Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ROSTLINNÁ ŠLEHAČKA...ZTUŽOVAČ - zkušenosti, recepty

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zlatat
prázdné břicho


Založen: 23.1.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: po leden 25, 2010 1:31 pm    Předmět: Citovat

ahojte holky prosím vás, mohli by ste mi napísať zloženie tej rastlinnej šľahačky? Neviem sa na nete k nemu dopracovať. Veeľmi pekne ďakujem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: po leden 25, 2010 1:33 pm    Předmět: Citovat

myslíš té od Zeelandie?


voda, rostlinný tuk (hydrogenovaný), cukr, mléčný bílek, emulgátor E472b, E322(sója), E472e, stabilizátor E460, E 466, E 340, aroma, barvivo E160a
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
zlatat
prázdné břicho


Založen: 23.1.2010
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: po leden 25, 2010 2:37 pm    Předmět: Citovat

áno, tú ... ďakujem. Takže nič pre nás Sad Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: čt březen 11, 2010 5:52 pm    Předmět: Citovat

určitě už děláte, to jen já mám pocit že jsem objevila Ameriku Laughing
na přání zákaznice - Vanilkovorumový šlehačkový krém
150g vanilmixu, velký panák rumu (50ml...určo by šlo i víc...dolít vodou do 450ml) rozmíchat - dohusta ušlehat šlehajdu a po lžících vmíchat ztuhlý vanilmix..vznikne výborný rumový krémík Razz
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: čt březen 11, 2010 5:54 pm    Předmět: Citovat

používám do věnečků Wink...někde na začátku jsem o tom, tuším, psala...ale při průletech se nedá postřehnout Very Happy
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: čt březen 11, 2010 6:13 pm    Předmět: Citovat

Já to dělám tak, že tam ten vanilmix kydnu najednou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: čt březen 11, 2010 6:23 pm    Předmět: Citovat

no to já taky Very Happy ...a rumu víc...půl na půl...jen když vím, že budou jíst i děti, tak udělám na přání nějaké dětské Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: čt březen 11, 2010 6:32 pm    Předmět: Citovat

Já nevím, kolik dávám rumu, jde tam rovnou z flašky. Pokud možno nevážím, neměřím. Když je vanilmix řídký dosypu a táááák. Hele, nejsem já už profíííík????? vytlem vytlem vytlem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: čt březen 11, 2010 6:34 pm    Předmět: Citovat

no, určitě se tak tváříš Very Happy Very Happy Very Happy...když nevážíš
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
sněhulík
našlehaný krém


Založen: 9.5.2008
Příspěvky: 502
Bydliště: okr.Chrudim

PříspěvekZaslal: čt březen 11, 2010 7:56 pm    Předmět: Citovat

holky vy jste úžasný...Kolumbus by ze mě nebyl Laughing Laughing , já poučena z krémů začínám jenom po lžících až pak kydám...ale jestli to děláte vy..budu kydat taky hned Laughing Laughing
Sári bombááááá Razz
_________________
všechno je jednou poprvé
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
selaviii
těsto v míse


Založen: 24.1.2010
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: út březen 23, 2010 12:14 pm    Předmět: Citovat

možná to tady už bylo, zkoušela jsem pro mně nový krém - 1/2 l rostlinné šlehačky, 2 vaničky tvarohu (já dala plnotučný), osladit dle chuti, neutrální ztužovač. Je to veliká mňamka.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1426

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:03 am    Předmět: Citovat

Milu, zase jsem něco zvorala. Zapomněla jsem, že do toho dortu mám dát krém z másla, vyloženě si přáli ten těžký máslový. No a mám tu ušlehanou šlehajdu. Dá se šlehačka smíchat s máslem, že bych jí aspoň část využila? Načla jsem novou krabici a vlastně zbytečně, nemám pro ni jiné použití.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:07 am    Předmět: Citovat

Adu, nemám s tím žádnou zkušenost...zkus trošku šlehajdy s kouskem másla smíchat a uvidíš co to udělá....nebo líp - udělej ten máslový krém a pak do trošky krému zamíchej trošku šlehajdy...a uvidíš Very Happy...nebo dej šlehajdu do mrazáku a použij příležitostně třeba na punčovinu
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1426

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:15 am    Předmět: Citovat

Tak jo, zkusím a písnu, co to udělalo.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1426

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:21 am    Předmět: Citovat

Tak ještě jeden dotaz. V čem dáváte šlehajdu do mrazáku? mám obavy, aby nenačuchla masem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5396

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:34 am    Předmět: Citovat

dej ji do sáčku a ještě do nějaké krabičky s víčkem...nebo do krabičky a krabičku do sáčku...můžeš si vybrat Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:38 am    Předmět: Citovat

Já ušlehanou šlehajdu dala do mrazáku a pak použila na semifredky, radši jen pro rodinu a bylo to dobré, i načatou krabku šlehajdy jsem měla v mrazáku a šla pak v pohodě ušlehat, neviděla jsem žádný rozdíl.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1426

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:45 am    Předmět: Citovat

Sári tak ty myslíš, že můžu třičtvrtě litru v krabce rznout do mrazáku, jo? Ušlehanej mám jen čtvrtlitr. To by bylo super, myslela jsem, že ji nejdřív musím našlehat všechnu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: pá květen 07, 2010 11:54 am    Předmět: Citovat

Krabici jsem dala do pevného sáčku do mrazáku,asi po dvou týdnech jsem ji nechala povolit, ještě byly ve šlehajdě zmrzlé krystalky, když jsem jí šlehala a byla fakt dobrá. Je to lepší, než ji nechat zkazit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: ne květen 09, 2010 8:24 am    Předmět: Citovat

Tak děvčata já jsem taky objevila ameriku,po týdnu zaměstnání v cukrošce jsem zjistila,že je možné smíchat rostl.a živoč. šlehačku 1:1 a spolu ušlehat.Výsledek je, že máte šlehačku co chutná jako živočišná a je tuhá a krásně drží jako rostliná.
A ten krém jak psala Sněhulda tak ten v práci dáváme do věnečků taky. Very Happy
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Strana 12 z 13

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com