Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vlaďka Hrubá
Anonymní





PříspěvekZaslal: po květen 25, 2009 1:06 pm    Předmět: Citovat

díky Milu, ty nikdy nezklameš
Návrat nahoru
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2009 2:48 pm    Předmět: Citovat

Jani já Ti nevím krém se srazí scela určitě a ten marcipán bych tam taky nedávala každopádně by nebylo od věci to vyzkoušet,dej tam kousek na noc a pak to vyndej a uvidíš co to udělá,ale já tomu moc nevěřím.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: po květen 25, 2009 4:12 pm    Předmět: Citovat

měla jsem v mražáku kusu dortu toho pařezu s ježky a napovrchu byl o to kolo marcipánu a zrovna předevčírem jsem jeden kus vytáhla a byl ten marcipán po rozmrznutí takovej matlavější,ale ten kousek co se hned nesnědl bych řekla že pak oschnul,ale nevím jak by to dopadlo s dortem jako celkem,kterej by bylo potřeba ještě nakonec ozdobit,Jani jestli do těch LÁZNÍ jedeš v úterý až za týden a né už zítra,tak by ti asi stálo zato abys měla jistotu to vyzkoušet jen tak něco menšího potáhnout a šoupnout do mrazáju na den dva a pak uvidíš co to bude dělat a jak to bude vypadat a pak to sníte po zkoušce.V dortu byl krém dobrej,ani nebyl zdrclej,ale kdysi jsem tam měla zbytek krému jen tak v pytlíku a taky se mi srazil,ale je fakt že mě to dělá i krém když ho nezdělám a dám zbytek do chladna,tak se mi v něm většinou nadělaj krupičky,tak to vždy šoupnu na chvilenku do mikrovlnky a znovu vyšlehám a je zas krásnej.
Návrat nahoru
Novotna
forma v troubě


Založen: 25.4.2008
Příspěvky: 194

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2009 5:48 pm    Předmět: Citovat

JaninoMK, klidně dej dortík do mrazáku, nic se mu nestane. Mám to vyzkoušené. Potažaný dortík nech v chladnu, ne v lednici oschnout a pak klidně s ním do mrazáku. Po vyndání je jako zrovna udělaný.Nic se s ním nestane, krém je netknutý. Very Happy
_________________
http://vladka21.rajce.idnes.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2009 5:59 pm    Předmět: Citovat

tak i já se svou troškou do mlýna Jani já šoupla Cítovský soutěžní Listopádkův dortík do mrazáku zabalený folií v krabici hned jak jsme dorazili dom (slíbila jsem ho Zuzce a nestihla jsem jí)..za týden jsem ho vyndala a nechala v kuchyni otevřený rozmrznout...ze začátku jsem měla marcipán mokrý..dokonce se holubice svezly dolů ale jak se teploty vyrovnaly oschl a byl mňam Razz ...takže relativně by to jít mělo a mohlo, ale udělej jak myslíš. Wink
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janinaMK
nadýchaný korpus


Založen: 19.10.2007
Příspěvky: 288
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2009 9:36 pm    Předmět: Citovat

Děvčata, děkuji, za rady, Panbůh se děj, dnes jsem ho potáhla a zítra ráno ho vrazím do mražáku. holce jsem řekla, ať si ho vytáhne den do předu a pak si ho sestaví a dohodí růžičky. jdu opráčit kufr a naházet nějaké věci , abych tam taky nebyla nahá. i když je teď pořad Nahá jsi krásná, ale to o sobě nemůžu říct . tak papa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivana Egrtová
Anonymní





PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 4:22 am    Předmět: Citovat

Holky, potřebuji poradit, pani si vzpoměla, že nechce do dortu normální krém, ale nějaký lehky tvarohový, poraďte. Bude to do třípatráku, spodní náplň jsem ji ukecala, že musí být s krémeme, ale ty dvě chce odlehčené s tvarohem, šlehačku nemají rádi. Tak a babo raď, já původně myslela, že to nahradím šlehačkou s vanilmixem. pusa
Návrat nahoru
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5345

PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 5:35 am    Předmět: Citovat

Ivanko - 250 ml ušlehané šlehačky + vanilmix ze dvou dávek + kostka tvarohu...šlehajda tam není znát...vyzkoušej na malém vzorku a posuď sama
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivana Egrtová
Anonymní





PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 6:25 am    Předmět: Citovat

Milu jsi zlato, v sobotu vyzkouším, děkuji pusa
Návrat nahoru
Handulka
našlehaný krém


Založen: 17.10.2008
Příspěvky: 478
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 6:48 am    Předmět: Citovat

Děvčata prosím o radu,už druhou várku vajec mám dvoužloutkovou.A teď nevím jak mám postupovat.Korpus ze 4 vajec.Málo bílků hodně žloutků.Můžu mramorový korpus udělat z celých vajec a ne zvlášť bílky a žloutky?Co myslíte?A kolik těch dvoužloutků mám dát? shock
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 7:52 am    Předmět: Citovat

Ivčo já dělám kamarádce tvarohovej a moc si ho pochvalujou,vždy ho chtěj zas,ale já ho dělám tak nějak od oka,podle vlastní hlavy,zkusím to nějak sesmolit.
3TVAROHY,ASI TAK ČTVRTKA MÁSLA,ASI TAK TŘIČTVRTĚ VELKÝHO KELÍMKU JOGURTU,POUŽÍVÁM BUD SMETANOVÝ BÍLÝ A NEBO JAHODOVEJ,DÁVÁM HO OD OKA DLE HUSTOTY TVAROHOVÉ HMOTY,TROCHU MOUČKOVÉHO CUKRU,ZASE DLE CHUTI,ONI MAJ DIABETIKY V RODINĚ,TAKŽE JE RÁDA ŽE TOHO CUKRU NEDÁVÁM MOC,DO TOHO ZAŠLEHÁM,NĚKDY TAKY NÉ,KOMPOTOVANÉ JAHODY POMAČKANÉ A UPLNĚ NAKONEC KDYŽ MÁM TU TVAROHOVOU HMOTU PŘIPRAVENOU TAK DO TOHO ZAMÍCHÁM ROZPUŠTĚNEJ JEDEN BALÍČEK PLÁTKOVANÉ ŽELATINY A UDĚLÁM JI TAK ŽE JI NEJDŘÍV NAMOČÍM DO TROCHY VODY,PAK JI VYMAČKÁM,ZALIJU TROCHOU ŠTÁVY Z KOMPOTU,ROZEHŘEJU JI,PAK DO TOHO VRKNU LŽÍCI TÉ HMOTY ZAMÍCHÁM A PAK TO ZAMÍCHÁM CELÉ DO TÉ TVAROHOVÉ HMOTY A NECHÁM CHVILKU V LEDNICI ODSTÁT no a pak už matlám na dort,ani nedělám krémové mantinely a zatím se jim prej nikdy nestalo že by jim marcipán tekl.Akorát naposledy když jsem dělala ten kaktus tak se mi ten květináč pořád rozjížděl jak ten krém nebyl ještě tuhej a květináč jsem měla totiž poskládanej každej plát ze dvou vykrojených kusů,upekla jsem si těsto v blbý formě a tak mi to nešlo udělat pláty na květináč v celku a tak jsem to nakonec vyřešila tak že jsem to rukama zformovala do tvaru a honem pak omotala celej květináč kolem dokola připraveným přeloženým pruhem alobalu a tak nechala ztuhnout a pak už to bylo v pohodě.Ještě někdy pod krém dávám i jahody kompotové,ale stím už je větší babračka,tak to řeším tím zamatláném jen do krému.
A můžu potvrdit že je ten krém fakt dobrej,co mi trochu minule zbylo,tak jsem druhej den vyjedla a moc mi chutnal,takovej né moc sladkej.
Návrat nahoru
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 4:58 pm    Předmět: Citovat

Handulka napsal:
Děvčata prosím o radu,už druhou várku vajec mám dvoužloutkovou.A teď nevím jak mám postupovat.Korpus ze 4 vajec.Málo bílků hodně žloutků.Můžu mramorový korpus udělat z celých vajec a ne zvlášť bílky a žloutky?Co myslíte?A kolik těch dvoužloutků mám dát? shock


Handulko mramorový korpus můžeš přeci udělat z jakéhokoli těsta, už jsme to probíraly...není podmínkou, že bys musela mít jen se sněhem...a pokud chceš experimentovat zkus ten osvědčený od Skaji http://www.cakes.cz/viewtopic.php?p=21991#21991 taky se na něj chystám Wink .
Já osobně bych se řídila počtem vajec (ať mají jeden, dva nebo tři žloutky) hmotnost je podle mě zachována a jenom bude žlutější...ale to je můj "selský" odhad..třeba to tak není Embarassed
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kyti1
nadýchaný korpus


Založen: 22.3.2009
Příspěvky: 219
Bydliště: Náchodsko

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 3:36 pm    Předmět: mramorování Citovat

Milu, Skajo vy máte tak krásné mramorování,pěkně žíhané jak na to- mě to udělá spíš fleky.Stočím copánek ze dvou barev,pak přehnu v půlce udělám váleček a vyválím. Co je špatně? Asi ručičky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5345

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 3:49 pm    Předmět: Citovat

kyti - tak jak to děláš, tak vzniknou spíš takové fleky...to se dělá trochu jinak...najdu video a dám Ti sem odkaz...momentík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kateřina Krejčí
prázdné břicho


Založen: 1.11.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 5:05 pm    Předmět: Citovat

Mám prosbičku koupila sem si potravinářské barvy v Lídlu jsou takové malé tubičky nevím jak to použít napsáno je tam,že to obarví až kilogram krému či těsta nevím zda to mám rozmíchat ve vodě nebo rovnou dát do krému díky Katka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 5:10 pm    Předmět: Citovat

Ty se určitě používaj přímo z té tuby bez rozmíchávání,bude to něco jako gelové barvy co hodně holek používá,rozmíchat musíš jen ty co jsou sypké.Písni potom jak se ti s nimi barvilo.

jj, použít tak jak jsou přímo z tubičky...Milu
Návrat nahoru
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5345

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 5:24 pm    Předmět: Citovat

kyti - já to video zaboha nemůžu najít.....holky, nevíte o něm některá - je to to video jak tam chlápek dělá bílohnědý melír a potahuje dort...je tam krásně vidět jak se potahovka stáčí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1412

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 5:36 pm    Předmět: Citovat

Myslíš tohle? http://atecousa.com//learn/satin-ice-tutorial-iii-marblizing.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5345

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 5:48 pm    Předmět: Citovat

jj, to je ono...díky moc!...tak se, kyti, koukni
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
skaja
nadýchaný korpus


Založen: 16.10.2007
Příspěvky: 273
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 6:12 pm    Předmět: Citovat

To je přesný postup,já to dělám podobně.

Většinou, ale místo barevného válečku potahovky,dám barvu párátkem přímo na základní barvu/tady by to bylo na bílou/ a pak postupuji stejně,ale vícekrát do kola,nakonec nechám stočeno do spirály a rozválím.

Myslím ,že právě ta barva /někdy dám i více odstínů/ použitá do základního válečku potahovky mi dělá to kontrastní mramorování.Já na to přišla náhodou,protože si tímto způsobem barvím potahovky gelovkami od začátku-ne zapracováním jako při zpracování těsta,ale právě postupným děláním hada a jeho stáčením stále do kola,dle potřebné výsledné barvy či mramorování.
_________________
http://skaja.websnadno.cz
http://skaja4.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 63 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com