Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

HLEDÁM RADU - zn. RYCHLE

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1419

PříspěvekZaslal: pá červenec 25, 2014 4:54 pm    Předmět: Citovat

Jo? No vidíš, a já měla za to, že cukruje jen ten, kdo neví, jak fondán obstarat. Embarassed Tak je teda pocukruju.
Díky holky.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2346
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 5:07 am    Předmět: Citovat

Abecedko, bílkovka by nešla? To by asi popraskalo, žejo?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
koninka
prázdné břicho


Založen: 27.7.2014
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 6:19 pm    Předmět: Přilepení ozdoby z piškotového těsta Citovat

Ahoj, chystám se udělat svůj první potažený dort a v některých věcech ještě tápu, tak bych ráda poprosila vás, jako zkušené cukrářky, o pomoc.

Moje představa:
Chtěla bych vyrobit jednopatrový dort potažený potahovací hmotou K2, kterou už mám doma, na kterém bude stan.

Problém:
Bohužel si ale vůbec nejsem jistá, jak stan vyrobit. Můj původní záměr byl udělat ho z piškotového těsta a potáhnout ho jinak obarvenou potahovací hmotou. Jenže se objevil problém, jak tuto ozdobu na potažený korpus přidělat. S drobnými ozdobami si snad poradím protože plánuju dělat jen malinké ozdůbky, které přilepím hned po vyrobení, ale ten stan nevím jak vyřešit.

Jak už jsem v úvodu psala jsem úplný začátečník a proto se omlouvám jestli je můj dotaz hloupý. Ocením jakoukoli užitečnou radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 6:48 pm    Předmět: Citovat

Potažený stan na dort jednoduše jen polož. A nedělala bych ho z piškotu, ale z odlehčené burizonové hmoty, to se bude určitě líp potahovat.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
koninka
prázdné břicho


Založen: 27.7.2014
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 6:54 pm    Předmět: Citovat

To mě napadlo, jenže jsem se bála, aby mi někam neujel, když ho vlastně ničím nepřilepím. Děkuju za radu Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ruži05
hotový dort


Založen: 2.10.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 6:54 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,já sice nevím kdo Ti poradil K2,podle mně je to jedna z nejhorších hmot ale ty chceš vědet jak na stan.Pokud to máš pouze jako ozdobu na dort,tak bych vy řezala z dortových oplátek a slepila a obmazala čokoládou anebo pokud by byl menší,tak vy říznout z tatranky a pak potáhla hmotou.
Já používám smartflex a míchám s marcipánem.
Třeba holky poradí něco jiného.
_________________
Vše dělám s láskou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
koninka
prázdné břicho


Založen: 27.7.2014
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2014 6:59 pm    Předmět: Citovat

Děkuju za radu, K2 mi poradila kamarádka s tím, že by měla být i docela chutově dobrá tak uvidím Rolling Eyes Ty tatranky mě nenapadly, ale není to vůbec špatný nápad Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: st červenec 30, 2014 7:44 pm    Předmět: Citovat

prosím,zákaznice chce ode mě pistáciovou náplň do dortu Z čeho se dělá?????
díky všem za radu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: st červenec 30, 2014 8:34 pm    Předmět: Citovat

jsou na to ochucovací pasty
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: st červenec 30, 2014 10:00 pm    Předmět: e Citovat

Milu a trošičku více kdyby jsi větu rozvinula ,tak by mi to píchlo,hihi

Kde se koupí a máš s nimi zkušenosti atd atd Prostě vše co pomůže mému mozečku

Potřebuji udělat zítra objednávku Pozítří už letím a jak se vrátím chtějí dort
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: st červenec 30, 2014 10:48 pm    Předmět: Citovat

Já mám zkušenost jen s tou od Zeelandie, ta je dobrá. Je to kilová piksla. Jestli chceš, tak ji na příští čtvrtek objednám.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ruži05
hotový dort


Založen: 2.10.2009
Příspěvky: 1211
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2014 7:00 am    Předmět: Citovat

Evino,pokud chceš v menším množství,tak mají tady http://cukrarske-pomucky.cz/pistaciova-pasta-ochucovaci-200-g-1161/ ale zase musíš platit poštovný,tak nevím kolik stojí 1kg ze zelandie aby to tady pak nebylo dokupy dražší.
_________________
Vše dělám s láskou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Luucie
prázdné břicho


Založen: 31.7.2014
Příspěvky: 18
Bydliště: Pardubicko

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2014 10:23 am    Předmět: Citovat

tady je takových krémů! mnam.
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=30
ale.. který z nich je vhodný pod potahovací hmotu?
Mám v plánu klasický máslovopudinkový - jakože pudink, máslo, cukr..ale přijde mi těžký a moc ho nemám ráda.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2014 11:25 am    Předmět: Citovat

Pod ptahovku můžeš dát jakýkoli krém v minimální vrstvě, spíš jen "ucpat" póry v korpusu - vznikne lepkavá vrstva na přilepení potahovky. Já dělám jenom krém šlehačka+vanilmix a je to OK.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Luucie
prázdné břicho


Založen: 31.7.2014
Příspěvky: 18
Bydliště: Pardubicko

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2014 11:33 am    Předmět: Citovat

Milu,ale říkají, že šlehačka a ostatní potahovku rozpouští.
Ale ono asi taky záleží jakou no.
Mám koupenou dama top tak snad to nějak půjde Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5382

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2014 12:33 pm    Předmět: Citovat

Potahovku rozpustí i máslový krém když je ho hodně. Nedělá to ani tak máslo jako spíš ten puding v krému. Potahovky jsou z převážné části cukr, a ten se rozpouští ve vodě, která je v každém krému nějak obsažena.
Když dodržíš zásadu co nejmíň krému pod potahovku, tak se nemáš čeho bát. Případné nerovnosti korpusu nevyrovnávej krémem, ale korpus raději uprav nožem.
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Luucie
prázdné břicho


Založen: 31.7.2014
Příspěvky: 18
Bydliště: Pardubicko

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2014 12:46 pm    Předmět: Citovat

děkuji za prakticé rady! Fakt uvítám všechny. Snažím se i tady načíst kde co,ale jsou toho kvanta no.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luucie
prázdné břicho


Založen: 31.7.2014
Příspěvky: 18
Bydliště: Pardubicko

PříspěvekZaslal: pá srpen 01, 2014 4:06 pm    Předmět: Citovat

tak jsem se na to vrhla, ve finále mám banánový pudinkový krém, proložený banány.
Doufám,že jsem udělala správně, že jsem dala celý pomazaný dort chladit do lednice? Přijdu si jako tatar, ale jak dlouho tam má tak být? Hodku? dvě?

a... je dobrá takhle ta vrstva krému nebo mám raději ubrat?
omlouvám se za kvalitu fotky je mobilní, foťák je vybitý...ha! musím na zítra nabít
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Alipe
krém v pytlíku


Založen: 2.1.2011
Příspěvky: 932

PříspěvekZaslal: pá srpen 01, 2014 4:41 pm    Předmět: Citovat

Podle mě , je to strašně moc. Jak psala Milu, jen tak zamazat póry, aby to působilo na potahovku jen jako lepidlo. Já nejraději nechám promazaný korpus v lednici přes noc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1419

PříspěvekZaslal: pá srpen 01, 2014 4:44 pm    Předmět: Citovat

Lucko Milu vždycky píše kartou všechno stáhnout. Tohle by ti dobroitu nedělalo. Neboj se toho mít korpus bez krému, on se tam nějaký udrží v těch pórech. Fakt jen aby se vytvořil lepkavý povrch, žádný krém navíc.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120,
121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140,
141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160,
161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180,
181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,
201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220,
221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240,
241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260,
261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280,
281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300,
301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320,
321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340,
341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360,
361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380,
381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391  Další
Strana 384 z 391

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com