|
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
světluškaaš hotový dort

Založen: 18.9.2007 Příspěvky: 1047 Bydliště: Západní čechy, Aš
|
Zaslal: pá únor 29, 2008 11:46 am Předmět: Sušenky |
|
|
Děvčata co takhle nějaké osvědčené recepty na sušenky máte?  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Macicek Site Admin

Založen: 3.9.2007 Příspěvky: 423 Bydliště: Karlovarsko-Chebsko
|
Zaslal: so březen 01, 2008 10:45 pm Předmět: |
|
|
Děkuji za tohle téma a hned přidám jeden "vzpomínkový" recept. A taky si dovolím trochu omáčky okolo. Je to z knížky "Kuchařka kačera Donalda", kterou jsem v dětství dostala a tehdy jsem je dělala dost často. A shodou okolností cca před měsícem jsem si na ně vzpomněla a po x letech je udělala:
Dukátky Magiky von Čáry
150 g Hery (nebo másla atp.)
75 g moučkového cukru
180 g hladké mouky
100 g solamylu (škrobová moučka)
1/2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
(Tady výčet surovin v originále končí, ALE já už v dětství připsala 1 vejce + mouky více, podle potřeby!!)
Změklou heru utřeme s cukrem (a vejcem) a postupně zapracováváme ostatní přísady. Těsto by mělo mít konzistenci, aby se nelepilo a dalo se dobře tvarovat. Na pomoučeném vále vyválíme hada o průměru asi 3 cm. Z hada nakrájíme kolečka 1 cm široká, kademe na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 8 - 10 minut. Pozor! Díky tuku mají tendenci se roztáhnout, ale i když se při pečení slepí, jdou pak krásně od sebe. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Esko forma v troubě

|
Zaslal: st říjen 22, 2008 9:10 am Předmět: |
|
|
Slíbila jsem přeložit recept na pečené hříbky jako přízdobu na dorty
postup tady
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=2079&postdays=0&postorder=asc&start=90
Recept - přeloženo
20 dkg másla změklého
26 dkg mletého cukru
220-250 ml sladké smetany, raději méně a přidávat
dala jsem více sušeného mléka do vody a taky to šlo
1 vejce
13 dkg solamylu
80 dkg hl mouky
vanil. cukr
špetka soli
1/2 čaj. lžičky jedlé sody
Vše zpracovat až se nelepí a dá se tvarovat.
Pečeme při 150-180 C, jen do růžova, asi 10 min. raději zkusit na jednom kousku, jinak jsou moc vysušené .
Pokud budete chtít jen pár kousků na ozdobu na dort, stačí udělat jen z 1/4 dávky. Je toho opravdu dost. A taky by to chtělo ochutit těsto , přístě bych zkusila třeba skořici, zdá se mi to dost mdlé.
Jinak se mi zdá, že by se dalo udělat z jakéhokoliv osvědčeného receptu na sušenky.
Hříbky jsem barvila gelovka + alkohol.
Hotové vypadají takhle http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=16&postdays=0&postorder=asc&start=320 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|