 |
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE
Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 Další
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kateřina Krejčí prázdné břicho
Založen: 1.11.2008 Příspěvky: 8
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 11:12 am Předmět: |
|
|
Milu děkuji za radu moc a moc bych ráda se zeptala na pomoc jaké máslo mám používat na krém a docílit toho aby se mi v tom to máslo nedrclo ráda peču a nejsem zas tak zkušená jako vy ráda se optám děkuju. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 11:45 am Předmět: |
|
|
Kateřino, já osobně už klasické máslo dlouho nepoužívám (nikdo máslové krémy nechce)....když ale potřebuji tento druh krému, tak vyšlehám puding (vanilmix) s FLOROU...nikdy se mi takový krém nesrazil.
A jinak v případě zdrcnutí krému stačí přidat 1-2 lžíce horkého pudingu a vyšlehat...někdo nahřívá celý objem krému, ale podle mě je to zbytečné. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sněhulík našlehaný krém

Založen: 9.5.2008 Příspěvky: 502 Bydliště: okr.Chrudim
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 12:34 pm Předmět: |
|
|
Berunko moc moc díky, hned kopíruji a ukládám...zkusím při nejbližší příležitosti a pak ti dám hlášku
a taky přispěji se svou troškou do mlýna :Kateřino v úplných začátcích (někdy před 10 lety) jsem měla ten samý problém, pak jsem to vychytala...všechny suroviny musí mít stejnou pokud možno pokojovou teplotu, v praxi to znamená uvařit pudink den předem a k němu na linku položit máslo i třeba heru, nechávala jsem ležet do druhého dne a pak šlehala..už nikdy se mi krém nesrazil .
Tady máslové krémy dost frčí, někdo chce vyloženě jen máslo, někdo půl napůl s Herou...postup mám stále stejný...protože dělám krémy až večer většinou stačí máslo+heru vyndat až ráno, jen ten pudink od dob Vanilmixu stačí udělat hodinku předem .
Jo a používám klasické máslo Tatra..u nás za 20,-kč.
Snad jsem ti trošku pomohla  _________________ všechno je jednou poprvé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 12:40 pm Předmět: |
|
|
Sněhu, fakt používáš Heru?...ta je přece na teplou kuchyni  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
světluškaaš hotový dort

Založen: 18.9.2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Západní čechy, Aš
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 1:32 pm Předmět: |
|
|
Milu Hera se dá použít i ve studené kuchyni já mám několik receptů na řezy kde se míchá na krém tvaroh a právě Hera. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 1:38 pm Předmět: |
|
|
Světluško, použít se dá třeba místo krému na boty...to je jiná věc...ale určená je k přípravě jídla, které projde tepelnou úpravou...recepty na "studenou" byly vymyšleny čistě jen z úsporných (finančně) důvodů....ale proti gustu.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Handulka našlehaný krém

Založen: 17.10.2008 Příspěvky: 478 Bydliště: Jetřichov
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 4:16 pm Předmět: |
|
|
Já mám taky recept na krém půl másla a půl hery.Jednou jsem to zkusila a příde mi,že ta hera je jakoby slaná.Nechutnalo mi to a tak dávám celé máslo.Hera má na můj vkus takovou trošku pachuť v jídlech,které se už dál neupravují. _________________ http://handulkee.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Listopad30 Anonymní
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 6:31 pm Předmět: |
|
|
No no,já to pochopila totiž jako dotaz jak děláme tiramisu,jestli do toho používáme ztužovač nebo né,ona ta věta mi tak vyzněla.Milu a nedávala jsem to do receptů ale sem,protože jsem to psala jen jako odpověd Sněhuldoj a navíc to není můj recept,ale od nějaké dívčiny,nevím už jaké. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
světluškaaš hotový dort

Založen: 18.9.2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Západní čechy, Aš
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 6:42 pm Předmět: |
|
|
Já Heru taky nepoužívám protože mi smrdí. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kyti1 nadýchaný korpus
Založen: 22.3.2009 Příspěvky: 219 Bydliště: Nďż˝chodsko
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:05 pm Předmět: |
|
|
Mně se naposledy srazil krém máslo + vanilmix a dočetla jsem se,že to bude asi tím,že jsem měla máslo z mražáku, i když potom vše stejná teplota.
Když dělám z kaše ,tak používám z mražáku běžně a nic se mi nesráží. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Listopad30 Anonymní
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:11 pm Předmět: |
|
|
Já taky používám máslo z mražáku a vanilmix a nemám s tím většinou problém,tak si myslím že by to nemělo bejt tím že bylo v mražáku. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sněhulík našlehaný krém

Založen: 9.5.2008 Příspěvky: 502 Bydliště: okr.Chrudim
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:27 pm Předmět: |
|
|
Tak teda Milu, Světluš teď jsem se dost zarazila...fakt používám Heru a to už asi třetím rokem a i ve spoustě receptů na krémy jí mám napsanou , dřív jsem do krémů používala Stelu, ale pak začala být nějaká divná na chuť a tak jsem přešla na Heru a nikdo si za ty skoro dva roky co peču nestěžoval...naopak chtějí vždycky ten samý krém co posledně protože všem strašně chutnal tak nevím...nijak jsem na chuti nepocítila, že by to bylo špatně...tak buď mám divnou chuť já a i zákazníci nebo fakt nevím ...tak nějak jsem nepochopila Milu v čem by měl být problém??? můžeš mi to napsat trochu polopatičtěji???
P.S - tak jsem se tak vyplašila, že jsem pádila do receptů Krémy...dělám ted ten Pikantní od Džuli a myslela jsem jestli se cestou nějak nezpitvořil...ale ne...fakt tam Džuli tu heru má a nejen v tomhle receptu  _________________ všechno je jednou poprvé 
Naposledy upravil sněhulík dne ne květen 31, 2009 7:32 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:28 pm Předmět: |
|
|
.jak děláte tiramisu s použitím tiramisu Miluztužovače???
tak Símo promiň, já jsem asi nechápavá
a ještě k těm receptům - je úplně jedno, od koho původně jsou, ale nepatří sem!!!...nebude to dlouho trvat a někdo se bude ptát, že je tady někde někdy viděl a kde teda jsou, že je nemůže najít...no a v receptech by byly k nalezení razdva...a jestli už v receptech jsou, tak je vhodné dát odkaz a ne je psát znovu...a neodmlouvej...a nedělej na mě nono  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:33 pm Předmět: |
|
|
Sněhu, já si prostě myslím, že Hera je vyrobená tak, že "poživatelná" je po tepelném zpracování (nepřehlédni uvozovky)...a to, že Ti chutná neznamená, že máš divnou chuť...to jde o zvyk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sněhulík našlehaný krém

Založen: 9.5.2008 Příspěvky: 502 Bydliště: okr.Chrudim
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:38 pm Předmět: |
|
|
Milu napsal: | Sněhu, já si prostě myslím, že Hera je vyrobená tak, že "poživatelná" je po tepelném zpracování (nepřehlédni uvozovky)...a to, že Ti chutná neznamená, že máš divnou chuť...to jde o zvyk |
to už bude asi hodně offtopic
Milu to asi znamená, že jsem zvyklá pozřít i nepoživatelné řehoním se tu jak kobyla a manža na mě divně kouká....né vážně, podívám se teda asi po něčem jiném, aby měla má dušička klid, že necpu zákazníky něčím fujtajblikovým...teda vy jste mě vyděsily  _________________ všechno je jednou poprvé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Listopad30 Anonymní
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 7:52 pm Předmět: |
|
|
No jo no,tak nono už nebude,noooo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
beruna Anonymní
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 8:57 pm Předmět: |
|
|
Sněhu uklidni se já používala heru celých 20 let a někdy i smotnou na krémy a na cukroví do těsta. Milu , to fakt nevím kde jsi vzala , že je jen na tepelnou úpravu??? pamatujete reklamu hera vlastní sestra másla ?
Ale teď mám lepší tuk na krémy - Milla creme -kupuji ho od Hany(jako WI)
a tem je super senzačně se vyšlehá a nesmrdí |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 9:37 pm Předmět: |
|
|
Rostlinný tuk Hera je na trhu již 32 let. Jeho výroba započala v roce 1972 v Povltavských tukových závodech v Nelahozevsi. Dnes se vyrábí ze směsí částečně interesterifikovaných rostlinných olejů. Podstatnou část tvoří měkké oleje (olej řepkový), dále palmový olej, palmojádrový olej a palmstearin. Hera neobsahuje ztužené tuky, takže přítomnost trans izomerů mastných kyselin je téměř nulová.Hera je určena speciálně na pečení, použít ji lze také na dušení, vaření a krátkodobé smažení.Obsahuje 75 procent rostlinných tuků a vitaminy A a E.
Holky, klidně tu Heru jezte syrovou, třeba žiju těch 32 let v nějakém bludu ...ale napadá mě, že by to měla vědět Handulka, ta má určitě nějakou školu přes stravování když je vedoucí jídelny v MŠ...moje mamka si kvůli tomu taky musela dělat hotelovku a od ní si pamatuju, že Hera se jinak než na tepelné zpracování nesměla ve ŠJ používat. Ale dnes je všechno třeba jinak.
Jo, a heslo Hera - vlastní sestra másla pamatuju dobře...právě sestra na pečení a máslo na chleba  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 10:02 pm Předmět: |
|
|
Mazání na pečivo a chléb, příprava pomazánek rostlinné tuky s obsahem tuku 20-75 %, např. Flora original, Flora light, Flora s Vlákninou, Flora pro.activ, Bertolli, Perla Plus Vitaminy, Perla tip, Perla máslová, Perla jogurtová příchuť, Rama máslová, Rama classic, Rama Linie, Rama Idea, Rama Jemně slaná, Rama Olivio, Rama MultiVita
Příprava salátů a majonéz rostlinné oleje (např. olivový olej Bertolli)
Maštění hotových pokrmů rostlinné tuky s obsahem tuku minimálně 39 %, např. Flora original, Flora light, Flora s Vlákninou, Bertolli, Rama classic, Rama máslová, Rama Linie, Rama Jemně slaná, Rama Olivio, Rama MultiVita, Rama Idea, Hera, Perla Plus Vitaminy, Perla máslová, Perla jogurtová příchuť
Příprava krémů a náplní rostlinné oleje (např. olivový) a rostlinné tuky s obsahem tuku 20-75 % - Flora original, Flora light, Flora s Vlákninou, Flora pro.activ, Bertolli, Perla Plus Vitaminy, Perla tip, Perla máslová, Perla jogurtová příchuť, Rama máslová, Rama classic, Rama Linie, Rama Idea, Rama Jemně slaná, Rama Olivio, Rama MultiVita
Krátkodobé tepelné úpravy pokrmů, zejména krátkodobé smažení rostlinné oleje a rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Rama classic, Rama máslová, Hera, Rama Culinesse
Dušení, pečení masa rostlinné oleje a rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Rama classic, Hera, Rama máslová, Rama Culinesse
Smažení, dlouhodobé fritování rostlinné oleje a pokrmové tuky vhodné na smažení (např. Rama Culinesse) a fritování
Pečení moučníků a cukroví rostlinné tuky na pečení, např. Hera, popř. rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Rama máslová, Rama classic
Polevy 100% rostlinné tuky, případně rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Hera, Rama máslová, Rama classic
Naposledy upravil Milu dne ne květen 31, 2009 11:16 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petrinda nadýchaný korpus
Založen: 26.1.2009 Příspěvky: 390
|
Zaslal: ne květen 31, 2009 10:35 pm Předmět: |
|
|
Tak já se přidávám, taky používám Heru do krémů a taky všem chutná. Já mám na krém recept od Maky a ta je pokud si dobře pamatuju vyučená cukrářka a dokonce dělá mistrovou na učňáku, tak by to mělo být v pohodě. A dneska jsem dělala kávový krém z vanilmixu. Super! Já vím, Milu, už mažu........  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
 |
Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení
-> Rady a nápady |
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391 Další
|
Strana 66 z 391 |
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|