Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Krémy

Jdi na stránku
1, 2  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Džuli
nadýchaný korpus


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 259
Bydliště: Severní čechy-Louny

PříspěvekZaslal: út září 04, 2007 9:01 pm    Předmět: Krémy Citovat

PAŘÍŽSKÝ KRÉM POHÁDKA
13 dkg másla
3 dkg hl.mouky
10 dkg moučk.cukru
1 žloutek
4 dkg kakaa
0,25 l mléka
trochu rumu
Ze 3 dkg másla a mouky umícháme světlou jíšku,přilijeme mléko a vše svaříme na hustou kaši.Dáme vychladit d studené vody.Zvlášť utřeme 10 dkg másla,cukr,žloutek,rum a kakao se zchladlou kaší.
Je výborný a chutí opravdu připomíná pařížskou šlehačku.


Naposledy upravil Džuli dne st říjen 10, 2007 1:14 pm, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: út září 04, 2007 10:46 pm    Předmět: Citovat

TMAVÝ KRÉM

3 vejce
120 g cukru
50 g kakaa
1 máslo
Ve vodní lázni šleháme vejce, cukr a kakao a pak po lžičkách přidáváme do utřeného másla.

Pozn: Je to obdoba bílkového krému. Vydrží také déle, než klasický máslový, takže se hodí na svatební dorty.
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 3:11 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Benja1
těsto v míse


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Pelhřimov

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 2:51 pm    Předmět: Citovat

Recepty na osvědčené krémy najdete také zde
http://jakodoma.webgarden.cz/kremy

Ještě menší rada: přestup na další stránku v odkaze najdete až úplně dole, tam, kde končí reklamy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5283

PříspěvekZaslal: ne září 09, 2007 12:41 am    Předmět: Citovat

KRÉM, CO MI JEDNOU NĚKDE CHUTNAL

a tak jsem si řekla o recept, ale nikdy jsem ho nedělala - tak ho zkuste

400 g cukru moučky / stačí méně/
60 g sušeného mléka
650 g vody
100 g pudingu
1 vanilkový cukr
2 žloutky
1 kg másla

vodu + cukr + vanilkový cukr svařit
sušené mléko + puding + žloutky rozmíchat a zavařit do vody
vychladlé šlehat s máslem


bylo to na jedné svatbě a fakt mi moc chutnal, jen byl kapánek sladší na můj vkus - proto ta poznámka, že cukru může být méně


Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 11:25 am, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 8:42 pm    Předmět: Citovat

TVAROHOVÝ KRÉM od Eska z Livingu

400 ml mléka (já dala sušené do vody) kvůli trvanlivosti- osvědčilo se mi to
1 vanilkový pudink a slabou 1/2 PL polohr. mouky
2 PL krystalu
2 PL moučkového cukru
1 měkký tvaroh (kostka) nedoporučuji vaničku
150 g másla
rum


Mléko,pudink,mouka,krystal uvařit kaši a nechat vychladnout.
Máslo,moučkový cukr vyšlehat, najednou přidat tvaroh, zašlehat jej a přidávat postupně kaši. Vyšlehat do hladka a přidat rum.
_________________
http://macicek.multiply.com


Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 3:12 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Džuli
nadýchaný korpus


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 259
Bydliště: Severní čechy-Louny

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 8:10 am    Předmět: Citovat

Čokoládový krém
25 dkg másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
12 dkg moučkového cukru
5 - 10 dkg čokolády na vaření
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem pořádně našleháme. Postupně po lžících vešleháváme vlažný pudink a potom po troškách rozpuštěnou (ne teplou!) čokoládu.Pořádně našleháme.

Ovocný pikantní krém
400 ml šťávy z jahodového kompotu (nebo džus)
1 jahodového pudingu
1 lžíce polohrubé mouky
15 dkg močkového cukru
20 dkg másla
5 dkg Hery.
V části šťávy rozmícháme puding a mouku a zavaříme do zbytku šťávy.
Vychladlý puding po částech zašleháme do tuku s cukrem.
Jahodový kompot a pudink můžeme nahradit např.ananasovým.

Kávový krém
800ml mléka
35 dkg másla
2 vanil. pudinky
6 lžic moučkového cukru
trochu suché instantní kávy
V mléce s cukrem a kávou uvaříme pudinkya vychladíme.
Vyšleháme máslo a postupně zašleháváme vychladlý puding.


Karamelový krém
1 salko
25 dkg másla
Plechovku se salkem vaříme 2 hodiny ve vodě.
Necháme vychladnot,u?leháme máslo a po lžících zašleháváme zkaramelizované mléko.

Ořechový krém
5 dcl mléka
100g Hery
1 žloutek
250g másla 180 g krystalu
70g másla
70g hl. mouky
1/2 balíčku instatního pudingu v prášku bez vaření s vanil. příchutí
50g ořechů nebo oří?ků.

krém - uděláme kaši: 70g másla a 70g mouky zpěníme, zalijeme mlékem smíchaným se žloutkem a cukrem a vaříme do zhoustnutí. Kaši přikryjeme a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo a tuk a zašleháme zchladlou kaši. Asi čtvrtinu krému odložíme, do ostatního přidáme puding. prášek a mleté ořechy a vymícháme.

Cukrářský krém
20 dkg moučkového cukru
4 dkg sušeného mléka
8 dkg vanilkového pudinku
50 dkg másla
5,5 dl vody
V tro?e vody rozmícháme sušené mléko a pudink. Ve zbytku vody rozpustíme cukr, přidáme rozmíchaný pudink a uvaříme. Šleháme do vychladnutí. Po částech ve?leháme změklé máslo. Přidáváme různé příchutě - mleté ořechy, kokosovou moučku, kakao, džem apod.
_________________
http://www.pernicky.wbs.cz


Naposledy upravil Džuli dne st říjen 10, 2007 1:21 pm, celkově upraveno 4 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jana.do
rozsypaná mouka


Založen: 9.9.2007
Příspěvky: 46
Bydliště: Dobří?

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 2:51 pm    Předmět: Citovat

Dělám tento
0,6l mléka
2 a 1/2 balíčku vanilkového pudinku
150 g m.cukru
2 kostky másla po 250g

A pokud chci krém tmavý tak tam přidávám kakao a nugetu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
WERA
těsto v míse


Založen: 22.9.2007
Příspěvky: 83
Bydliště: Vlachovice

PříspěvekZaslal: so září 22, 2007 10:00 pm    Předmět: Citovat

Já používám pořád stejný osvědčený krém

KRÉM
0,5 l mléka
1,5 lžíce solamylu
1 vrchovatá l?íce pol.mouky
-uvaříme to jako puding
a přidáme do rozšlehaného másla (2kusy) s cukrem a rumem podle chuti

vždycky dělám vrstvu bílého krému a do další vrstvy přidám kakao(jako ořechový korpus-bílý krém,na to kakaový korpus-kakaový krém) Tak mi to radila manželova maminka a už to tak skládám pořád.
_________________
http://weradorty.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
rybicka
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Fryšták

PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 8:36 pm    Předmět: Bílkový krém od Rybiččiny maminky Citovat

Bílkový krém od Rybiččiny maminky

4 bílky + 18 dkg cukru krupice se da najednou do hrnce, ktery musi dobre sedet do vetsiho hrnce. Do vetsiho se naleje voda a postavi na ohen. Bilky s cukrem se slehaji uz od zacatku zahrivani, tj.necekat az bude voda tepla ci teplejsi...

Plamen je treba nastavit tak, aby proces ohrivani vody do varu trval cca 10 minut a celou dobu se ty bilky s cukrem slehaji na nejvyssi otacky. Jakmile voda dosahne varu, sleha se to pri tom varu jeste chvilku, 15-30vterin, maximalne! minutu! vic ne, pry by se ty bilky pak srazily...

po vypnuti plamene se sleha dal, uz nemuseji byt max.otacky, jde spise o promichavani a pomale ochlazovani, protoze hrnec je jeste stale moc horky, aby se od neho ty bilky nesrazely. to trva jeste tak 2-3 minuty. Pak se hrnec z horke lazne vynda, jeste se chvili micha a pak se necha chladnout... aby se neususila na povrchu krusta, doporucuje mama hrnec zakryt uterkou - pres ni muze para dobre unikat ven, ale bilky si zachovaji vlhkost a neoschne povrch. Studene se zasleha do vyslehaneho masla.

Toto mnozstvi snehu je urceno presne na 2 masla vyslehane s 10 dkg mleteho prosateho cukru. Do masla se dava mlety ale do bilku krupice, protoze mlety cukr obsahuje protihrudkujici prisadu, ktera se do mleteho cukru bezne pridava. V krystalovem ani krupicovem cukru tato prisada neni. Krupice je vhodna zejmena proto, ze ma mensi krystaly a lepe se ve snehu rozpousti.

Takto dopodrobna mi to mama vysvetlovala, tak snad jsem to srozumitelne pretlumocila... Jinak pry se to muze delat i z celych vajec, ale kvuli zloutkum krem pak neni tak bily a ani trvanlivy.

Tento bilkovy krem pouziva treba na svatebni dorty, ktere se delaji s predstihem a nekrajeji se hned v sobotu - napriklad. Je vhodny jak k promazavani korpusu, tak ke zdobeni, drzi pekne tvar a je pekne bily.

Od doby, co jsem ho po mame vyloudila nekdy v unoru pro living http://forum.living.cz/read.php?151,1373014,1867776#msg-1867776, je recept uz i zopakovany a taky k dispozici na strankach Benji http://jakodoma.webgarden.cz/kremy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5283

PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 10:21 pm    Předmět: Citovat

Rybičko - dobře, že jsi vyloudila a s námi se o něj podělila !!!! Je to fakt bezvadný krém !!!!!!! souhlas

Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 11:23 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Džuli
nadýchaný korpus


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 259
Bydliště: Severní čechy-Louny

PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 10:40 pm    Předmět: Citovat

jojo,už jsem ho zkoušela,je super palec
_________________
http://www.pernicky.wbs.cz


Naposledy upravil Džuli dne st říjen 10, 2007 1:24 pm, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Simča S.
těsto v míse


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: JZ Čechy - Horažďovice

PříspěvekZaslal: po říjen 01, 2007 1:18 pm    Předmět: Citovat

VAŘENÝ KRÉM

léty ozkoušený, všem moc chutná. Vydrží dost dlouho, plním s ním třeba vánoční cukroví, které se peče dopředu a leží pak na míse - nikdy nikomu nic nebylo.

Spotřeba: na 1 vejce, 100 g cukru, 100 g másla

Postup přípravy: vejce + cukr šleháme ve vodní lázni metličkou do zhoustnutí. Trvá to i 1/2 hodiny! Po prochladnutí - teplota lidského těla - přidáme kousky másla - a opět šleháme. Až se máslo spojí s vaječným základem, můžeme např. přidat kakao, rum, mleté oříšky... Krém má tu výhodu, že pěkně utuhne a taky že vejce bylo tepelně upraveno a není tedy "zdravotně nebezpečné".

Poznámka: My děláme na vánoce krém až když je vše napečeno a to z 1,5 až 2-násobné dávky. (Peču tak 50 úlů, 50 tučňáků a 50 košíčků.) Do krému dáme nejprve 4 lžíce rumu, naplníme tučňáky, do poloviny zbytku dáme kakao a tím naplníme úly a oboje uzavřeme. Do zbylého krému nasypu krájené sušené ovoce, oříšky, rozinky a pod a tím plním košíčky z lineckého.
_________________
Všechny zdraví Simča Very Happy


Naposledy upravil Simča S. dne ne srpen 03, 2008 1:44 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Anonym
Anonymní





PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2007 10:02 am    Předmět: krém z mascarpone Citovat

Krém z mascarpone
Suroviny: 500g mascarpone
130g cukru krupice
lžíci citr. šťávy
250g zakysané smetany
200 ml šlehačky
ztu?ovač šlehačky
Příprava: Mascarpone ušleháme s cukrem, zakysanou
smetanou a cit.šťávou pak přidáme ušlehanou
smetanu se ztužovačem a vymícháme.
Krém vydrží týden a výborně se hodí do dortů s ovocem i jiných moučníků, dá se s ním i zdobit ale nedrží úplně dokonale. Chuťově je vynikající.
Návrat nahoru
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 10:17 am    Předmět: Citovat

Žloutkový krém

500 ml mléka
3 žloutky
150-200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
50 g škrobové moučky


V mléce rozšleháme žloutky s cukrem a škrobem a nad horkou vodní lázní šleháme do ztuhnutí.


Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 3:13 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
eli
těsto v míse


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 52

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 10:46 am    Předmět: Citovat

Macicku díky, prosím tě zašlehává se pak máslo do žloudků nebo žloudky do másla.
Nebo se tam máslo nedává vůbec?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5283

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 11:11 am    Předmět: Citovat

ŽLOUTKOVÝ KRÉM

Suroviny: 3 žloutky, 75 g práškového cukru, 10 g solamylu, 1 dl mléka, 120 g másla, 1 vanilkový cukr. Postup: žloutky s cukrem a solamylem utřeme do pěny, přidáme mléko a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty. Za občasného promíchání necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s vanilkovým cukrem, po částech vařečkou vmícháme vychladlou solamylovou kaši. Na chvili dáme vychladit do lednice a pak našleháme.


Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 11:22 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 423
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: pá říjen 05, 2007 11:15 am    Předmět: Citovat

eli, tak jak píše i Milu ve svém receptu - s tím žloutkovým základem pracuješ v podstatě jako s pudinkem (Gustinem) ... vždycky do vyšlehaného másla a po částech Wink

Naposledy upravil Macicek dne st říjen 10, 2007 3:14 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
janavevi
prázdné břicho


Založen: 5.10.2007
Příspěvky: 19
Bydliště: Most

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2007 11:17 am    Předmět: vylepšení krému Citovat

Tak já taky přidám jeden fígl, když už na zdobení jsem na vás krátká........ uvařím klasický pudinkový krém, jak je tu už někde napsaný (pudink + máslo, cukr podle chuti), ale přidávám do něj krokant - rozpustím v teflonce cukr krupici do zlatova, nasypu do toho nasekané oříšky (já zásadně vlašáky, máme vlastní strom), rychle to promíchám a horké to rychle kydnu na připravený pečící papír, trošku potřený olejem (ale fakt jenom trošku), rozetřu (v rámci možností - rychle to tuhne!!!), placku nechám vychladnout, pak ji natluču (a to buď dám do pytlíku, zabalím do utěrky, abych tlumila rány a mydlím do toho paličkou na maso svatousek , nebo to šoupnu do takového toho minirobotu a párkrát projedu, ale tak, aby z toho nebyl prach, aby zůstaly i kousky) a zamíchám to do krému (krém na ozdobu si předtím dám stranou....... blbý je, že všichni, kdo ho ochutnali, ho chtějí pořád, což znamená že se každý rok modlíím za obrovskou úrodu ořechů (letos jsem dokonce znárodnila ořechy v zahradě, která je opuštěná, neudržovaná (sice je na prodej, ale ....... stejně by ty ořechy sežraly veverky radost )........ taky pozor, směs je DĚSNĚ HORKÁ!!!!!! z malé kapičky je obrovský hnusný puchýř palec dolu .......... skara, jsem tele........ poměr surovin dávám od oka (někde to mám i přesně na váhu, ale mé druhé jméno je "přiměřeně" vytlem ), takže třeba když dám hrnek cukru, tak ořechů dám o trochu míň, něco kolem 3/4 hrnku...... asi....... asi bych se měla kouknout, že........ ale třeba už jste na ten recept narazily, je z netu, jenom nevím odkud napad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
popelka
forma v troubě


Založen: 3.10.2007
Příspěvky: 114
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2007 3:43 pm    Předmět: Citovat

VAŘENÝ KRÉM
půl litru mléka
4dkg maizeny-uvařit na kaši
Nechat vychladit.
25dkg másla
10dkg cukru-utřít
Vychladlou kaši pomalu přidávat do ušlehaného másla.Pro lepšíchuť přidejte kakao.
Je výborný a dlouho vydrží.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
popelka
forma v troubě


Založen: 3.10.2007
Příspěvky: 114
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2007 3:48 pm    Předmět: Citovat

TOHLE NENÍ KRÉM,ALE NÁPLŇ
1 šlehačka se dá vařit.Před varem do ní zamíchat 10dkg ml oříšků,10dkg cukru,10dkg ml piškotů a rum.
Je to stašně dobrý.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Recepty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com