Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dasa2
nadýchaný korpus


Založen: 9.3.2009
Příspěvky: 296
Bydliště: Hrušky u Břeclavi

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 7:42 am    Předmět: Citovat

Skaji - dík
_________________
Dáša
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 7:57 am    Předmět: Citovat

Dášo a když bys potřebovala hodně velký patrový,tak to můžeš přeci udělat tak že si upečeš víc těch menších ,třeba 4 ty o hraně 20 cm a pak je poskládáš k sobě a budeš mít korpus o hraně 40 cm a to je docela dost velký,né?
Návrat nahoru
dasa2
nadýchaný korpus


Založen: 9.3.2009
Příspěvky: 296
Bydliště: Hrušky u Břeclavi

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 8:03 am    Předmět: Citovat

Listopadko - dobrý nápad!
_________________
Dáša
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 8:13 am    Předmět: Citovat

A ted koukám že když si objednáš ty velikosti co píše Skaj tak pak můžeš udělat dokonce 4 patrovej s tím spodním patrem 40 cm a tím pádem to bude hodne obr dort,když budeš potřebovat.Vůbec se to dá tímhle způsobem pak ohromně kombinovat,že se dá vytvořit i šestipatrák třeba,když začneš základnou o hraně 60 cm- to jest 4 x hrana 30cm,pak pokračuješ padesátkou - hrana 30 cm plus 20 cm až se dopracuješ k hraně 10 cm,akorát si tak ohromnej dort nedovedu představit v reálu a na jakou by to muselo bít akci tak ohromný.
Návrat nahoru
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 9:43 am    Předmět: Citovat

já jsem to nakonec také vyřešila tak, že jsem ten největší korpus složila ze 4 nejmenších...proto jsem psala aby se nejmenší vešel 4x do největšího.
A tačí, když je čtverec vždy o 5 cm větší na každé straně...tzn. každý čtverec by měl být menší o 10 cm ( to je asi minimum) aby to dobře vypadalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janinaMK
nadýchaný korpus


Založen: 19.10.2007
Příspěvky: 288
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 12:33 pm    Předmět: Citovat

ahojky , prosím, dělala jsem marcoš ze salka, a když jsem uplácala postavičky , tak mi při schnutí popraskaly , co s tím??????
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Listopad30
Anonymní





PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 1:54 pm    Předmět: Citovat

No to jseš dobrá že se ti poved,já ho zkoušela dvakrát a ani jednou se mi nevyved tak abych s ním mohla pracovat jakkoliv,jinak na chut byl výbornej.
Návrat nahoru
janinaMK
nadýchaný korpus


Založen: 19.10.2007
Příspěvky: 288
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 2:00 pm    Předmět: Citovat

no, právě, že poprvé byl úplně supr a teď to praská jako blázen , musím ty hasiče dělat znovu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 2:34 pm    Předmět: Citovat

Jani - já dělám z potahovky ze salka všechno - potah i ozdoby,marcoš připravuji v pekárně a mě to nepraská. Napíšu ti můj vyzkoušený recept : 1 Salko / zn. Tatra /, 1 krabice polotučného sušeného mléka / Laktino/,200 g moučkového cukru, 2 kávové lžičky mandlové příchuti, 30 - 40 ml vody. Dříve jsem přidávala i 1 KL oleje, ale teď mám mandlovou příchuť olejovou, tak už nepřidávám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Tygzik
rozsypaná mouka


Založen: 15.3.2008
Příspěvky: 37
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 3:23 pm    Předmět: Citovat

A necháváte tu salkovou potahovku odležet? Já jsem ji udělala minulý týden jeden den dopředu - konzistence naprosto skvělá a druhý den, když jsem chtěla potahovat, tak to praskalo a taky se to jakoby drolilo... Sad Nepomáhala voda ani přidávání salka či oleje.
_________________
Tygzik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 3:32 pm    Předmět: Citovat

tygzik - dělám ji den předem a pokud je určená na modelování dělám tužší, pokud na potah tak měkčí. Ztuhlou po menších kouscích nahřeji v MW - ale jen pár vteřin a propracuji, případně přidám kapku vody. Při delším skladování ztuhne hodně,ale dá se nastrouhat a zase opatrně rozehřát. Ale snažím se jí spotřebovat do 3 týdnů. Skladuji v lednici.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
henka
prázdné břicho


Založen: 26.7.2008
Příspěvky: 19
Bydliště: okr.Benešov u Prahy

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 4:44 pm    Předmět: Citovat

Ahoj! Ono to dá dost práce tu salkovku po zatuhnutí - odležení dostat do použitelné konzistence. Do MVT dávám po malých kouskách, max. tak velikosti pink-pong. míčku a položím na okraj talíře, samozřejmě ve folii. Každý má tendenci dávat na prostředek, ale tam to trvá déle.Pak stačí 3-5 sec. Nesmí to být horké, jen maličko vlažné (jak jí přepálíš nepomůže nic). Pak to chce jen ruce. Vodu přidávám tak, že si namáčím jen prsty a hňoucám a hňoucám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tygzik
rozsypaná mouka


Založen: 15.3.2008
Příspěvky: 37
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 7:05 pm    Předmět: Citovat

Když já jsem MVT vyhodila ze zdravotních důvodů... Sad Mléčný marcipán rozehřívám normálně v troubě. Myslíte, že to je ten důvod, proč mi ten salkový vzdoroval? Že jsem ho vysušila? Embarassed A jde to nějak jinak bez mikrovlky? Třeba ponořit v pytlíku do horké vody?
_________________
Tygzik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tygzik
rozsypaná mouka


Založen: 15.3.2008
Příspěvky: 37
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 7:06 pm    Předmět: Citovat

Eště... Wink Dá se se salkovým pracovat rovnou bez odležení? A nepopraská potom na dortu, kdybych ho zase zmastila? To jsem jelito, co... Laughing
_________________
Tygzik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
henka
prázdné břicho


Založen: 26.7.2008
Příspěvky: 19
Bydliště: okr.Benešov u Prahy

PříspěvekZaslal: st říjen 07, 2009 7:20 pm    Předmět: Citovat

Myslím že spíš ta voda než trouba, možná jsi ho upekla Laughing Bez odležení se taky dá, potahovat určitě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petrinda
nadýchaný korpus


Založen: 26.1.2009
Příspěvky: 390

PříspěvekZaslal: čt říjen 08, 2009 8:45 am    Předmět: Citovat

Holky, mám dělat bonbonieru, poprve. Tak nějak nevím, jak na ní, hořejšek bych nějak vyřešený měla, buď ho udělám jen z více oplatek slepených čokoládoui nebo na ně dám i kousek korpusu. Ale nepřilepí se potom to víko? A co ten spodek, když ten hořejší plát vyříznu, abych měla okraj, tak potom uprostřed budu mít moc krému a poteče potah, nebo tam mám dát taky vyříznutou a politou oplatku?

Skajo, ty kytky na dečkách si připravuješ předem? Jak je potom přenášíš? Neláme se to?


Díííííííííky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: čt říjen 08, 2009 9:03 am    Předmět: Citovat

Petrindo, děláš si to zbytečně složité...ve spodní části nemusíš nic vyřezávat...celé potáhni a ten zvýšený okraj nahoře udělej z potahovky ( okolo dej třeba váleček a kleštičkami ho ozdob)...na víko žádný korpus nedávej - stačí slepené oplatky a potažené...víčko pak přilep čokoškou aby nepadalo...čím jednodušší řešení zvolíš, tím to bude lépe vypadat!!


koukni tady
http://babu.rajce.idnes.cz/dorty/#bonboniera_005.jpg
http://babu.rajce.idnes.cz/dorty/#Frantiskovi_003.jpg
http://babu.rajce.idnes.cz/dorty/#bonboniera_gerbery_013.jpg
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Petrinda
nadýchaný korpus


Založen: 26.1.2009
Příspěvky: 390

PříspěvekZaslal: čt říjen 08, 2009 9:16 am    Předmět: Citovat

Milu, ty jo, to je super nápad, zlatíčko! díky Smile Já už se viděla, jak se tu s tím patlám......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lendulaa
nadýchaný korpus


Založen: 18.1.2008
Příspěvky: 343

PříspěvekZaslal: čt říjen 08, 2009 12:44 pm    Předmět: Citovat

Milu prosim tě dělala jsem krém do dortu z milu šlehajdy a vanilmixu
ale mám to ňáký řídký Rolling Eyes ty jsi ten krém měla na srazu takovej ...jinej , lepší
dávala jsem 125 ml šlehajdy a 100 vanilmixu
kde je chyba ??? ve mě ??? premyslim smutny
_________________
www.dukr.net/lendula-dorty

Lendulaa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Silvie Srncová
nadýchaný korpus


Založen: 5.2.2009
Příspěvky: 208
Bydliště: Veverská Bítýška

PříspěvekZaslal: čt říjen 08, 2009 12:51 pm    Předmět: Citovat

Holky moc prosím o radu, při pročítání stránek jsem narazila na vanilmix, rostlinou šlehačku, ochucené ztužovače. Můžete mi prosím poradit kde tyto výrobky sehnat? Stačí podobné. Děkuji. Wink
_________________
sisi

Kdo nic nedělá, nic nepokazí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 131 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com