Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Pajita forma v troubě

Založen: 11.1.2008 Příspěvky: 136 Bydliště: Prostějov
|
Zaslal: st prosinec 16, 2009 9:07 pm Předmět: |
|
|
Prosím, potřebovala bych poradit. Pekla jsem podkovičky z jogurtového těsta s jahodovou příchutí. Teď dumám, čím to slepit. Jestli jen jahodovou marmeládou ? Nebo nemáte nějaký tip ? Aby to bylo trvanlivé. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
světluškaaš hotový dort

Založen: 18.9.2007 Příspěvky: 1037 Bydliště: Západní čechy, Aš
|
Zaslal: čt prosinec 17, 2009 9:28 am Předmět: |
|
|
Pajito s marmeládou to určitě trvanlivé bude. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pajita forma v troubě

Založen: 11.1.2008 Příspěvky: 136 Bydliště: Prostějov
|
Zaslal: čt prosinec 17, 2009 9:51 pm Předmět: |
|
|
Světluško- dík. Já vím, že marmeláda trvanlivá je, ale u nás těm mlsným hubám, nevím, jestli to pojede. Ale ať si nevymýšlí. Bude marmeláda. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2322 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: út prosinec 22, 2009 3:38 am Předmět: |
|
|
Světluško, hledám tu marně recept na třené linecké. Myslím, že byl od tebe, kdy se těsto částečně dělalo nad parou. Nevíš, kde bych ho mohla najít? Prosím...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5336
|
Zaslal: út prosinec 22, 2009 8:33 am Předmět: |
|
|
Zdeni, je v CUKRAŘINA...zákusky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2322 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: út prosinec 22, 2009 9:51 am Předmět: |
|
|
Milu, já mám pocit, že to bylo něco jinýho. Ale neva:) . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5336
|
Zaslal: út prosinec 22, 2009 12:02 pm Předmět: |
|
|
Zdeni, tak jsem Ti to našla...kopíruji jak napsala Světluška.
Takže do mísy (používám nerez abych mohla nahřívat nad plamenem) dáme 437g tuku (máslo napůl s herou) přidám 162g cukru moučka a jeden van.cukr a to všechno vyšlehám do krásné skoro bílé pěny a podle potřeby nahřívám,pak přidám 1 vejce a trochu citr.kůry a ještě trochu nahřeju a šlehám a zatím si dám do trouby na plechu s papírem nahřát 0,5kg hladký mouky a tu pak pomalu přimíchám do toho ušlehanýho tuku nejdřív šlehačem na jedničku a pak domíchám v míse kartou.Nandám to pytlíku s řezanou trubičkou a na čistý plechy stříkám hvězdičky nebo banánky nebo rohlíčky. Tak ať se podaří pa |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2322 Bydliště: Cheb
|
Zaslal: út prosinec 22, 2009 12:14 pm Předmět: |
|
|
Jsi zlatá! Kde to bylo? Já to tu včera procházela a jsem asi stará a slepá!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zdenina forma v troubě

Založen: 1.3.2009 Příspěvky: 197 Bydliště: Severní Čechy
|
Zaslal: st prosinec 23, 2009 12:48 am Předmět: |
|
|
Holky, poraďte mi recept na moji první vánočku, aby se mi povedla a aby chutnala - chce ji po mě i kamarádka. Jo a není někde návod, jak plést ze 4 copanů? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

Založen: 11.5.2009 Příspěvky: 1412
|
Zaslal: st prosinec 23, 2009 1:16 am Předmět: |
|
|
Zdeni o návodu nevím. Já ze čtyř plést umím, ale nevím, jak to vysvětlit psace. Prostě ten krajníé pramen musíš přes vedlejší přehodit a pod dalším podhodit. Kdybych ti to mohla ukázat, bylo by to lepší. No snad se najde někdo, kdo umí vysvětlovat lépe. Ale mě by spíš zajímalo, jak se plete ze šesti. Nedávno mi to ukazovala jedna známá, ale v hlavě mi to nezůstalo. Vánočka ze šesti pramenů se v troubě nesveze, pořád je krásně vysoká. To kdybych věděla jak na to, budu jásat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skaja nadýchaný korpus

Založen: 16.10.2007 Příspěvky: 273 Bydliště: Jihlava
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

Založen: 11.5.2009 Příspěvky: 1412
|
Zaslal: st prosinec 23, 2009 1:31 am Předmět: |
|
|
Teda Jani ty jsi poklad. Díky moc, úplně se na to pečení těším. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
skaja nadýchaný korpus

Založen: 16.10.2007 Příspěvky: 273 Bydliště: Jihlava
|
Zaslal: st prosinec 23, 2009 1:58 am Předmět: |
|
|
A-do-já to loni trénovala na mimi vánočkách z modelovací hmoty,než jsem se to naučila,chvilku to trvalo,když se mi to nepovedlo,zmačkala jsem ji a začala znovu  _________________ http://skaja.websnadno.cz
http://skaja4.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zdenina forma v troubě

Založen: 1.3.2009 Příspěvky: 197 Bydliště: Severní Čechy
|
Zaslal: st prosinec 23, 2009 6:55 am Předmět: |
|
|
Jani, to je super, moc moc děkuju  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sárinka umělecký dort

Založen: 18.7.2009 Příspěvky: 2025
|
Zaslal: st prosinec 23, 2009 8:20 am Předmět: |
|
|
Skajo, to video je bezvadné, já mám vánočky upečené, ale jdu na to znovu, to musím vyzkoušet. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petrinda nadýchaný korpus
Založen: 26.1.2009 Příspěvky: 390
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Galbovka umělecký dort

Založen: 20.11.2007 Příspěvky: 2322 Bydliště: Cheb
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
sněhulík našlehaný krém

Založen: 9.5.2008 Příspěvky: 502 Bydliště: okr.Chrudim
|
Zaslal: ne prosinec 05, 2010 9:53 am Předmět: |
|
|
Světluš jestli nakoukneš...ty nedáváš do Pudinkových banánků vejce  _________________ všechno je jednou poprvé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cernava krém v pytlíku

Založen: 25.2.2009 Příspěvky: 894 Bydliště: Příbram
|
Zaslal: ne prosinec 05, 2010 10:43 pm Předmět: |
|
|
Sněhu nejsem světluška,ale v jejím receptu vejce nejsou a už jsem je letos dělala a super.Jsou úžasně křehoučký a vláčný!!!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
selaviii těsto v míse
Založen: 24.1.2010 Příspěvky: 59
|
Zaslal: po prosinec 06, 2010 8:25 am Předmět: |
|
|
Kdysi dávno jsem u jedné sousedky jedla takové ořechové řezy, když jsem se tehdy ptala na recept, dostalo se mi odpovědi, že je to strašně drahé a plné všelijakých ořechů (už je to cca 15 let) no a recept jsem nedostala a paní nežije, není od koho vyzískat. Pokud si pamatuju, bylo to nalité na plechu a pak krájené, bylo to opravdu plné ořechů a moc dobré. Neznáte to některá? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|