Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ROSTLINNÁ ŠLEHAČKA...ZTUŽOVAČ - zkušenosti, recepty

Jdi na stránku
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: so červen 14, 2008 9:32 pm    Předmět: ROSTLINNÁ ŠLEHAČKA...ZTUŽOVAČ - zkušenosti, recepty Citovat

Na Livingu je rostlinná šlehačka velký hit, tak si o ní budeme psát i tady.....několik zastánců už má...viď, rybičko Very Happy

Naposledy upravil Milu dne čt květen 07, 2009 8:53 am, celkově upraveno 3 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 8:38 pm    Předmět: Citovat

Rostlinná šlehačka a ztužovače, o kterých tu bude řeč, je od firmy Zeelandia... jako vanilmix a gel na ovoce, které už znáte.

ŠLEHAČKA je slazená, tekutá, v litrových krabicích jako trvanlivé mléko.
1 l stojí 43,- Kč, trvanlivost 12 měsíců, skladování do 20°C ... otevřená samozřejmě v lednici.

Rychle se vyšlehá, je krásně bílá a opravdu tuhá. Našlehá se do většího objemu než stejné množství normální trvanlivé šlehačky. Tuhá vydrží napořád

... to mám vyzkoušeno.

Výborná na promazání dortů i na zdobení.
Přidáním ZTUŽOVAČE vznikne výborný tuhý lehký KRÉM vhodný i na dorty typu bavarois.

Ztužovače jsou v několika příchutích, ale já vám můžu nabídnout zatím jen příchutě dvě / víceméně z finančních důvodů, musím to koupit ve velkém balení a víc jak 10 tisíc v tom nechci mít/.
Takže k mání bude příchuť JOGURT a ČOKOLÁDA.

MINIMÁLNÍ množství, které jsem ochotna balit, je 500 g...jinak dle přání.

Ztužovač jogurt stojí 178,- Kč / 1 kg
Ztužovač čokoláda stojí 130,-Kč / kg



Příprava :
ušlehat šlehačku - 250 ml
50 g ztužovače rozmíchat v 120 ml teplé vody / do 35°C !! / a přimíchat do šlehačky .... ta voda může být i studená, ale teplou vodou se zpomalí tuhnutí a je více času na práci s krémem










dnes jsem získala od technologa firmy Zeelandia tuto informaci :

šlehačka Bianca ready se může ředit studenou vodou a to až v poměru 200ml na 1 l šlehačky.Dokonce bych toto doporučil , protože šlehačka má potom lepší konzistenci , není tak krémovitá a velice se přibližuje svým vzhledem ke šlehačce živočišné.Je ale třeba přidávat vodu do ještě tekuté šlehačky ,tj.před šleháním , a šlehat vše současně
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Naposledy upravil Milu dne ne říjen 17, 2010 12:52 pm, celkově upraveno 11 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
rybicka
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Fryšták

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 8:54 pm    Předmět: Citovat

Ano, ano, jsem zastánce rostlinné šlehačky, dnes jsem z ní dělala jahodovou zmrzlinu! Mňááám!
Milu, dovolím si upřesnít můj včerejší mail...
Díky!
_________________
www.urybicky.cz
http://obchod.urybicky.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 9:50 pm    Předmět: Citovat

rybičko, šup sem s receptem na tu zmrzlinu... díky paa paa


mail jsem dostala
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 9:54 pm    Předmět: Citovat

Ušlehanou šlehačku jsem zkusila zamíchat do vanilmixu.... je to výborné!!!... ten vanilmix tam působí jako ztužovač... takže lze taky použít na bavarois
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MONI
prázdné břicho


Založen: 7.5.2008
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 9:57 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Milu, Rybičko a ostatní,šlehačku zatím neznám(ale už mám u Milu objednáno),ale ztužovače používám už déle(Kovandovi je donedávna prodávali v malých baleních různé příchutě) a musím říct,že neznám lepší lehoučký dortík právě s krémem ze ztužovače a šlehačky+jakýkoliv korpus a ovoce.Výborné hlavně pro ty,které nemají rády těžké máslové krémy.Takže Milu moc děkuji ,že si k jogurtovému přibrala ještě můj oblíbený čokoládový a už se těším,až zase budu moct upéct můj oblíbený dortík-korpus s mletými mandlemi,politý rozpuštěnou čokoládou,pokladený broskvovým kompotem a na vrchu šlehačkový čokoládový krém a troška zakysané smetany.Mňam:-)
_________________
M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rybicka
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Fryšták

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 10:05 pm    Předmět: Citovat

Milu, na tom přece nic není, pro profíky, co to tady čtou, prostě jsem si zaimprovizovala a splácala to s jahodama a bylo to dobré! už není...
A právě jsem to sepsala na své stránky sem: http://www.urybicky.cz/2008/06/domaci-jahodova-zmrzlina/


Naposledy upravil rybicka dne ne březen 08, 2009 10:04 pm, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 10:11 pm    Předmět: Citovat

MONI - už jsem se zorientovala kdože to vlastně jsi... tenhle nick jsi mi zatajila Very Happy .... doplněno do evidence.... někdy mi vyvstane menší zmatek, když někdo píše pod jiným nickem na Livingu, pod jiným zase tady a v mailu mi napíše jen jméno... jednou jsem si tak napsala 3 objednávky, než jsem čirou náhodou přišla na to, že je to jenda a táž osoba.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 10:15 pm    Předmět: Citovat

tady jsem kdysi taky dala jednu jahodovou zmrzlinu se šlehačkou
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=39


.... úplně jsem na ni zapomněla.... hned zítra udělám Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
rybicka
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Fryšták

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 10:26 pm    Předmět: Citovat

Milu napsal:
tady jsem kdysi taky dala jednu jahodovou zmrzlinu se šlehačkou
http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=39


.... úplně jsem na ni zapomněla.... hned zítra udělám Very Happy

Milu, tak to je snad první zmrzka s vajíčkama, kde se ta vejce šlehají alespoň v páře... jinak za syrova bych to nikdy nedělala. A bez vajec je to taky OK Very Happy a rychlejší Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: ne červen 15, 2008 10:31 pm    Předmět: Citovat

no jó, ale s vajíčky je to ještě víc nezdravé Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MONI
prázdné břicho


Založen: 7.5.2008
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2008 7:20 am    Předmět: Citovat

Rybičko,ta zmrzlina vypadá úžasně!Dělám každý rok holkám nanuky,tak nějak podle oka a chuti,dávám do nich jahody,tvaroh,smetanu,cukr a vanilkový cukr,formičky na ně mám z ikei a lidlu.Letos jsem jich chtěla mít trošku více, absolvovali jsme se starší dcerkou svůj první samosběr jahod,za hodinku jsme hodně volným tempem nasbíraly 7 kilo,takže mražáček je plný nanuků a jahodových knedlíků.
_________________
M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MONI
prázdné břicho


Založen: 7.5.2008
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2008 7:28 am    Předmět: Citovat

Milu,omlouvám se,že jsem Tě trošku popletla,ten nick na Livingu mám delší dobu,nějak mi tam nešla dát žádná podoba mého jména a tak jsem nakonec zvolila zdrobnělinu jména mladší dcerky.Na Mimibazaru mám taky jiný nick,ten je zase shodný s mojí internetovou adresou.Je fakt,že je fajn,když má někdo stejné přezdívky na všech servrech,viz Rybička,arielll,pak se můžu aspon rychle orientovat.
_________________
M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rybicka
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Fryšták

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2008 7:35 am    Předmět: Citovat

Moni, tak se prozrad. Mne taky nejde davat vsude rybicka, na liv to bylo presne dva dny obsazené, tak jsem tam s hackem, ta druha rybicka je z Prahy, obcas sme se tam potkaly. Uz dlouho ne, uz tam lezu jen do vareni a peceni Very Happy No a na MMB jsem rybickarybka a na dame rybicka_rybka, kdyz to jinac neslo... a svuj blog jsem musela udelat s pomlckou rybi-cka, aby to nebzlo moc dlouhe.
Prozrad se Moni Very Happy

PS: Blog je ted uz zas preveden jinam. www.urybicky.cz Tam uz zustane.


Naposledy upravil rybicka dne ne březen 08, 2009 10:05 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2008 7:27 pm    Předmět: Citovat

Tuhle šlehačku znám a mám s ní jen ty nejlepší zkušenosti.V práci ji používáme už několik let.Nejvíc se mi na ní líbí.že se nesrazí ani nic podobného,ušlehá se krásně do tuha a krásně drží.A na pařížskou není třeba den dopředu svařit s kakaem ale stačí jen smíchat a ušlehat:-))
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2008 9:07 pm    Předmět: Citovat

zkušební "dort" se šlehačkou a jogurtovým ztužovačem


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2008 8:13 pm    Předmět: Citovat

další šlehačkový pokus.... náplň šlehačka+čokoládový ztužovač

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: út červen 17, 2008 9:40 pm    Předmět: Citovat

Milu ty jsou fakt lákavý ještě,že nejsem "tvoji mladí" jinak bych byla jak bečka i když k tomu nemám daleko Smile
Ale na šlehajdu se moc těším.


Světluško, mladá se může cpát horem dolem a pořád se může převlékat za plaňkou Very Happy
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5300

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2008 9:43 am    Předmět: Citovat

další šlehačkový dort... trochu jinak
šlehačkou je promazáno i ozdobeno.... má to jednu chybku - obarvená šlehačka "pouští" do vedlejší barvy... ale v tomto případě to nebylo na závadu, protože vznikla růžová na lemu kalhotek a z černé na očích je modrá... kdybych to tak chtěla udělat, tak se to určitě nepovede Very Happy
šlehačku jsem barvila gelovkami
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1033
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: pá červen 20, 2008 3:01 pm    Předmět: Citovat

Milu ten je kouzelnej,a mimochodem jak to vypadá se šlehajdou už ji budeš posílat? Mám s ní totiž nějaké úmysly na příští týden;-)


Světluško, mám zabaleno a pošlu v pondělí... chtěla jsem už dnes, ale přišla mi do toho jiná neodkladná práce... a zítra zase nemám u pošty kde zaparkovat, protože je tam jarmark.... díky za pochvalu médi!
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Strana 1 z 13

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com