Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Máslo a vánoční cukroví


 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Vánoce
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ivaver
prázdné břicho


Založen: 4.11.2007
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 8:40 am    Předmět: Máslo a vánoční cukroví Citovat

Ahojky,
máte prosím někdo zkušenost s náhradou másla v nepečeném cukroví?Vždycky jsem dávala jen máslo, ale letos je tak strašně drahé.... Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
popelka
forma v troubě


Založen: 3.10.2007
Příspěvky: 114
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 8:51 am    Předmět: Citovat

Já mám vyzkoušeno,dávat do těsta na nepečené Floru,nebo část másla nahradit florou,nabo trochu hery.Mívám cukroví v igelit.pytli venku na balkoně.Tak s tím nemám problém,ale neztuhne to,jako s máslem.Taky jsem zkoušela tam dát,ty levné margaríny,jak prodávají na pečení.Dala jsem to půl na půl a taky to byl dobrý.
Ale třeba ti poradí někdo ještě něco lepšího.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 6:48 pm    Předmět: Citovat

Zlatá hanná je to víc máslo než tuk a je i dobrá není tam cítit ta chuť margarínu.Letos ji budu používat na pečení a částečně i do krémů.Nakoupila jsem výhodně když měli akci v Penny za 13,90 teď stojí víc než dvacku.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gábina
prázdné břicho


Založen: 5.11.2007
Příspěvky: 11
Bydliště: velké bílovice

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 7:57 pm    Předmět: Citovat

světluškaaš napsal:
Zlatá hanná je to víc máslo než tuk a je i dobrá není tam cítit ta chuť margarínu.Letos ji budu používat na pečení a částečně i do krémů.Nakoupila jsem výhodně když měli akci v Penny za 13,90 teď stojí víc než dvacku.
já dávám zlatá perla,stojí nebo stála do 15kč
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivaver
prázdné břicho


Založen: 4.11.2007
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 11:46 pm    Předmět: Citovat

Dnes jsem koupila v Lidlu na zkoušku nějaký máslový tuk na mazání pečiva-ani to nemá název. Myslela jsem si, že to bude něco jako Rama Bonjour, ale bylo to pěkně hnusné. Stálo to necelých 10,-a šlo to děsně na dračku.......Tak to si tedy radši připlatím Sad Holt budu zkoušet dál shock
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
janavevi
prázdné břicho


Založen: 5.10.2007
Příspěvky: 19
Bydliště: Most

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 8:25 am    Předmět: Citovat

Já už léta používám jenom heru, a to do těst i do krémů a nikdo to nepoznal.... mám dokonce kolegyni, která radši neupeče, když si nemůže koupit máslo, protože bez másla to prý prostě nejde a když jsem upekla do práce na oslavu dort, tak se se mnou hádala, že v krému je stopro máslo...... jsem ji málem ztřískala, protože tam máslo nebylo ani omylem.... přidávám vždycky jenom kousek do krému na ozdobení povrchu...... do nepečeného pečiva dávám také heru, přijde mi jemnější, ale fakt je, že já ochutnám maximálně jeden kousek, ze sladkého mám nejradši řízek vytlem ... jinak nepečené pečivo mám většinou v lednici (ale to můžu, jsme se synem sami dva) nebo v ložnici (a tam mi už namrzly i kytky shock) a když jsem loni v lednu likvidovala zbytky tak tomu fakt shock nic nebylo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
popelka
forma v troubě


Založen: 3.10.2007
Příspěvky: 114
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 8:45 am    Předmět: Citovat

Ivaver-v lidlu a ani v plusu takovéhle tuky nekupuji.Ty levnější kupuji v Tescu,Kauflandu.Taky jsou určitě šizené,ale chuťově mi připadají lepší.A když to namíchám s máslem,tak to není poznat.V kauflandu kupuji LANDO,má 70% rostlinného tuku,v tescu zase Margarin s trojštvrtinovým množstvým tuku tj 60% a jsem s nima spokojená.Máslo obsahuje 82% tuku.Takže,když se to smíchá,takse to vyrovná.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Džuli
nadýchaný korpus


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 259
Bydliště: Severní čechy-Louny

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 12:32 pm    Předmět: Citovat

Já používám zl.hanou a heru na všechno i na dorty a každý taky chválí a nevěří že tam máslo není
_________________
http://www.pernicky.wbs.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
monca
prázdné břicho


Založen: 6.11.2007
Příspěvky: 1
Bydliště: Klatovy

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2007 7:14 pm    Předmět: Citovat

Do nepečeného cukroví a do krémů dávám jedině máslo, myslím si , že ta chuť za to stojí. Raději udělám méně, ale chutně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivaver
prázdné břicho


Založen: 4.11.2007
Příspěvky: 12
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2007 11:32 pm    Předmět: Citovat

Objevila jsem docela rozsáhlou diskuzi na stejné téma na livingu a řekla bych, že tady i tam převládá obdobný názor: do těsta Heru, do krémů a nepečeného cukroví pouze máslo. Nedá se nic dělat Vánoce jsou jednou za rok... darky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ivana
prázdné břicho


Založen: 15.11.2007
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so listopad 17, 2007 1:45 pm    Předmět: Citovat

Cukroví peču z Hery a kamarádka ze Stelly. Zkusila jsem to a z té Stelly se mi to zdá být suché. Krémy dělám jedině z másla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Vánoce Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com