Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Zákusky

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 11:46 am    Předmět: Citovat

snad jsem to vlořila správně co myslíš Milu?

mlask lásko
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 897
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 2:11 pm    Předmět: Citovat

Holky a nemohly byste sem dát i návod na ty špičky?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
muškatelka
nadýchaný korpus


Založen: 9.11.2009
Příspěvky: 380
Bydliště: Jirkov

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 2:23 pm    Předmět: Citovat

Milu napsal:
BOLERO - příprava

Bolero 1000 g
převařená voda (max. 50 st) 450 g
100% tuk ke šlehání 1250 g

postup:

smíchat vodu s bolerem a nechat 5 minut stát
do hmoty přidat tuk a vyšlehat do hladké konzistence


Fel jsou tady o stránku před Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 897
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 2:42 pm    Předmět: Citovat

muško nemyslím jen to bolero ale i ty spodky. To přece není obyč. piškot jako do dortu ne?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 3:25 pm    Předmět: Citovat

Fel, koukni na první stránku, Macíček tam dal recept na buflery k indiánkům... Smile
Ale k domácímu užití ty kupované dětské piškoty stačí a jsou dobré... Smile Buflery jsou tvrdší...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 897
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: út květen 01, 2012 8:58 pm    Předmět: Citovat

Galbi díky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2026

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 4:38 pm    Předmět: Citovat

Milu napsal:
BOLERO - příprava

Bolero 1000 g
převařená voda (max. 50 st) 450 g
100% tuk ke šlehání 1250 g

postup:

smíchat vodu s bolerem a nechat 5 minut stát
do hmoty přidat tuk a vyšlehat do hladké konzistence

Halooo, MILU, nemám představu, na kolik je tohle množství asi špiček, to bude asi hooodně, žejoo?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 4:49 pm    Předmět: Citovat

Já jsem dělala z půl kila bolera a vyšlo mi na dětských piškotách cca 100ks.... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2026

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 4:50 pm    Předmět: Citovat

Díky, tak to bude bohatě stačit z půlky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petruše
krém v pytlíku


Založen: 9.2.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Větřní

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 6:08 pm    Předmět: Citovat

Já jsem dělala z poloviční a měla jsem jich 130.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1406

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 6:10 pm    Předmět: Citovat

Tak to já jsem dělala asi nějaké obří, rozhodně jsem jich neměla stovku, možná maximálně osmdesát, ale řekla bych, že ani to ne. Teda z půl kila.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
petruše
krém v pytlíku


Založen: 9.2.2009
Příspěvky: 965
Bydliště: Větřní

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 6:25 pm    Předmět: Citovat

Aduš,taky asi záleží,jak máš velkou špičku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 6:28 pm    Předmět: Citovat

jj, dělala jsem jednohubkové. Tak cca 5-6 cm na výšku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1406

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 6:38 pm    Předmět: Citovat

petruše napsal:
Aduš,taky asi záleží,jak máš velkou špičku.

Měla jsem od Milu malou.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1406

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 6:39 pm    Předmět: Citovat

Galbovka napsal:
jj, dělala jsem jednohubkové. Tak cca 5-6 cm na výšku.

Aha, tak ty moje byly vyšší - 2x se ukouslo a pak se dojedl piškot.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2026

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 7:23 pm    Předmět: Citovat

Já jich mám taky míň a vyšší. A co se mi nepovedly tak jsem hned snědla a teď je mi těžkoooo!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2301
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2012 7:33 pm    Předmět: Citovat

To je tím, že jsi nepočkala na tu čokoládu... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cvrček 305
precizní dort


Založen: 22.9.2007
Příspěvky: 1581

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 9:25 am    Předmět: Citovat

Řezy z Bezdědic.

ořechové těsto - 280g másla,400g hladké mouky,200g moučkového cukru,200g oříšků,4 žloutky,půl lžičky prášku do pečiva

piškot - 3 vejce,60h hr. mouky,60g cukru krupice,špetka soli

Ořechové těsto rozdělit na polovinu a upéct 2 placky. Z piškotového těsta upéct stejně velký plát.

Dát ořechovou placku,na to krém,na to piškot,další krém a další ořechové těsto.
Já jsem na to dala čokoládu,ale můžete i žloutkovou polevu.
Nechat aspoň den ,raději dva uležet,aby to ořechové těsto zvláčnělo a dobře se to potom krájelo.

Krém si udělejte takový,jaký vám chutná. Já jsem dělala z másla a vanilmixu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Ruži05
hotový dort


Založen: 2.10.2009
Příspěvky: 1083
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: po září 17, 2012 4:29 pm    Předmět: Citovat

Bohunko díky za receptík,určitě je udělám.
_________________
Vše dělám s láskou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: st září 19, 2012 5:20 pm    Předmět: Citovat

Bezé roláda:

260g bílků (tj cca 7 ks)
170g cukru krupice
70g ořechů
70g hladké mouky

z bílků ušleháme za postupného přidávání cukru tuhý sníh,přidáme směs mouky a ořechů a opatrně vmícháme do bílků. Rozetřeme na pečicí papír poprášíme moučk.cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů cca 7 min.

Na rakvičky vám napíšu jinej recept než jsme dělaly v Bezdědicích, měl by být lepší. Kolega v práci mi poradil že nejlepší je tento:

na 1 díl žloutků přidáme 3 díly moučkového cukru a trochu vanilkového to znamená,že si zvážíme žloutky a dáme třikrát tolik cukru a ušleháme do husté pěny,plníme do vymazaných formiček( můžou být klidně i košíčky když nemáme rakvičky) asi do půlky a pečeme nejdříve na 160 stupňů a jakmile vyskočí stáhneme teplotu tak na 100 stupňů a pomalu dosoušíme.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Cukrařina Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Strana 11 z 12

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com