Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 8:21 pm    Předmět: Citovat

Ivo tak koukni na stránky ke Galbince, má tam recept na krém ze zakysané smetany k ovoci Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2011 11:01 pm    Předmět: Citovat

Ivana Beranová napsal:
tak mám dát do svého krému třeba zakysanku a ještě ovoce?Omlouvám se radši ptám než něco zkazím,

To by chtělo na trošce vyzkoušet, co s tím máslem udělá kysanka, ale myslím, že by to jít mělo.
Já dělám základní krém - 2 živ.šlehačky dotuha ušlehat a zamíchat do toho jednu kysanku rozmíchanou už s jedním vanilkovým cukrem. Je to dobré, lehké a tím pak namažu korpus, pokladu ovocem, ještě překryju krémem, připlácnu další placku korpusu atd atd atd.... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 9:06 am    Předmět: Citovat

Včera jsem zrovna šlehala šlehačku, živočišnou a napadlo mě- může se přešlehat? Bála jsme se, abych to nepřehnala a třeba se nezdrcla nebo něco. Taky se chystám n první šlehajdové krémy, tak se radši ptám, když jste v tom, Díky:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 9:52 am    Předmět: Citovat

z živočišné můžeš udělat máslo, s tou se musí opatrně Smile rostlinná prý nejde přešlehat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 10:00 am    Předmět: Citovat

A je nějaký fígl, jak poznat, že už je dostatečně dotuha? Když nechává cestičku za metlou anebo včera ke konci už dělala takové jakoby drobné bochánky. A taky by mě zajímalo, když se takhle šlehajda vyšlehá a dá do dortu, nebo se s ní nazdobí, už se nerozteče? Nebo musím přidat ztužovač? Mám ty klasický z krámu. Jestli je tu téma, kdyžtak mě trkněte, děkuju moc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5378

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 10:26 am    Předmět: Citovat

Lenko, tím ztužovačem bych tu živočišnou určitě pojistila
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivana Beranová
forma v troubě


Založen: 2.5.2009
Příspěvky: 182

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 1:35 pm    Předmět: Citovat

Moc všem děkuju
_________________
Ivana
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 7:24 pm    Předmět: Citovat

Leni, já používám taky tu z krámu. A nezapomeň ji vždy DOBŘE vychladit! A pak po vyšlehání pracovat rychle, šlehačka rychle "vodnatí". A popsalas to vyšlehání dobře, když za metlami začne dělat ty "bochánky".
Já dávám do šlehačky tu kysanou smetanu rozmíchanou s vanilkovým cukrem a lehce promíchám vařečkou a je vidět, jak se ten krém jakoby spojí a "utáhne se"... Wink Jako po ztužovači... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivana Beranová
forma v troubě


Založen: 2.5.2009
Příspěvky: 182

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 7:51 pm    Předmět: Citovat

Já se ještě Galbi zeptám, budu dělat tento dort na svadbu, můžu ho udělat den předem? Mám docela strach aby to vydrželo
_________________
Ivana
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2011 9:03 pm    Předmět: Citovat

Já ty dorty kompletuji večer a v noci před předáním a teď se mi i stalo, že si to ještě vyzvedávali den před oslavou, takže dva dny v lednici a dobrý. Wink
U nás jsou kolikrát odřezky z pátečního dortu i v úterý v lednici a jsou jedlé, takže si myslím, že to klidně můžeš udělat den předem.... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 10:37 am    Předmět: Citovat

Díky moc!
Takže ale na dortu to nazdobení vydrrží, to už mi nezvodnatí, předpokládám. Jinak by se s tím asi nezdobilo, co, Smile Jen v té míse by mohla.
Já mám zkušenost, že potahovaný s máslovým krémem vydrží určitě týden- ale u šlehačky je to teda asi omezenější.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 11:21 am    Předmět: Citovat

leni já mám nejlepší zkušenost s živočišnou z Kunína v červeném kelímku (jmenuje se myslím de luxe), je to 40%, krásně drží. A nebo používám tu, co Milu - rostlinnou od Zeelandie a ta si myslím vydrží dost dlouho.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 1:24 pm    Předmět: Citovat

Ahoj holky mám dva dotazy:
Jde varna vybělit na svatební dort? Slečna by chtěla potahovaný bílý co nejlevněji Smile
A už jste některá zkoušela obarvit bílkovku zlatou barvou? chtěla bych udělat zlaté detaily na kočáru a tou bílkovkou to bude asi hezčí než marcipánovýma proužkama..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 2:48 pm    Předmět: Citovat

Já Varnu bělila sypkou bělobou a Černi tu má někde svatebák z varny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 3:53 pm    Předmět: Citovat

super, děkuju Sári Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 6:09 pm    Předmět: Citovat

Fel, díky za dotaz, řeším stejný problém- vybělit varnu na svatebák. Při té příležitosti mě napadá- máte nějakej fígl, jak na to, aby se ve varně čas od času neobjevil nějakej ten žlutej pucek či co to je? Když se barví, tak se to i ztratí, ale na tu bílou by to asi bylo vidět, sem tam žlutej kousek. Přitom se snažím to "těsto" rozmíchat co nejlíp, vypracovat taky, přesto se to tam někdy uděláSad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
našlehaný krém


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 405
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 7:17 pm    Předmět: Citovat

Já když dělám varnu, tak když sundám těsto z plotny, tak to horký fouknu do pekárny a míchám ho do zchladnutí a pak tam žádný žmolky nemám. A bilou taky dělám sypkou barvou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 8:00 pm    Předmět: Citovat

ještě poslední věc - barvu do celé varny nebo jen do toho odpalovaného těsta?
já to nechávám chladnout v sáčku a taky jsem na kousky nenarazila..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
našlehaný krém


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 405
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 8:47 pm    Předmět: Citovat

Já jsem dávala barvu do celé varny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2011 9:20 pm    Předmět: Citovat

muškatelka napsal:
Já jsem dávala barvu do celé varny.


Já taky, a jestli jde o něco důležitého, tak si to nejdřív vyzkoušej, malinko změní konzistenci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 280 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com