Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 758
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 9:23 pm    Předmět: Citovat

HOlky, prosím Vás až budete mít náladu jukněte mi na ten autobus, měla jsem ho o den dýl v lednici a on takle pokles v kolenou : )) a já nevím proč. dala jsem moc krému ? nebo slabou vrstvu marcipánu ? barvila jsem marcipán bílou barvou, tím jsem to potáhla nejdřív skoro celý,celkem tenkou vrstvu -jen 2-3 mm, dole přidala červený pruh a mezery mezi okny a pruhem vyplnila dalším pruhem marcipánu.
navíc jsem to musela záplatovat, protože se mi potah roztrh vepředu nad řidičem,
tak co bylo špatně ???

a Milu děkuju za míry, vyšlo mi to super 3,2 kg, díky moc.
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 11:37 pm    Předmět: Citovat

tak k tomu autobusu :

- je zbytečné marcipán bělit...zbytečně změní konzistenci a stejně se čistě bílé nedosáhne...u autobusu není, myslím, nezbytně nutné tu čistě bílou dodržet

- u těchto dortů, víckrát prořezaných, je nutné dávat menší vrstvy krému mezi jednotlivé placky aby to "nejezdilo"...nejsi ještě tak zručná při potahování a jak s tím tak různě hýbeš když urovnáváš potah, tak se krém vytlačí na boku a pak to dělá pod potahem paseku - to je vidět na tom, jak se to svezlo k jedné straně

- takový dort se musí potáhnout celý a vrstvou aspoň 4 mm...pak už se jen lepí doplňky ( dveře, okna atd) z tenší vrstvy. Když se potáhne tím základem, tak je skoro nutné udělat dole stejnobarevný lem a vhodnou kosticí ho zarovnat ( aby lícoval s tím potahem...prostě ho zamáčknout jakoby pod autobus )...když máš pak celý dort takhle uhemovaný, tak by se neměl hnout.

líbí se mi ta kola!!

víc asi z té nic moc fotky nevykoukám...před příštím srazem se připomeň a já Ti ukážu jak se takové kvádry potahují a hlavně jak se připraví a promaže korpus ( jestli tedy budeš mít zájem Confused )

jinak ale musím uznat, že to dopadlo docela dobře a chybí tomu jen víc zkušeností...jestli ale budeš takhle pokračovat, tak už Tě třeba na srazu nebudu mít co učit Very Happy
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 8:45 pm    Předmět: Citovat

Ahoj holky, dneska mi kamarádka vyřizovala, že paní, které jsem dělala saxofonistku vzkazuje, že první den byl dort dobrý, druhý den už nakyslý a třetí den se nedal vůbec! Nikdy se mi to nestalo, tak jsem z toho byla špatná. Souběžně jsem dělala ještě šmoulu a krém byl stejný, máslo a vanilmix, jen do toho "kyselého" jsem pak přidala lískové oříšky, čerstvě namleté a lžičku aroma "Monin". Šmoula ale byl prý naprosto v pořádku. Je možný, že by oříšky udělaly paseku? Ale předtím se mi to s oříškovým krémem nestalo. Co myslíte?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 9:26 pm    Předmět: Citovat

Za prvé my do vanilmexu dáváme Milu šlehajdu a za druhé nemyly ty lískáče starý? Víš žluklý.Na to se přijde až při polknutí a já bych je typovala.
Je to jako s prošlám kokosem.
Toho se ani nemusíš všimnout Ale holky budou mít větší zkušenosti Já jsem laik,já jen dedukuju.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 9:27 pm    Předmět: Citovat

Lenko, taky záleží jak ten dort skladovali, jestli nestřídal teplotu
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 758
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 9:39 pm    Předmět: Citovat

tak k tomu autobusu :

- je zbytečné marcipán bělit...zbytečně změní konzistenci a stejně se čistě bílé nedosáhne...u autobusu není, myslím, nezbytně nutné tu čistě bílou dodržet

dobře a co když potřebuju bílý marcipán, zdál se mi takový řídký po tom barvení, myslela jsem, že jsem dala moc alkoholu do barvy a že to vyprchá

jaký akohol?!?!?!...ten tam nepatří...když potřebuješ bílou, tak musíš použít smarflex, WI nebo něco jiného


smutny smutny fňuk, fňuk, ale JÁ CHCI BÍLÝ MARCIPÁN !!



- u těchto dortů, víckrát prořezaných, je nutné dávat menší vrstvy krému mezi jednotlivé placky aby to "nejezdilo"...nejsi ještě tak zručná při potahování a jak s tím tak různě hýbeš když urovnáváš potah, tak se krém vytlačí na boku a pak to dělá pod potahem paseku - to je vidět na tom, jak se to svezlo k jedné straně

aha, díky,


- takový dort se musí potáhnout celý a vrstvou aspoň 4 mm...pak už se jen lepí doplňky ( dveře, okna atd) z tenší vrstvy. Když se potáhne tím základem, tak je skoro nutné udělat dole stejnobarevný lem a vhodnou kosticí ho zarovnat ( aby lícoval s tím potahem...prostě ho zamáčknout jakoby pod autobus )...když máš pak celý dort takhle uhemovaný, tak by se neměl hnout.

a tohle asi nechápu- mám celý dort potáhnout a pak dát dolů ještě pruh o stejné barvě -a proč ten pruh nedat pod kompletní potah ? nezakryl by se tím jednodušeji ?a jak vysoký by ten pruh měl asi být ? kolikm cm ? stačí odhadem jestli 3 nebo 8 cm? a tlustý taky asi 4 mm ?

lem = had cca 0,5 cm...nafotím a dovysvětlím


to by bylo super, opravdu mi to není jasné


Milu díky že sis na mě udělala čas, oceňuju, že sise ještě skoro o půlnoci dala práci mi napsat, určitě budu mít zájem o předváděčku na srazu -tu letošní jsem bohužel nestihla, ale tu druhou si už ujít nenechám : ))
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),


Naposledy upravil small.x dne po říjen 31, 2011 9:53 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 758
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 9:41 pm    Předmět: Citovat

Leni taky by to mohlo být, že do toho dloubali prsty, který si olízli a zase si udloubli - ve slinách je dost bakterií, které můžou způsobit, že to takhle zkysne
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 9:59 pm    Předmět: Citovat

SMALL, já bych měla ještě k tomu autobusu, mám zkušenost, že když už dort promažu třeba i větší vrstvou krému, tak nechám chladit přes noc, nebo naopak celý den /tma nemá vliv/, pak se ani nehne. A ty lemy, které MILU myslí, mám já snad na všech dortech, je to super věc a dort je pak pěkně začištěný. Na potažený dort lepím doplňky /okna, dveře/ už drabek oschlé, abych měla jistotu, že se nevytáhnou. Však ty to vychytáš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 758
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 10:02 pm    Předmět: Citovat

Sári tenhle dort se chladil přes noc , potáhnout hned by mi strach nedovolil : ))
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 10:37 pm    Předmět: Citovat

Díky, vanilmix jde i s máslem a je to moc dobrý krém, prostě místo pudinku dáš vanilmix:) A oříšky jsem předtím chutnala a byly dobré právě... Asi už taky myslím, že to blbě skladovali, jinak fakt nevim:/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 10:43 pm    Předmět: Citovat

LENKO, nelam si s tím hlavu, důležité je, že sami řekli, že první den byl dort dobrý, takže od tebe šel OK.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 10:55 pm    Předmět: Citovat

souhlasím se Sárinkou a to nedělám často viď Sári hihihi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 11:02 pm    Předmět: Citovat

dík, prdim na ní pusa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: po říjen 31, 2011 11:37 pm    Předmět: e Citovat

Všimla jsi se lenkaf jak jsme velká rodina jo?
Jedem za všechny ,všechny za jednoho.

papapa netopejr paa paa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
dorianna
nadýchaný korpus


Založen: 7.2.2008
Příspěvky: 227

PříspěvekZaslal: út listopad 01, 2011 11:47 am    Předmět: Citovat

lenkaf napsal:
Díky, vanilmix jde i s máslem a je to moc dobrý krém, prostě místo pudinku dáš vanilmix:) A oříšky jsem předtím chutnala a byly dobré právě... Asi už taky myslím, že to blbě skladovali, jinak fakt nevim:/

Máslo i s vanilmixem jen tak nezkysne, já vezla dort 4 hodiny v autě a pak ještě stál na stole a dobrý byl i druhý den. to byla určitě jejich chyba
_________________
skype - dorianna67
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
našlehaný krém


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 403
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2011 3:18 pm    Předmět: Citovat

Děvčátka mám prosbu, vy co umíte anglicky, mohlybyste to přeložit, moc semi to líbí ale nevim jak na to. Děkuji
http://www.youtube.com/watch?v=yJVHjo3K0j0&feature=related
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2011 3:30 pm    Předmět: Citovat

Zdárný překladatel nejsem, ale tady jsou taky jahodové makronky, třeba ti to pomůže: http://magdapece.wordpress.com/2011/06/17/jahodove-makronky/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Tanela
hotový dort


Založen: 11.9.2007
Příspěvky: 1416
Bydliště: Severní čechy

PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2011 4:10 pm    Předmět: Citovat

Leni ty vypadají božsky.
_________________
www.tanela.rajce.net
www.recepty.czweb.org
www.altaracook.blog.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
našlehaný krém


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 403
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2011 9:06 pm    Předmět: Citovat

Lenko děkuju, myslím, že se to dá zvládnout Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
small.x
promazaný korpus


Založen: 27.4.2011
Příspěvky: 758
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út listopad 08, 2011 9:11 pm    Předmět: Citovat

Já jsem v tom recepttu ale neslyšela vůbec hmotnostní poměry, jen dej tohle s tímhle, ale ta slečna na mě mluví moc rychle. ještě to pošlu kamarádovy, jestli to tam někde není.

nicméně našla jsem tam tyhlehttp://www.youtube.com/watch?v=JBO6IuPZNRE&feature=related a to ti můžu přeložit doslova jestli budeš mít zájem.
_________________
experiment by měl mít své hranice, ale fantazii se prý meze nekladou : )),
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 321 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com