Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kateřina Krejčí
prázdné břicho


Založen: 1.11.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 11:12 am    Předmět: Citovat

Milu děkuji za radu moc a moc bych ráda se zeptala na pomoc jaké máslo mám používat na krém a docílit toho aby se mi v tom to máslo nedrclo ráda peču a nejsem zas tak zkušená jako vy ráda se optám děkuju.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5388

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 11:45 am    Předmět: Citovat

Kateřino, já osobně už klasické máslo dlouho nepoužívám (nikdo máslové krémy nechce)....když ale potřebuji tento druh krému, tak vyšlehám puding (vanilmix) s FLOROU...nikdy se mi takový krém nesrazil.

A jinak v případě zdrcnutí krému stačí přidat 1-2 lžíce horkého pudingu a vyšlehat...někdo nahřívá celý objem krému, ale podle mě je to zbytečné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 12:34 pm    Předmět: Citovat

Berunko moc moc díky, hned kopíruji a ukládám...zkusím při nejbližší příležitosti a pak ti dám hlášku Wink

a taky přispěji se svou troškou do mlýna :Kateřino v úplných začátcích (někdy před 10 lety) jsem měla ten samý problém, pak jsem to vychytala...všechny suroviny musí mít stejnou pokud možno pokojovou teplotu, v praxi to znamená uvařit pudink den předem a k němu na linku položit máslo i třeba heru, nechávala jsem ležet do druhého dne a pak šlehala..už nikdy se mi krém nesrazil Exclamation .
Tady máslové krémy dost frčí, někdo chce vyloženě jen máslo, někdo půl napůl s Herou...postup mám stále stejný...protože dělám krémy až večer většinou stačí máslo+heru vyndat až ráno, jen ten pudink od dob Vanilmixu stačí udělat hodinku předem Wink .
Jo a používám klasické máslo Tatra..u nás za 20,-kč.
Snad jsem ti trošku pomohla Wink
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5388

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 12:40 pm    Předmět: Citovat

Sněhu, fakt používáš Heru?...ta je přece na teplou kuchyni shock
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 1:32 pm    Předmět: Citovat

Milu Hera se dá použít i ve studené kuchyni já mám několik receptů na řezy kde se míchá na krém tvaroh a právě Hera.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5388

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 1:38 pm    Předmět: Citovat

Světluško, použít se dá třeba místo krému na boty...to je jiná věc...ale určená je k přípravě jídla, které projde tepelnou úpravou...recepty na "studenou" byly vymyšleny čistě jen z úsporných (finančně) důvodů....ale proti gustu....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Handulka
našlehaný krém


Založen: 17.10.2008
Příspěvky: 478
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 4:16 pm    Předmět: Citovat

Já mám taky recept na krém půl másla a půl hery.Jednou jsem to zkusila a příde mi,že ta hera je jakoby slaná.Nechutnalo mi to a tak dávám celé máslo.Hera má na můj vkus takovou trošku pachuť v jídlech,které se už dál neupravují.
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 6:31 pm    Předmět: Citovat

No no,já to pochopila totiž jako dotaz jak děláme tiramisu,jestli do toho používáme ztužovač nebo né,ona ta věta mi tak vyzněla.Milu a nedávala jsem to do receptů ale sem,protože jsem to psala jen jako odpověd Sněhuldoj a navíc to není můj recept,ale od nějaké dívčiny,nevím už jaké.
Návrat nahoru
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 6:42 pm    Předmět: Citovat

Já Heru taky nepoužívám protože mi smrdí.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kyti1
nadýchaný korpus


Založen: 22.3.2009
Příspěvky: 219
Bydliště: Náchodsko

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:05 pm    Předmět: Citovat

Mně se naposledy srazil krém máslo + vanilmix a dočetla jsem se,že to bude asi tím,že jsem měla máslo z mražáku, i když potom vše stejná teplota.
Když dělám z kaše ,tak používám z mražáku běžně a nic se mi nesráží.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:11 pm    Předmět: Citovat

Já taky používám máslo z mražáku a vanilmix a nemám s tím většinou problém,tak si myslím že by to nemělo bejt tím že bylo v mražáku.
Návrat nahoru
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:27 pm    Předmět: Citovat

Tak teda Milu, Světluš teď jsem se dost zarazila...fakt používám Heru a to už asi třetím rokem Rolling Eyes a i ve spoustě receptů na krémy jí mám napsanou Rolling Eyes , dřív jsem do krémů používala Stelu, ale pak začala být nějaká divná na chuť a tak jsem přešla na Heru a nikdo si za ty skoro dva roky co peču nestěžoval...naopak chtějí vždycky ten samý krém co posledně protože všem strašně chutnal tak nevím...nijak jsem na chuti nepocítila, že by to bylo špatně...tak buď mám divnou chuť já a i zákazníci nebo fakt nevím Question Rolling Eyes ...tak nějak jsem nepochopila Milu v čem by měl být problém??? můžeš mi to napsat trochu polopatičtěji???

P.S - tak jsem se tak vyplašila, že jsem pádila do receptů Krémy...dělám ted ten Pikantní od Džuli a myslela jsem jestli se cestou nějak nezpitvořil...ale ne...fakt tam Džuli tu heru má a nejen v tomhle receptu Wink
_________________
všechno je jednou poprvé


Naposledy upravil sněhulík dne ne květen 31, 2009 7:32 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5388

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:28 pm    Předmět: Citovat

.jak děláte tiramisu s použitím tiramisu Miluztužovače???
tak Símo promiň, já jsem asi nechápavá Very Happy

a ještě k těm receptům - je úplně jedno, od koho původně jsou, ale nepatří sem!!!...nebude to dlouho trvat a někdo se bude ptát, že je tady někde někdy viděl a kde teda jsou, že je nemůže najít...no a v receptech by byly k nalezení razdva...a jestli už v receptech jsou, tak je vhodné dát odkaz a ne je psát znovu...a neodmlouvej...a nedělej na mě nono Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5388

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:33 pm    Předmět: Citovat

Sněhu, já si prostě myslím, že Hera je vyrobená tak, že "poživatelná" je po tepelném zpracování (nepřehlédni uvozovky)...a to, že Ti chutná neznamená, že máš divnou chuť...to jde o zvyk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:38 pm    Předmět: Citovat

Milu napsal:
Sněhu, já si prostě myslím, že Hera je vyrobená tak, že "poživatelná" je po tepelném zpracování (nepřehlédni uvozovky)...a to, že Ti chutná neznamená, že máš divnou chuť...to jde o zvyk

to už bude asi hodně offtopic
vytlem vytlem Milu to asi znamená, že jsem zvyklá pozřít i nepoživatelné vytlem vytlem řehoním se tu jak kobyla a manža na mě divně kouká....né vážně, podívám se teda asi po něčem jiném, aby měla má dušička klid, že necpu zákazníky něčím fujtajblikovým...teda vy jste mě vyděsily Laughing Laughing
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 7:52 pm    Předmět: Citovat

No jo no,tak nono už nebude,noooo.
Návrat nahoru
beruna
Anonymní





PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 8:57 pm    Předmět: Citovat

Sněhu uklidni se já používala heru celých 20 let a někdy i smotnou na krémy a na cukroví do těsta. Milu , to fakt nevím kde jsi vzala , že je jen na tepelnou úpravu??? pamatujete reklamu hera vlastní sestra másla ? Very Happy Very Happy Very Happy
Ale teď mám lepší tuk na krémy - Milla creme -kupuji ho od Hany(jako WI)
a tem je super senzačně se vyšlehá a nesmrdí
Návrat nahoru
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5388

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 9:37 pm    Předmět: Citovat

Rostlinný tuk Hera je na trhu již 32 let. Jeho výroba započala v roce 1972 v Povltavských tukových závodech v Nelahozevsi. Dnes se vyrábí ze směsí částečně interesterifikovaných rostlinných olejů. Podstatnou část tvoří měkké oleje (olej řepkový), dále palmový olej, palmojádrový olej a palmstearin. Hera neobsahuje ztužené tuky, takže přítomnost trans izomerů mastných kyselin je téměř nulová.Hera je určena speciálně na pečení, použít ji lze také na dušení, vaření a krátkodobé smažení.Obsahuje 75 procent rostlinných tuků a vitaminy A a E.

Holky, klidně tu Heru jezte syrovou, třeba žiju těch 32 let v nějakém bludu Very Happy ...ale napadá mě, že by to měla vědět Handulka, ta má určitě nějakou školu přes stravování když je vedoucí jídelny v MŠ...moje mamka si kvůli tomu taky musela dělat hotelovku a od ní si pamatuju, že Hera se jinak než na tepelné zpracování nesměla ve ŠJ používat. Ale dnes je všechno třeba jinak.
Jo, a heslo Hera - vlastní sestra másla pamatuju dobře...právě sestra na pečení a máslo na chleba Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5388

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 10:02 pm    Předmět: Citovat

Mazání na pečivo a chléb, příprava pomazánek rostlinné tuky s obsahem tuku 20-75 %, např. Flora original, Flora light, Flora s Vlákninou, Flora pro.activ, Bertolli, Perla Plus Vitaminy, Perla tip, Perla máslová, Perla jogurtová příchuť, Rama máslová, Rama classic, Rama Linie, Rama Idea, Rama Jemně slaná, Rama Olivio, Rama MultiVita

Příprava salátů a majonéz
rostlinné oleje (např. olivový olej Bertolli)

Maštění hotových pokrmů
rostlinné tuky s obsahem tuku minimálně 39 %, např. Flora original, Flora light, Flora s Vlákninou, Bertolli, Rama classic, Rama máslová, Rama Linie, Rama Jemně slaná, Rama Olivio, Rama MultiVita, Rama Idea, Hera, Perla Plus Vitaminy, Perla máslová, Perla jogurtová příchuť

Příprava krémů a náplní
rostlinné oleje (např. olivový) a rostlinné tuky s obsahem tuku 20-75 % - Flora original, Flora light, Flora s Vlákninou, Flora pro.activ, Bertolli, Perla Plus Vitaminy, Perla tip, Perla máslová, Perla jogurtová příchuť, Rama máslová, Rama classic, Rama Linie, Rama Idea, Rama Jemně slaná, Rama Olivio, Rama MultiVita


Krátkodobé tepelné úpravy pokrmů, zejména krátkodobé smažení
rostlinné oleje a rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Rama classic, Rama máslová, Hera, Rama Culinesse

Dušení, pečení masa rostlinné oleje a rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Rama classic, Hera, Rama máslová, Rama Culinesse

Smažení, dlouhodobé fritování
rostlinné oleje a pokrmové tuky vhodné na smažení (např. Rama Culinesse) a fritování

Pečení moučníků a cukroví
rostlinné tuky na pečení, např. Hera, popř. rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Rama máslová, Rama classic

Polevy
100% rostlinné tuky, případně rostlinné tuky s obsahem tuku 60 % a více, např. Flora original, Hera, Rama máslová, Rama classic


Naposledy upravil Milu dne ne květen 31, 2009 11:16 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Petrinda
nadýchaný korpus


Založen: 26.1.2009
Příspěvky: 390

PříspěvekZaslal: ne květen 31, 2009 10:35 pm    Předmět: Citovat

Tak já se přidávám, taky používám Heru do krémů a taky všem chutná. Já mám na krém recept od Maky a ta je pokud si dobře pamatuju vyučená cukrářka a dokonce dělá mistrovou na učňáku, tak by to mělo být v pohodě. Smile A dneska jsem dělala kávový krém z vanilmixu. Super! Já vím, Milu, už mažu........ Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 66 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com