Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zákusky

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
skaja
nadýchaný korpus


Založen: 16.10.2007
Příspěvky: 273
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2009 12:49 am    Předmět: Citovat

špičky ala Dortíček : na špičky jsem použila rozmixované zbytky korpusů,přidala ml.ořechy,rum,trochu marmelády,krému a na doředění trochu kávy,jako náplň mám šlehačku s rum.vanilmixem a trochou vaj.koňaku

_________________
http://skaja.websnadno.cz
http://skaja4.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2009 7:12 am    Předmět: Citovat

jezuskote Jani to je táááááááák inspirativní, a ty to máš jak vojáky na přehlídce...nádhera palec ..ještě že nemám špičku Wink zas by mě to pokoušelo
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janinaMK
nadýchaný korpus


Založen: 19.10.2007
Příspěvky: 288
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2009 8:55 am    Předmět: Citovat

Sněhu, co není, může být, pošly objednávku k Malátkům a můžeš špičkovat vytlem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2009 1:02 pm    Předmět: Citovat

Já tomu nějak nerozumím to jako tu punčovinu dám do pytlíku a přes likérovku protlačím jako krémové špičky? a čím to potom zavíráte krémem? A ta punčivina asi musí být dost řídká že? Už jsem jak Soptík Very Happy
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
skaja
nadýchaný korpus


Založen: 16.10.2007
Příspěvky: 273
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2009 1:08 pm    Předmět: Citovat

Světluško-přesně tak ,ta punčovina se protlačí přes tu spejšl špičku místo krému,tu punčovinu jsem měla mnohem hustší než krém,jo a šlo mi to mnohem lépe než tím krémem.Když jsem měla požadovanou výšku,tak jsem to jakoby prsty odtrhla a zůstal mi krásný soudeček k naplnění,uzavírala jsem to výše zmíněnou náplní.
_________________
http://skaja.websnadno.cz
http://skaja4.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2009 1:24 pm    Předmět: Citovat

Aha díky Skajo to budu muset někdy taky zkusit.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: pá listopad 20, 2009 2:14 pm    Předmět: Citovat

světluško - kdybych tuhle nevyzpovídala Milu, jak na to a tak, tak bych se tu ptala místo Tebe Smile

To víš že mě to taky lákalo udělat, ale dělala jsem klasické špičky, když se dělala pak oslava s kamarády, a abych to nezkazila (při mém štěstí to je většinou Smile))) ) tak jsem punčovinou naplnila raději semifreda a udělala klasický krém.
Ale chtěla bych to taky už zkusit.
_________________
http://soptik1.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: st březen 10, 2010 7:54 pm    Předmět: Citovat

ŽLOUTKOVÉ CUKROVÍ / RAKVIČKY


Suroviny:
5 žloutků, 1 vejce, 28 dkg cukru moučky

Žloutky, vejce a cukr šleháme dokud hmota nezesvětlá a nenabude (asi 5 minut). Vymazané formičky plníme sáčkem nebo lžící asi do poloviny.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 st.
Asi po 10 minutách těsto vyskočí, zmírníme troubu na 60 - 50 °C a dosušíme cca 15 min.

Formičky vystříkávám CARLEXEM spray od Zeelandie


_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.


Naposledy upravil Milu dne út květen 03, 2011 1:25 pm, celkově upraveno 5 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: čt duben 01, 2010 9:56 pm    Předmět: Citovat

TĚSTO NA KREMROLE A ZÁVINY


350 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
1 smetana ke šlehání
3 žloutky
trošku octa

nechat odpočinout cca 30 minut
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
jajusenka
těsto v míse


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 61
Bydliště: Kopřivnice

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 11:03 am    Předmět: Citovat

Ahoj holky, mám na Vás takový dost hloupý dotaz Embarassed Všechny pořád píšete o punčovině.. mohla by mi prosím prosím některá z Vás osvětlit, jak se to vlastně vyrábí ? (chápu, že asi s nějakých zbytků piškotu, krému atd.. ale přesně to nevím)

A další dotázek- šly by dělat likérové špičky bez těch speciálních formiček??

Moc děkujuuu kytka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 11:47 am    Předmět: Citovat

jajušenko -punčovina je hmota smíchaná z odkrojků piškotu, krému, marmelády, rumu,případně kompot, šťávy apod. Je možné přidat i rozehřátou čokoládu. Přesný recept není. Piškot rukou rozdrobíš a dále přidáváš ostatní a hňácáš. Laughing Můžeš ji použít na tvarování prostorových dortů někdy jako náplň do semifred, ......
na druhý dotaz nejsem ta pravá
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 12:03 pm    Předmět: Citovat

Jajusenko nešly,možná kdybys dala do sáčku trubičku s malým otvorem a ten krém stříkala dokola několik vrstev na sebe tak aby uprostřed zůstala špička dutá.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 12:11 pm    Předmět: Citovat

Jajusenko, já asi taky ne, ale na likérové špičky , je spešl špička http://shop.svetpeceni.cz/katalog-detail.html?id=17.1022&zpet=zpet je dvojitá
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jajusenka
těsto v míse


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 61
Bydliště: Kopřivnice

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 3:20 pm    Předmět: Citovat

Holky děkuju moc, jste jedničky!! S těma špičkama jste mě ale teda moc nepotěšily.. to je můj úplně nejoblíbenější zákusek, tak si hold budu muset koupit tu speciální špičku no Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 3:26 pm    Předmět: Citovat

jajusenko - jestli máš špičky ráda, tak to přeci nebude marná investice, ne? Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jajusenka
těsto v míse


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 61
Bydliště: Kopřivnice

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 3:29 pm    Předmět: Citovat

A-terko to máš vlastně pravdu.. ale to pak budu ještě větší koule než teď Laughing ale koukám na tu špičku a stejně pořád nechápu jak to funguje Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: čt duben 08, 2010 4:09 pm    Předmět: Citovat

jajusenko, ta špička musí být v sáčku tak, aby koukala ta díra na boku špičky
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: pá duben 09, 2010 9:07 am    Předmět: Citovat

Jajusenko, přijeď do Duba a já ti to vysvětlím
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jajusenka
těsto v míse


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 61
Bydliště: Kopřivnice

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2010 3:05 pm    Předmět: Citovat

JaniMK- jsi strašně strašně hodná!!! Teď budu mít ve škole asi docela fofry, ale pokud bys měla někdy o prázdninách čas, tak bych z tebe určitě ráda vytáhla nějaká moudra Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
janiMK
našlehaný krém


Založen: 12.12.2009
Příspěvky: 489
Bydliště: Český Dub

PříspěvekZaslal: ne duben 11, 2010 4:33 pm    Předmět: Citovat

Jasně, stačí se domluvit Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Strana 3 z 12

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com