Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zákusky

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2009 7:02 pm    Předmět: Citovat

Soptíku!!!!, čaučik!!!...no je to dost, že se ukážeš...Světluškaaš sem napsala ty rady na můj dotaz jak zacházet s KUPOVANÝM fondánem...prodávají Malátkovi

Naposledy upravil Milu dne st červen 03, 2009 7:02 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2009 7:02 pm    Předmět: Citovat

Sopťo no nazdar čéče my jsme myslely,že už s náma nepečeš a Ty sem vrazíš jak průvan a hned si zase pryč.
Jinak recept na fondán existuje a neznám cukrárnu která by si ho dělala sama je to dost složitý všichni si ho kupujou hotovej tedy i já. Mají ho např. Malátkovi kilo za 45,-kč

Koukám,že Milu byla zase rychlejší. Laughing
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2009 8:15 pm    Předmět: Citovat

No a tomu roztírání na plechu nebo by se to mělo dělat na mramorové desce se říká tabulování.To jen pro informaci.Docela mě láká to vyzkoušet. Very Happy Asi si koupím glukopur (teploměr mám) Very Happy
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: ne červen 07, 2009 10:36 am    Předmět: Citovat

Ahooooj, holky, no já na Vás pořád myslím - tuhle se mi o Vás zdálo Smile sešli jsme se na svatbě a já přijela na vozíčku shock Rolling Eyes .. mám divné sny co? Laughing

No holky já peču, ale něja se mi nedaří Embarassed no taky nestíhám.
Mám se dobře, a těším se na tu podzimní akci - jestli se něco bude dít - dejte sem odkaz kde můžeme pokecat, ať to tu neblokuji "sny" Very Happy
Pokecáme...

tak zatím, já frčím, fakt nestíhám...

díky za recept,ale asi ho budu kupovat. Já jsem kupovala v makru a už jsem ho měla delší dobu otevřený a jak píše světluška, tak když jsem polévala, tak mi to popraskalo a opadalo, tak jsem se divila čím to je a proč. když do toho přidám rum, tak se nic nestane ne?

tak zatím. Moc na Vás holky myslím, jsem ráda, že si na mě ještě pamatujete Wink Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: ne červen 07, 2009 10:55 am    Předmět: Citovat

Sopťo, o všem kecáme tady http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=387&start=4060
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2009 11:37 am    Předmět: Citovat

Prosím,nemáte někdo recept na kokosky.Nebo se dělají jako ořechový laskonky,jen se dá kokos místo ořechů?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2009 12:58 pm    Předmět: Citovat

4 bílky
200 g cukru
200 g kokosu

bílky ušlehat, zašlehat cukr a kokos
na pomaštěný plech lžící bochánky...nebo sáčkem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2009 6:30 am    Předmět: Citovat

Milu díky,já jsem si to myslela,ale nebyla jsem si jistá poměrem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 7:14 am    Předmět: Citovat

Tak zase otravuju,jak dopředu se dají péct kremrole?Je ještě nějaký jiný recept na těsto,nebo se to dělá z listového?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 7:22 am    Předmět: Citovat

kremrole se dělají z listového těsta...a nejlepší jsou čerstvé...já bych je dělala max. dva dny dopředu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 7:25 am    Předmět: Citovat

Milu,to je rychlost,sedíte všude, Very Happy Budu dělat kremrole do výslužek a i na svatbu.Výslužky se budou dělat tak ve středu ,to abych pekla v úterý a svatba je v sobotu.Mám dělat kremrole na dvakrát?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 7:27 am    Předmět: Citovat

to to sfoukni najednou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: čt červenec 02, 2009 7:30 am    Předmět: Citovat

Milu díky moc pusa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: pá červenec 10, 2009 7:03 pm    Předmět: Citovat

recept na Štafetky od kamarádky
Potřebujeme:
6 bílků
11 dkg cukru moučka
4,5 dkg ořechů(nejlepší jsou lískové)
4,5 dkg hladké mouky
špetka prášku do pečiva
čokoláda na vaření
Náplň: jakýkoliv krém, co vám zbyl, nebo který máte nejraději.
Postup:
Bílky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme ořechy, prášek do pečiva a opět hodně našleháme. Nakonec přidáme mouku a tu už jen lehce promícháme (nešleháme!).
Těsto vlijeme na větší, ale nízký plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Upečený korpus si položíme na vál a rozkrojíme na tři dlouhé pruhy, které potřeme zlehka krémem. Jednotlivé pruhy stáčíme do malinkých roládek, které postupně odřezáváme z pruhu.
Nakonec oba konce namáčíme do čokolády a necháme ztuhnout.
PS: nikdy nedávejte více mouky než je napsané, ani o špetičku. Když bude více ořechů nic se neděje, ale mouky nikdy.
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: so srpen 22, 2009 10:34 pm    Předmět: Citovat

Světluško, musím se pochlubit jak jsem šikovná...poprvé jsem použila ten fondán...a povedlo se perfektně...i té vody jsem dala akorát...díky za rady!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
arja8
těsto v míse


Založen: 19.2.2009
Příspěvky: 52

PříspěvekZaslal: út srpen 25, 2009 7:18 am    Předmět: MARLENKA Citovat

Marlenka


Surovina na těsto
:
150 g margarínu (Hera), 1 hrnek cukru (krupice, krystal), 2 ks vejce, 3 lžíce medu, sůl (špetka), 1 lžička sody (možno zaměnit i kypřicím práškem), 2,5 hrnku mouky.

Suroviny na krém:

1,5 balíčku másla (375 g), 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka.


Postup přípravy těsta:

Margarín, cukr a med zahříváme na vodní lázní, nebo na mírném ohni (lázeň je delší). Nepřestáváme míchat, dokud nejsou suroviny horké, a postupně přidáváme vše ostatní. Poté sejmeme z ohně a těsto pořádně zpracujeme. Necháme chvíli odležet a rozvalujeme na co nejtenčí plátky a každý upečeme v troubě. Plátky by měly být světle zlatavé. Ořežeme okraje (jsou suché a kazily by chuť celého medovníku) a připravíme si krém. Ořezané kraje ještě budeme potřebovat!

Postup přípravy krému:

Máslo vyšleháme s plechovkou slazeného mléka a potřeme silnější vrstvou na medové již připravené plátky. Pro fajnšmekry doporučuji plechovku s mlékem i uvařit (cca hodinku až dvě). Krém potom bude krásně karamelový a velmi chutný.

Jednotlivé pláty upečeného těsta klademe na sebe, přičemž každý namažeme připraveným krémem. Na závěr vezmeme ořezané okraje a v ruce je rozdrobíme. Poté je nasypeme na vrchní, krémem namazaný medový plátek.

Poté necháme přes noc odležet.



Věčně provokující marlenka



Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá (píše Mary). Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.

Těsto:
100g másla,
2 velké lžíce medu,
250 g cukru,
1 malá lžička octa,
1velká lžíce sody,
2 vejce,
700g hladké mouky,

Sodu a ocet smícháme. Do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme, pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme, až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak to hned odstavíte. Po částečném vychladnutí přidáme 700 g hladké mouky.Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát na teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. Každou kuličku vyválíme, na slabou placku a dáme ji péci.

Krém:
200 g másla,
1 konzerva Salka,
nepovinné : vlašské ořechy, 100 g koňaku.

Salko 3 hodiny zvolna vaříme zcela ponořené ve vodě, ty tři hodiny je důležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout (vznikne tuhá hnědá hmota). Vyklopíme a s máslem umixujeme. Až vznikne homogenní hmota, pak můžeme přidat nepovinné suroviny. Na povrch dortu nastrouháme jednu placku těsta ( může se smíchat s ořechy či neinstantním kakaem)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: út srpen 25, 2009 11:42 am    Předmět: Citovat

Arjo, tu marlenku zkopíruj sem
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=117

tady to potom smáznu...díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: út září 29, 2009 12:16 pm    Předmět: Citovat

Holky máte recept, jak na laskonky bez šablony?
_________________
http://soptik1.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: út září 29, 2009 12:46 pm    Předmět: Citovat

Soptí dej si laskonkovou hmotu do sáčku s velkou hladkou trubičkou a udělej na plech oválky ale trubičku dej hodně blízko k plechu aby byly ploché.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: út září 29, 2009 1:31 pm    Předmět: Citovat

díky!
_________________
http://soptik1.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Strana 2 z 12

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com