Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: ne květen 09, 2010 9:20 pm    Předmět: Citovat

Holky díky, tak já prostě udělám základnu tu největší co mi jde, tj asi 32cm průměr a pak naskládám ten zbytek ,
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1420

PříspěvekZaslal: ne květen 09, 2010 9:23 pm    Předmět: Citovat

Jani jestli máš největší kruh 32 a chceš větší základnu, tak ho ještě omotej jedním plátem. Teda pruhem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: ne květen 09, 2010 9:25 pm    Předmět: Citovat

Ado dík, to je slušnej nápad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Renča
forma v troubě


Založen: 18.11.2008
Příspěvky: 146
Bydliště: Tábor

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 1:17 pm    Předmět: Citovat

cernava napsal:
Holky,která máte zkušenost s těma ochucovacíma pastama?Kdy dáváte do šlehajdy-před šleháním nebo po?Když jsem přidala meruňku do ušlehané šlehajdy,tak jako kdyby se trošku zdrcla. Sad Rolling Eyes

A ještě jedna věc,dělal jste někdo potah. hmotu podle Beru?ten fondán se má rozehřát a nebo se zapracuje tak jak je?Díky.
Černi,já myslím,že by se fondán do mandlové hmoty rozehřívat neměl.V cukrárně jsme to tam dávaly normálně rovnou s kýblu,nic se nenahřívalo.Myslim,že to bude u Beruny stejný.Já bych to nerozehřívala.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 5:34 pm    Předmět: Citovat

Ten fondán se tam dává tak jak je nic se nerozehřívá,je ale potřeba to zadělávat v robotu jinak na tom necháš ruce.
A s tou šlehajdou je to tak normálka, pasta se přidává až po ušlehání když tu šlehačku necháš trochu řidší tak to bude super.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1420

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 6:22 pm    Předmět: Citovat

Holky nevíte, proč mi děsně řídne bílkovka? Přímo pod rukou. Udělám ji tuhou, chvíli se s ní maluje krásně a pak se začne najednou rozlívat. Kdyby byla stará, nedivím se, ale děje se to vlastně už po chvíli.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5390

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 7:08 pm    Předmět: Citovat

Adu, tak to těžko říct...škrob jsi dala?
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1420

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 7:33 pm    Předmět: Citovat

Dala, možná trochu moc. Neřídne to právě škrobem?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5390

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 7:40 pm    Předmět: Citovat

tak to nevím...musíš laborovat..ještě zahustit a vymíchat
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2348
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 7:42 pm    Předmět: Citovat

světluškaaš napsal:
A s tou šlehajdou je to tak normálka, pasta se přidává až po ušlehání když tu šlehačku necháš trochu řidší tak to bude super.


Světluško, já to zkoušela s tou pistáciovou a teda nic moc spokojená jsem nebyla. Jednak mi to moc nechutnalo a šlehačka zřídla, ani na zdobení nešla... Sad Asi jsem udělala něco špatně... Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2348
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 7:43 pm    Předmět: Citovat

Zdenik8 dávala do bílkovky na zahušťování jenom cukr. Myslím, že škrob by se tam dávat neměl. Jenom ten bílek a cukr.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1420

PříspěvekZaslal: po květen 10, 2010 7:46 pm    Předmět: Citovat

Zdeni já mám zase zkušenost, že po škrobu se mi bílkovka líp táhne, ale právě proto ho teda možná dávám moc. Tak zkusím míň a uvidím, co to udělá.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sillwan
prázdné břicho


Založen: 7.2.2010
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 10:47 am    Předmět: Citovat

Ahojte,

prosim, prosim, robim mliecnu hmotu na potiahnutie torty len treti raz, tak este nemam celkom vyskusane ako sa to chova. Zacat som ju robit, ale musela som prestat, tak som si to len polozila na linku, ze sa k tomu vratim... ale vratila som sa az asi o hodinu a hmota bola tak trochu oschnuta. Tak som si navlhcila ruky a prepracovala znova a mam to volajake mastne... akoby to pustilo vela tuku... mam pridat susene mlieko? Budem farbit na cierno a citala som, ze treba najprv kakaom zafarbit, tak mam miesto suseneho mlieka rovno pridat trochu kakaa... mam todo asi 400g, da sa odhadnut, kolko toho kakaa pred pridanim ciernej gelovej farby mam pridat...

Boze, tak som sa triasla, ze urobim synovi ovecku Shaun a uz na tuto sobotu a neviem, neviem, ci to zvladnem Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5390

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 10:52 am    Předmět: Citovat

sillwan, hlavu vzhůru!!!...můžeš začít tím, že přidáš to kakao...začni jen s troškou a pak přidávej...když se bude pořád lepit, přidej cukr, ale taky jen tak, že budeš podsypávat a zapracovávat...když se Ti to zdá moc mastné, tak mléko už nepřidávej...v něm je tuk...a toho kakaa jen tolik, abys dosáhla hnědé barvy...pak dej černou gelovku

a měj stále při ruce fólii a hmotu hned zabal jak s ní přestaneš pracovat!!!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sillwan
prázdné břicho


Založen: 7.2.2010
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 11:38 am    Předmět: Citovat

Milu, si poklad. vdaka za radu.
Takto vyzera pecenie s dvoma batolatatmi Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 1:39 pm    Předmět: Citovat

Galbovko já taky dala tu pistácii a taky mi to krapet zřídlo a to jsem měla krémík s vanilmixu a šlehajdy ale ty ostatní jsou dobrý.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2348
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 3:08 pm    Předmět: Citovat

Světluš, díky. Už jsem se bála zkoušet další... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 3:45 pm    Předmět: Citovat

Galbi možná by nebylo špatný zkusit tu pistácii přidat do tý šlehajdy těsně před došleháním a pak to ještě šlehat spolu.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivana Beranová
forma v troubě


Založen: 2.5.2009
Příspěvky: 182

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 3:53 pm    Předmět: Citovat

Milu zkoušela jsem recept na dort od tebe tj. 1vejce, 1lžíce mouky a cukru a asi jsem dala málo , dnes chci zkusit znova a tak se ptám, když budu počítat tak 4dkg mouky a cukru, pro mě to je lepší na deka,může to tak odpovídat? Ten minulý se mi nějak nezdařil tak než zas něco zkazím radši se znovu dovolím zeptat, děkuji moc
_________________
Ivana
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5390

PříspěvekZaslal: út květen 11, 2010 4:18 pm    Předmět: Citovat

Ivano, tak jsem šla zvážit ty moje lžíce Very Happy ...vrchovatá lžíce cukru má 30 g, stejně jako vrchovatá lžíce polohrubé mouky.
Já ani nekoukám na to, jestli je vajíčko menší nebo větší, prostě co vejce to lžíce.
Ještě tedy uvedu ten postup . z bílků tuhý sníh, zašlehat po lžících cukr, potom jednotlivě žloutky...zmírnit otáčky a po lžících zamíchat mouku
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 199 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com