Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Handulkaa
forma v troubě


Založen: 14.6.2009
Příspěvky: 165
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 7:41 am    Předmět: Citovat

Milu moc díky,to víš,nerada bych si uřízla ostudu.Budu ho dělat na 22.8.Tak jestli do té doby budeš mít upečené čtverce,tak prosím písni.Moc děkuju.Strašáka z tebe nechci dělat,ale na chudý lid musí být přísnost,jinak zvlčí. Laughing Laughing
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 7:55 am    Předmět: Citovat

Handulko , já dělám vanilmix s máslem,cukr přidávám jen trošku.
na 250 g másla dělám vanilmix z : 562 ml vody a 188 g vanilmixu, a při šlehání přidám 40 g moučk, cukru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Handulkaa
forma v troubě


Založen: 14.6.2009
Příspěvky: 165
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 8:01 am    Předmět: Citovat

A-terko děkuju a tohle množství ti vystačí na jak velký dort? Abych měla představu kolik toho krému mám udělat.
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 8:08 am    Předmět: Citovat

Handulko, já nedávám moc velkou vrstvu krému. A většinou dělám menší dorty a střídám i nuttelu, tak ti přesně to množství nedokážu poradit, Ale na ten 3patrák určitě ze 2 - 3 dávek. Záleží na velikosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 8:25 am    Předmět: Citovat

na třípatrák 2 dávky určitě...já z té šlehajdy dvě dávky spotřebuju akorát...a na pomazání ještě ušlehám další šlehajdu se ztužovačem...nevím jak se to máslo našlehá, do jakého objemu, možná budeš potřebovai i ty 3 dávky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Handulkaa
forma v troubě


Založen: 14.6.2009
Příspěvky: 165
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 2:20 pm    Předmět: Citovat

No holky jako šlehajda se rozhodně nenašlehá,takže 3 dávky určo.Díky
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
machalka
prázdné břicho


Založen: 13.2.2009
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 8:38 pm    Předmět: Citovat

Děvčata kolik si počítáte cenu za dort-za práci,když si dají vlastní suroviny?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2009 8:48 pm    Předmět: Citovat

machalka - to je různé...podle pracnosti dortu...a taky jistě záleží na kvalitě provedení....ale tak cca 50/hod a dál upraveno Wink
...ten čas ale není směrodatný...co jedna děláme za hodinu, druhá se s tím moří hodiny tři...je to těžké, musíš si svoji práci sama ocenit vzhledem k času a kvalitě
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zdeňule
Anonymní





PříspěvekZaslal: út srpen 11, 2009 10:03 pm    Předmět: Citovat

Holky, dneska neměli ve zdravé výživě kukuř. sirup, myslíte, že bych ho mohla na modelovací čokoládu nahradit medem?
Návrat nahoru
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: út srpen 11, 2009 10:17 pm    Předmět: Citovat

Zdeňule, jsem úplně vygumovaná, nedokážu Ti odpovědět Confused ...spíš bych řekla, že ne, ale fakt si nejsem jistá...on se jistě někdo ozve
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2345
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: út srpen 11, 2009 10:41 pm    Předmět: Citovat

Zdeňule, koukla jsem na net a našla jsem jiný recept bez sirupu, ale je tam glukoza.... Sad

Hořká modelovací čokoláda - od Katky
600g hořké čokolády ( nedávala jsem čok. na vaření, která je měkká, ale normální hořkou), 200g glukózy - k sehnání pod názvem Glukopur v lékárnách ( hroznový cukr pro kojence), 80 g. cuker. rozvaru ( krystal+voda - půl na půl - přivést k varu a rozpustit a vychladit).

Do nádoby rozlámeme čokoládu, přisypeme Glukopur a zalijeme rozvarem. Dáme do vodní lázně a šleháme v páře tak dlouho, až je čokoláda vláčná a pružná - připomíná změklou karamelu. Hmotu necháme vychladit, případně dáme do ledničky. Modelujeme z ní, když má teplotu mezi 20-30 stupni. Pracuje se s ní jako s marcipánem, pěkné jsou např. růžičky.


Ale i ten sirup může mít konzistenci medu. Mě například ve špajzce zcukernatěl a ztuhl, tak bych to možná i zkusila. Do jiných modelek se med dává...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zdeňule
Anonymní





PříspěvekZaslal: út srpen 11, 2009 10:56 pm    Předmět: Citovat

ZdenkoG. dík glukózu mám doma, tak to vyzkouším a zkusím i ten med. Alespoň budu vědět pro příště.
Návrat nahoru
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2345
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: út srpen 11, 2009 10:59 pm    Předmět: Citovat

No, vidíš. Wink A já teď našla i recept na glukozu od Jitky-.
Tak když už jsem to zkopírovala, tak ho sem dám. Ani jsem nevěděla, že se dá udělat i doma... shock

Glukosa http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=59&postdays=0&postorder=asc&start=20
- recept tu je, ale dám ho i sem
400g cukru, 200g vody, 0,5 ČL kyseliny citronové, 0,5 ČL sody (já ji nedávám)
Cukr s kyselinou citr. smícháme s vodou a VELMI POMALU zahříváme, nesmí se to vařit. Dělat tak na dvojku (ze šesti stupňů), nechat na plotně asi hodinu a občas promíchat, ale NEVAŘIT! Kyselina působením doby a tepla rozštěpí cukr na čistou glukosu. Je čirá, má hustotu tekutého medu, když vychladne, ještě trošku zhoustne. Nakonec, když stojí tak deset minut, do ní přidáme sodu, která zneutralizuje kyselou příchuť kys. citronové. Pokud bude na citr. fondán, nemusí se tam dávat. Po přidání sody pění a bublá a stále mícháme, až dobublá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
zivoth
prázdné břicho


Založen: 3.6.2009
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 6:57 am    Předmět: Citovat

Ahojte dievcence,

idem robit pre krstnu tortu kniha, a tapam nad kremom, ktory do nej pouzit, teda na jednu polku viem ze dam krem z ladovych gastanov, len netusim ci to potiahnem len kremom, alebo dam nan aj nejake ovocie.. no a tu druhu polku vobec neviem cim naplnim;O( neviete mi poradit nejake kombinacie kremu a ovocia alebo len kremu? inak co sa tyka toho kremu s ladovych gastanov: pouzivate taky miesany slahacka a ladove gastany? alebo si mam zrobit radsej ladove gastany, vajcia, troch cukru a nakoniec maslo? dakujeeeem vam velmi pekne za kazdu radu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lendulaa
nadýchaný korpus


Založen: 18.1.2008
Příspěvky: 343

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 8:33 am    Předmět: Citovat

Handulkaa napsal:
Holky prosím vás,když udělám vanilmix+máslo,mám přidat i cukr,když je vanilmix sladký?A zásadní dotaz můžu tenhle krém udělat do třípatráku?Udrží mi to ta patra? Prosííím


Handulko já ho občas dělám ,
a dávám (300ml vody + 100 vanilmixu) + 200g másla
a žádnej cukr navíc nedávám . Někdy dávám kokosový aroma nebo čokoládu

A todle množství dávám tak na dort o prúměru premyslim 24cm ??
_________________
www.dukr.net/lendula-dorty

Lendulaa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 9:06 am    Předmět: Citovat

zivoth - pokud máš na mysli rostlinnou šlehačku, tak bych doporučila jen tu šlehačku s led. kaštany - takový krém krásně drží, ani teplo mu nevadí....ten druhý krém bych taky zvolila šlehačkový se ztužovačem s příchutí ( nevím jaké máš možnosti), nebo jen ztužovač bez příchuti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Handulkaa
forma v troubě


Založen: 14.6.2009
Příspěvky: 165
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:43 am    Předmět: Citovat

Lendulko moc děkuju. Laughing
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zivoth
prázdné břicho


Založen: 3.6.2009
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:56 am    Předmět: Citovat

Milu,
nooo myslela som ten krem : taka normalna slahacka na slahanie + ladove gastany, tie sa roztopia v slahacke, prevari sa, necha odstat do druheho dna a riadne sa vyslaha... je fakt lepsi ako ten s maslom? a aj lepsie drzi tvar? tak potom urobim ten teda, skor mi prislo ze ten z maslom bude lepsie drzat tvar;O) da sa s nim aj zdobit vrch torty? a nejake to ovocie? alebo radsej ani nie? moze byt bez ovocia? alebo tam dam banany? a uz som sa rozhodla aj o druhej polke, ta bude kokosova:O)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zivoth
prázdné břicho


Založen: 3.6.2009
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:59 am    Předmět: Citovat

juj a este som zabudla, ak budem robit ten slahackovy, tak z kolkeho mnozstva asi tak na tu knihu? nemam ani predstavu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 11:01 am    Předmět: Citovat

zivoth - tak to budeš dělat normální pařížskou šlehajdu...jj, to taky půjde...dobře vychlazená se krásně ušlehá a zdobit se dá velice dobře
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 107 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com