Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 10:56 am    Předmět: Citovat

Vypadá to jako hodně hustá bílkovka. Jsou to hrudky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 10:57 am    Předmět: Citovat

Ne, chtěla jsem si udělat sníh na dort. Jak dělá Beru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 10:57 am    Předmět: Citovat

to jsi to asi totálně uvařila

kolik jsi dala cukru na bílek?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 10:58 am    Předmět: Citovat

asi jo. Začla bych znova, ale jak to tedy má být? Má být hrnec ponořený ve vodě nebo ne?

Beru mi napsala 180 g bílků a 360 g cukru. Tak jsem to tak udělala. Ale cukr jsem do bílků nasypala vcelku brzy, ještě to nebylo ušlehané a vařila jsem od samého začátku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:00 am    Předmět: Citovat

když je to nad párou, tak nad párou...ve spodní nádobě vařit vodu, nádobu se sněhem dát jen do páry (množství vody ve spodní nádobě předem odměř)


já dávám 80g cukru na bílek


Naposledy upravil Milu dne so listopad 14, 2009 11:01 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:01 am    Předmět: Citovat

aha. Tak tady by možná byla odpověď na to, proč se mi to přivařilo na stěny hrnce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:04 am    Předmět: Citovat

Takže to shrnu.
Nejdřív našlehám bílky, pak vsypu cukr, zašlehám, postavím do druhého hrnce s vodou, ale vody musí být jen málo, aby se nedotýkala hrnce se sněhem. A šlehám šlehačem, dokud to ............. Co? Jak to změní konzistenci, když budu mít před vařením našlehanej sníh dohusta, že půjdou dělat pusinky?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:07 am    Předmět: Citovat

bílky vyšlehám do tuha...dám nad páru...za stálého šlehání přisypávám cukr...šlehám až vznikne hladká, hustá hmota, která drží špičky...netrvá to zase tak moc dlouho
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:11 am    Předmět: Citovat

Takže ne půl hodiny?

Milu a vydrží to? Nerozteče se to do zítřka na dortu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:12 am    Předmět: Citovat

ten sníh je potom uvařený...nerozteče se...už jsi někdy viděla rozteklý sníh v kremrolích?


a musíš nutně experimentovat?!?!...máš tolik práce, tak proč zase vymýšlíš novoty???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:15 am    Předmět: Citovat

Protože jsem chtěla čistě bílej krém a taky aby se na tom neroztekly kytky.
No a myslela jsem si, že to půjde.

Jdu na to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:18 am    Předmět: Citovat

tak jo...přeju hodně zdaru...ale z vanilmixu a šlehajdy by byl taky bílý krém

do bílků dej špetku soli a nádobu vypláchni octem nebo citr. šťávou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:33 am    Předmět: Citovat

Milu jsi tady? Může to být už hotové? Není ještě brzy? Špičky mi to dělá pěkné. Ale bylo to nad párou asi jen 8 minut.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zdeňule
Anonymní





PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:39 am    Předmět: Citovat

A-do, to stačí, jinak to zas uvaříš
Návrat nahoru
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:40 am    Předmět: Citovat

no, může...ale když to nevidím, to je těžké
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:40 am    Předmět: Citovat

Jo, mě se zdálo, že se mi to zas už na dno přichycuje a sráží. Tak toho tedy nechám, když to stačí. Díky. No hlavně aby to bylo dost a na dortu to vydrželo.


držím palce Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 11:47 am    Předmět: Citovat

Teda já se z toho trefím. Jsem k tomu přišla a ona je toho polovina. Přitom jsem to měla po tu dobu, co jsem seděla tady, vyndané z hrnce. A krom toho mi to špičky zase už nedrží. Před chvílí to bylo suprovní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5419

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 12:19 pm    Předmět: Citovat

tak mám pocit, že máš blbě vyšehaný už ten sníh, ještě bez cukru
...a taky jestli Ty nemáš mezi jednotlivými fázemi nějaké prostoje


z kolika bílků jsi to dělala?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
beruna
Anonymní





PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 12:55 pm    Předmět: Citovat

Ach jo ,Ada zase hokus pokusuje.
Milu , viď to je těžké na dálku odhadnout jestli už má ten sníh ušlehaný. Na jaře v Cítově budu dělat indiánky a tak to Ada uvidí , jak to dělám s rozvarem.
Schválně jsem nepsala o rozvaru ( i když je to mnohem jednodušší )protože nemáš určitě teploměr do 120 °C.
Ado ty jsi ten sních určitě přešlehala . Já to dělám jinak než Milu, teda dřív jsem dělala.
Dala jsem vařit do hrnce vodu a když začala vařit , tak jsem na to položila mísu s bílky a cukrem a hned šlehala nad tou parou až do potřebné tuhosti a pak odstavila a ještě trošku prošlehala a hned jsem plnila trubičky nebo zdobila. Je fakt , že při tomto způsobu se trochu sněhu přivaří na stěny mísy a ale ne zase tolik jak to píšeš.
Takže vidíš, že nezáleží na tom , jestli šleháš nejdříb samotné bílky jako to dělá Milu nebo všechno dohromady jako já , ale nesmíš ten sníh přešlehat ,
Po ušlehání je to jen teplé .
Návrat nahoru
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1430

PříspěvekZaslal: so listopad 14, 2009 1:20 pm    Předmět: Citovat

Beru jestli se to do jara někde nenaučím, vezmu si svoje nádobíčko a budu dělat totéž co ty, jo? Myslím v Cítově.
Hele to je přesně ten důvod, proč jsem to radši nikdy nedělala, prostě nevím jak a jak to má vypadat. Nějak jsem výrobu neměla kde odkoukat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 148 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com