    Předmět: Citovat

Sněhu k tomuto receptu na čokoládu co se tam přidává jen sirup mám zkušenosti,že se musí dávat víc toho sirupu než je psáno,hlavně u té bílé,jináč je to jak píšeš drobivé,já si ted oblíbila recept na čokoládu co dělá beru z toho časopisu,dřív jsem měla pocit že je pracná oproti tomuto receptu a když jsem se odhodlala ji zkusit,tak jsem zjistila že zdání klame.
Návrat nahoru
Lia79
prázdné břicho


Založen: 23.3.2009
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne květen 10, 2009 1:56 am    Předmět: Citovat

Ahoj holky, prosím vás o radu - chtěla bych potáhnout medovník a nejsem si jistá, jestli ho pod potah můžu pomazat krémem ze zkaramelizovaného Salka+másla?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlaďka Hrubá
Anonymní





PříspěvekZaslal: ne květen 10, 2009 6:17 am    Předmět: Citovat

Lio já si myslím že klidně můžeš
Návrat nahoru
Lia79
prázdné břicho


Založen: 23.3.2009
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne květen 10, 2009 10:22 am    Předmět: Citovat

Vlaďko, díky moc! Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petrinda
nadýchaný korpus


Založen: 26.1.2009
Příspěvky: 390

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2009 8:24 am    Předmět: Citovat

Holky, mám jeden problém. Někdy mám po vychladnutí povrch korpusu takový mokrý, lepivý. Proč, se mi nedaří zjistit. Vždycky to stáhnu, ale nevíte čím to je a jak tomu zabránit? Mám plynovou troubu, snažím se jí při pečení moc neotvírat. Tak nevím, kde je chyba. Nikdy jsem nějakou radu nenašla, jen na ruských stránkách jsem právě viděla, že to stahujou.Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5308

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2009 8:29 am    Předmět: Citovat

Petrindo, tak nějak matně si vzpomínám, že když jsem kdysi pekla u mamky v plynové troubě, tak to bylo také na povrchu vlhké (někdy)...asi to dělá ten plyn... a možná i to, že se hřeje jen zespodu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Petrinda
nadýchaný korpus


Založen: 26.1.2009
Příspěvky: 390

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2009 8:54 am    Předmět: Citovat

Milu díky a zabránit se tomu asi nedá, co? Nějakej fígl by to chtělo. Very Happy Zkusím koumat dál. Nebo třeba někdo ještě něco ví a snad i poví Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2309
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2009 1:25 pm    Předmět: Citovat

Také peču v plynu a taky občas piškoty lepí. Někdy, když nechám v troubě dýl, bývá suchý. Já to nestahuji, nechávám, plním šlehačkou, ta je mokrá a poradí si s tím.
Spíš jsem myslela, že vlhne ten cukr, co je v těstě, nebo já ještě dávám škrob, tak jsem to svalovala na něj...Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
seischel
prázdné břicho


Založen: 21.4.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2009 6:34 pm    Předmět: Citovat

Děvčata, chtěla bych vyzkoušet dortík pejska, ale mám strach,že když ho dotvořím z punčoviny bude suchý...nemáte s tím některá zkušenost???Já peču dortíky z korpusů, vždy z různých plátů a tohle jsem ještě nezkoušela. Nebude se to rozpadat??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5308

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2009 7:00 pm    Předmět: Citovat

seischel, tak toho se, myslím, bát nemusíš. Punčovina (těsto, krém, rum, marmeláda) je podle mě ještě "vlhčí" než promazaný korpus.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
seischel
prázdné břicho


Založen: 21.4.2009
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2009 7:44 pm    Předmět: Citovat

Díky Milu,...taky mám strach, že se mi to kolem těch paciček bude škubat..čím to natvarovat, nemám ty kostice....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
janictva
forma v troubě


Založen: 17.10.2008
Příspěvky: 171
Bydliště: Vlčnov

PříspěvekZaslal: út květen 12, 2009 4:30 pm    Předmět: Citovat

Holky cukrařinky, nemáte tucha, jakou má průměrnou hmotnost jeden vaječný žloutek?
_________________
jsem začátečník samouk, ale léčím se
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gachna
těsto v míse


Založen: 16.8.2008
Příspěvky: 94
Bydliště: Nupaky - to je kousek od Prahy:-)

PříspěvekZaslal: út květen 12, 2009 5:34 pm    Předmět: Citovat

Žloutek by měl mít asi 36g, myslím tedy...
_________________
peču ráda, ale vypečená ještě nejsem:-D
http://gachna.rajce.idnes.cz/Dorty/#album
http://gachna.rajce.idnes.cz/Dorty_II/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
J.Clara
těsto v míse


Založen: 2.3.2009
Příspěvky: 55
Bydliště: Ořechov u Brna

PříspěvekZaslal: út květen 12, 2009 9:06 pm    Předmět: Citovat

janictva - ve škole nás učili že celý vajíčko má 0,050kg bez skořápky samozřejmě a hlavně taky podle velikosti vajíčka no a bílek má 0,030kg a žloutek 0,020kg
_________________
http://clarascakes.webgarden.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Handulka
našlehaný krém


Založen: 17.10.2008
Příspěvky: 478
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: st květen 13, 2009 2:09 pm    Předmět: Citovat

Ahojky,potřebuju radu.Někde jsem četla,že do krému z kaše se po uvaření kaše s moukou přidá omega tuk a pak se kaše vyšlehá s máslem a cukrem.Nevíte některá jak to chutná v dortu? Já dělám bez té omegy a tak nemám tucha,jaký má v krému význam. shock
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/


Naposledy upravil Handulka dne st květen 13, 2009 7:12 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlaďka Hrubá
Anonymní





PříspěvekZaslal: st květen 13, 2009 5:58 pm    Předmět: Citovat

ahoj holky potřebovala bych poradit mám doma málo hrnců a tak si půjdu koupit spešl. hrnec na čokoládovou polevu, abych ji v něm mohla nechat
a tak teď nevím jestli si mám koupit nějaký obyč. nebo třeba hrnec na mlíko jestli se to v něm nebude rozpouštět líp co myslíte vy?
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 56 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com