 |
Diskuzní fórum o dortech a pečení Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: so únor 07, 2009 12:20 pm Předmět: "OKATÝ" CHLEBA |
|
|
OKATÝ CHLEBA
1 hrnek žitné mouky
3 hrnky hladké mouky
1/2 lžičky sušeného droždí
1- 2 lžíce drceného kmínu
1 lžička octa
2 lžičky soli
ve větší míse dobře promíchat
přidat 2 hrnky studené vody - promíchat
těsto je řídké
mísu přikrýt utěrkou a v pokojové teplotě nechat 15 - 18 hodin kynout
pečení :
troubu rozpálit na 230°C
pak do ní vložit hrnec(pekáč, kastrol) - nejlépe nerez a rozpálit 30 minut
do rozpálené nádoby přendat vykynuté těsto, přiklopit poklicí a péct 3O minut
pak poklici sundat a péct dalších 20 minut
vše při teplotě 230°C
chleba jde dobře vyklopit...nebojte se, nepřichytí se
po upečení dáme na mřížku
Dobrou chuť!

Naposledy upravil Milu dne so únor 07, 2009 2:15 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zlobilka rozsypaná mouka

Založen: 2.2.2009 Příspěvky: 22 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: so únor 07, 2009 2:09 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Milu,
tak já mám horkovzdušnou troubu tak nevím jestli taky 230 C. Dále , hrnec nerez nemám ale mám takový na vrchu černý a ve vnitř modrý ( pokusím se ho nascenovat ).
Tento chleba se může použít taky na ty krásné dorty co jsem tu viděla?
 _________________ Jana |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

Založen: 4.9.2007 Příspěvky: 5536
|
Zaslal: so únor 07, 2009 2:13 pm Předmět: |
|
|
Zlobilko, s horkovzdušnou troubou nemám zkušenost...snad Ti někdo poradí...hrnec, myslím, může být pokud tu teplotu snesou ucha
na dort je toho chleba asi škoda...ten je nejlepší jen tak suchý 
Naposledy upravil Milu dne so únor 07, 2009 10:39 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
A-terka našlehaný krém
Založen: 7.9.2007 Příspěvky: 462
|
Zaslal: so únor 07, 2009 6:44 pm Předmět: |
|
|
Milu - chlebík vypadá úžasně.Jen nesmím žitnou mouku - zkusím nahradit jinou.
Zlobilko - taky mám horkovzdušnou, všude se píše, že při pečení ubrat 20 °C než při pečení v plynové.
A-terka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sněhulík našlehaný krém

Založen: 9.5.2008 Příspěvky: 502 Bydliště: okr.Chrudim
|
Zaslal: so únor 07, 2009 7:29 pm Předmět: |
|
|
Amaterko a Zlobilko, mám taky horkovzduch a už jsem v ní pekla i chlebíky co jsou jako ošatkové..na všechno ostatní normálně teplotu i čas ubírám, ale na chleba ne...peču stejně jako je pečou v plynové a přidávám hrnek s vodou.
P.S ale je pravda, že je to oproti Milu trošku jiný "recept na pečení"
"vložit kastrol s vodou, troubu vyhřát na 220°C - vložit chleba a péct 15 minut, po 15 minutách vyndat kastrol s vodou a dopéct na 180-200°C dalších 30 minut"..ale mám ho vyzkoušený a chlebík je jedna báseň tak ho zkusím i na tenhle  _________________ všechno je jednou poprvé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Přidat toto téma do oblíbených.
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|