Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
proelika
prázdné břicho


Založen: 3.2.2011
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 12:42 am    Předmět: Citovat

Milu - děkuju, zkusím zítra. Vím alespoň pro příště Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 899
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 7:41 am    Předmět: Citovat

Milu díky, takže další věc na seznam, co si na srazu od tebe koupím Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 12:51 pm    Předmět: Citovat

HELP , když udělám šlehačku s vanilmixem, nepopraská mi to, když s tím potřu dort? samotná šlehačka , jak vyschne, tak popraská
díky za rychlou radu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 1:07 pm    Předmět: Citovat

to myslíš jako potřít krémák?.....tenhle krém taky vysychá, ale když bude cca 5 mm vrstva, tak to bude v pohodě...jakoby to lehce zaschne na povrchu, ale nepopraská...já s tím krémáky normálně dělám
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 1:21 pm    Předmět: Citovat

Milu, díky, já na to budu ještě dávat čoko filigárky, tak to třeba nebude tak okaté
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mivi
našlehaný krém


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 468
Bydliště: Vsetín

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 4:59 pm    Předmět: Citovat

Prosím cukrařinky o radu.
Chci si koupit práškové barvy a neumím jen tak tipnout , který odstín je ten akorát.
Určitě se s nima už pracujete , proto prosím doporučte mi přesný odstín, který máte vyzkoušený a je dobrý.
Chtěla bych základní barvy a nějaký hodně perleťový odstín- universální.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 5:21 pm    Předmět: Citovat

mivi, to je dost těžké poradit...já jsem si původně koupila základní barvy, ale časem jsem stejně zjistila, že někdy to chce něco kapku jiného...a universální perle´tová snad ani není, to je taky podle pořteby - stříbro, zlato, měď, bronz...a pak jsou různé barvy s perletí

já nejvíc používám
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/eshop/originaly/7070.jpg
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/eshop/originaly/7057.jpg
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/eshop/originaly/7076.jpg

a z barevných
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/eshop/originaly/6657.jpg
Prachová barva ROSE LEAF
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/eshop/originaly/212794.jpg
Prachová barva LEMON GLO
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/eshop/originaly/6645.jpg
a ještě by to chtělo nějakou hnědou a modrou

ale jak říkám, musíš se rozhodnout co se Ti líbí nebo na co to potřebuješ konkrétně
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mivi
našlehaný krém


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 468
Bydliště: Vsetín

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 5:27 pm    Předmět: Citovat

Milu, vím, že je to těžké vědět jaký odstín chci, ale ty jsi mi správně odpověděla.
Chci vědět se kterýma nejvíce pracujete.
Moc děkuji kytka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 7:13 pm    Předmět: Citovat

Proeliko, mně se osvědčilo přendavat dortík na tác /do krabice potom, co ho potáhnu a pak vychladím. Ztuhne to, dlouhým nožem zespoda pojistím, že nelepí k podkladu a pak ho buď překlopím na otevřenou dlaň a překlopím na tác- až potom zdobím. Nebo když už mám ozdobeno, tak ho ztuhlý vezmu co největší plochou do obou rukou, obejmu ho jakoby z boků a tak přenesu. Dolní lem dávám ale až na tácu.

Potahování dortu se nejlíp dělá se silikonovým válem anebo někdo má silný igelit apod. To jsem vyčetla tady Wink Podebereš si celý ten vál a přeneseš nad dort a otočíš a je to, nic se netrhá, jako když to bereš rukama. Wink Tohle bylo pro mě úplně nejvíc ze všech rad tady! Snad ti taky udělám radost Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 399
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 7:48 pm    Předmět: Citovat

Děvčátka řekněte mi co to je ganache ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 8:08 pm    Předmět: Citovat

Leni, tak to si fakt neumím ani představit - překlopit potažený dortík na otevřenou dlaň, ....... že bych to blbě pochopila, každopádně by to u mě tedy dobře nedopadlo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 8:17 pm    Předmět: Citovat

Muško, to je čokoládová poleva....viz RECEPTY...Polevy
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.


Naposledy upravil Milu dne po únor 07, 2011 8:29 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne únor 06, 2011 1:10 pm    Předmět: Citovat

Sári, vždycky když je to z lednice už ztuhlý a jen potažený, tak mi to jde dobře, dělám z 5 vajec, máslový krém... Ale tak radši to teda nezkoušejte, koukám, to není moc dobrá rada Very Happy
Já zase neumím dělat už na tácu nebo podložce, mám to kolem tak opatlaný, že to pak ani nejde utřít Smile

meag, děkuji, nemusím ganache hledat Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2322
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: ne únor 06, 2011 2:03 pm    Předmět: Citovat

Leni, já mám krabici s vytahovacíma kapesníčkama a utírám kolem dortu. Je fakt, že šlehačka je "mokřejší" a jde dobře utřít, ale i ten máslový krém by měl jít dobře.
Mívala jsem roli kuch utěrek, ale tu jednou rukou neutrhnu, takhle je to super! Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne únor 06, 2011 5:49 pm    Předmět: Citovat

Zdeni, kapesníčky zkusím, taky nejsou tak humpolácký jako uterky. Díky za tip! Chci si zkusit potažení dole s tím přesahem a krajkou, takže to se bez toho neobejdu.

Jdu se zeptat, nemůžu nikde najít přímo tu odpověď- kamarádky chtějí dorty ne potažený marcipánem, ale čokoládový. Ale polévání čokoládou se bojím, nikdy jsem to nedělala a je, myslím, dost kumšt to mít rovný. Zvlášť ten jeden, bude svatební! Takže bych to ráda potáhla, ale četla jsem tu, že ta modelovací čokoláda se na to moc nehodí, lepí na zuby a je tuhá. Je lepší koupit čokoflex (což mi přijde dost drahý na třípatrák a znám jen bílý a ten tedy chuťově nic moc) nebo se na potahování hodí něco co se dá vyrobit doma? Mám glukozu od Wilton, ráda bych jí užila. A případně, kolik toho- čokoflexu nebo tý hmoty, je potřeba na dort, dejme tomu kulatý 25cm? Předem moc díky!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mivi
našlehaný krém


Založen: 7.3.2009
Příspěvky: 468
Bydliště: Vsetín

PříspěvekZaslal: ne únor 06, 2011 5:59 pm    Předmět: Citovat

Leni, zkus si udělat čoko hmotu na modelování. Je to jen čokoláda a glukóza a jde z ní dobře modelovat a určitě i potáhnout dort. Záleží na tobě jak tuhou si ji uděláš, to znamená kolik dáš glukózy.Udělej si ji podle receptu a když je tuhá, přidej trochu glukózy a když je moc měkká, tak vmíchej kakao.
Tohle je má zkušenost.
Jinak taky neumím polít dort z boku.....Nevím jak to holky můžou mít tak hladké i na boku.
Možná to chce mít čokoládu vychlazenou natolik, aby to tak neteklo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne únor 06, 2011 8:27 pm    Předmět: Citovat

Mivi, děkuji, prubnu to z jedné čokošky a uvidím Smile Kdyžtak zkusím tu ganache a bude to schválně nerovný, protože to taky u tebe vypadalo skvěle Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
proelika
prázdné břicho


Založen: 3.2.2011
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 1:01 pm    Předmět: Citovat

Hezký den všem, nemůžu nikde najít - pokud tu je - postup na hrneček s kávou - vypadá to krásně a ráda bych ho zkusila. Můžete mě prosím nasměrovat? Děkuju Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5336

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 1:08 pm    Předmět: Citovat

proelika - takový postup tady není ( jestli si dobře pamatuju )...ale není na tom nic těžkého...musíš si seříznout korpus do požadovaného tvaru a pak potáhnout jen bok s přesahem nahoře...nebo jestli chceš hrneček jen jako dekoraci na dort, tak si potahovku vytvaruj podle nějakého hrnečku a nech vytvrdnout...pak něčím naplnit
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
proelika
prázdné břicho


Založen: 3.2.2011
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: st únor 09, 2011 1:14 pm    Předmět: Citovat

Milu - děkuju, chci to jako dekoraci - jestli v tom tedy není jiný fígl, než to nechat zaschnout a pak vyklepnout, tak to zkusím Smile Ani ničím ten hrneček tedy nevymažu-nevysypu? Budu to dělat z K2. No to zní až podezřele jednoduše Wink
Ještě se zeptám - docílím hnědé barvy na potahovce klasickým kakaem, nebo musím koupit barvu? Kakao tu teď bohužel nemám, že bych to vyzkoušela...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 261 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com