Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

VARNA - hmota na potahování....H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5517

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 1:41 pm    Předmět: Citovat

Lenko, jestli ji máš v chladu, tak vydrží
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 1:48 pm    Předmět: Citovat

Já ji ještě dávám zabalenou v igelitovém nebo mikrotenovém pytlíku do dobře uzavřené dozy, zůstane tak vláčnější.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po říjen 04, 2010 6:14 pm    Předmět: Citovat

Díky Smile Mám jí ve folii, v pytlíku a v dóze v lednici, tak snad bude OK. Poznala bych snad na chuti nebo konzistenci, že je špatná, že jo? Aby se mi pak "zákazníci" nepo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Nonka
prázdné břicho


Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: út prosinec 28, 2010 9:09 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, sem tady uplně nová... Forum sleduju a Varnu používám už pár měcísu ale zaregistrovala jsem se až těď. Varna je prostě úžasná Smile Ale teď s ní mám problém a potřebuju radu od skušených. Dělám 3D dorty, dotvaruju dort punčovinou a potáhnu varnou. (krém je pudinkový:pudink,voda, cukr,máslo) Poslední dobou mám problém s tím že po dokončení dortu se mi varna na dortu začne roztikat Udělám parádní dort a po pár hodinách se mi začne varna na dortu roztikat...a roztíká se víc a víc... Dřív mi dort vydržel třeba týden v pořádku,jen po uhlazení vodou to šlo malinkato znát. Nevím čím to je. Jediné co mě napadá je že to bude punčovinou. Nemám v ní moc másla? Ale zdá se mi že vše dělám pořád stejně tak by neměl být problém. Prosím, poraďte mi někdo čím to může být... :-/ Už jsem z toho zoufala. Děkuji za jakoukoli radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: út prosinec 28, 2010 9:45 pm    Předmět: Citovat

Já na potah používám jedině varnu a žádnou paseku mi nědělá, máslem to určitě nebude, spíš se ti k varně dostane někde ten vlhký krém, jestliže máš punčovinu víc mastnou než vlhkou, tak je to v pořádku. Já naopak mezírky s krémem ještě drabek přemáznu punčovinou, abych měla jistotu. Nebo máš vlhko v lednici. Až se objeví MILU, tak ti k tomu určitě napíše víc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5517

PříspěvekZaslal: út prosinec 28, 2010 9:59 pm    Předmět: Citovat

nerozumím tomu, že uhlazuješ vodou Confused ....a to rozpouštění varny na punčovině bude nejspíš tím, že v ní máš moc krému...a taky je lepší na punčovinu vyválet silnější placku, minim. 5 mm
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Nonka
prázdné břicho


Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st prosinec 29, 2010 3:29 pm    Předmět: Citovat

Záhyby uhlazuji vodou. To znamená že si navlhčím prsty vodou a uhladím záhyb do stracena. Používám jen minimální množství. Můj problém určitě způsobuje hodně másla, ten mi varnu rozpouští. Každopádně vám moc děkuju za radu. Příště si musím dát pozor na množství krému... Smile Smile Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: st prosinec 29, 2010 4:42 pm    Předmět: Citovat

Nonko, neřekla bych, že je to máslem, vždyť v samotné varně máslo je. Hledala bych problém spíš v té vodě, záhyby jdou uhladit i bez vody. Zkus to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2395
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st prosinec 29, 2010 6:41 pm    Předmět: Citovat

Ale třeba ta punčovina je hodně řídká, to by mohlo zlobit. V té varně je másla málo a je spojené s tou moukou. Každopádně to chce vyzkoušet a vychytat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5517

PříspěvekZaslal: st prosinec 29, 2010 7:51 pm    Předmět: Citovat

Nonko, ještě se pro jistotu zeptám...teče ta varna zespodu nebo napovrchu?
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Nonka
prázdné břicho


Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 2:09 pm    Předmět: Citovat

Milu, teče mi zespodu...:-/ Po okrajích dortu se mi objeví první malá kapička a roztiká se víc a víc... Sad Musím na to přijít. Dělám dorty i pro známé a nechci aby se jim to roztikalo...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5517

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 3:39 pm    Předmět: Citovat

Nonko, každá potahovka zespodu teče, jde jen o to, aby to nebylo moc a aby to nevytékalo okolo dortu...dělej kolem všech dortů nějaký lem, ten vytékání zabrání. Koukni se na moje dorty, mám lemy všude, snesou ho i dorty 3D Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Nonka
prázdné břicho


Založen: 28.12.2010
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: čt prosinec 30, 2010 3:51 pm    Předmět: Citovat

Děkuju za radu Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
míra
prázdné břicho


Založen: 18.12.2010
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po leden 03, 2011 9:28 pm    Předmět: Citovat

Aho lidičky! Ze zvědavosti jsem zkusila VARNU a musím říct, že jsem lepší hmotu neměla pod rukama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Přes 10 let boje se všema mandlovkama a různýma hmotama, mě už přestávalo fakt bavit, shánět dokola drahý sušený mlíko, mořit se s hnětením, nahřívat.....atd. - objednané hmoty: na práci třeba dobrý, ale chutově humus, kromě teda Formixu, ale za ty prachy ..... Pro mě je tohle REVOLUCE V POTAHOVKÁCH A MODELOVACÍCH HMOTÁCH! potlesk Na práci, barvení, chutˇ, i finančně nejlepší!! Dost vás psalo, že vám praskala, nebo se nepojila: podle mě, když máte správně odpálené těsto, nepřeháníte to s cukrem a před prací POŘÁDNĚ PROPRACUJETE !!!!!!! , nemůže vám nic takového hrozit ! Taky někdo psal, že cítí mouku, já to teda po zamíchání hned nestahuju, tak minutku to radši pořádně restuju, myslím, že na tom taky něco je. A co se týká více cukru v hmotě, dělala bych to jen při modelování. Je to prostě božská hmota - ŽÁDNÉ PODSYPÁVÁNÍ, NAHŘÍVÁNÍ...... úúúúúžasnýýýý! Nechápu jen jednu věc: PROČ BY MĚL MÁSL. KRÉM Z MLÉKA,PUDINKU,CUKRU A POCTIVÉHO MÁSLA ROZPOUŠTĚT VARNU ??? Ještě jsem to nezkoušela, ale fakt by mě to zajímalo...




Míro, každá potahovka se rozpouští...rozpouští se cukr, který je v ní obsažený....zespodu ji rozpouští krém, na povrchu někdy velká vlhkost vzduchu.










Milu, já vím, že každá hmota vlhne, někdy i na povrchu, ale položila jsem špatně otázku: rozpouští másl. krém varnu natolik, že se na ni nedá navrchu malinko dozdobit ? Někomu jsi radila, at to nepokouší a zdobí bílk. polevou, ale já jsem krémem dozdobovala skoro vždycky na většinu hmot a nic se nedělo, tak nevím..... premyslim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5517

PříspěvekZaslal: po leden 03, 2011 10:22 pm    Předmět: Citovat

Míro, asi záleží na samotném krému kolik obsahuje vody...už jsem krém viděla na několika potahovaných dortech a moc se mi to nelíbilo. Ještě tak krém okolo a nechat tam místo bez potahovky....ale zkus to na varnu, třeba děláš natolik tuhý krém, že se nic nestane...vyzkoušej Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Yarrae
prázdné břicho


Založen: 26.2.2011
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: so únor 26, 2011 4:42 pm    Předmět: Citovat

Přečetla jsem si o tomto receptu a ráda bych ho vyzkoušela... Jen bych se chtěla zeptat - dal by se pod varnu dát v slabé vrstvě džem?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5517

PříspěvekZaslal: so únor 26, 2011 4:45 pm    Předmět: Citovat

no, podle toho jak velkou vrstvu máš na mysli...určitě by džem mohl být jako "lepidlo"...slabá vrstva jen aby se neřeklo...a tu varnu 5mm silnou
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Yarrae
prázdné břicho


Založen: 26.2.2011
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 9:10 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem zkusila udělat varnu a ta moje je dost mazlavá... dala jsem nejdřív pul kila cukru, pak přidávala postupně a už má asi lepší skupenství, ale zase je hroooozne sladka
tak jsem uvařila druhou dávku těsta a vyzkouším tam dát sušené mléko a smíchat to dohromady... poslala jsem manžela do tesca pri to mléko:)

Jsem rozhodnutá se tu varnu naučit... hmota z marschmellows mi ani nechutná, ani se mi s ní dobře nepracuje, WI je nic moc a ještě drahý (ale figurky se mi dělají dobře) , mléčný marcipán je zase těžký a taky nevyjde moc lacino.

Tohle fórum je super, děkuju moc za rady!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 9:20 pm    Předmět: Citovat

Jestli už není jakoby moc "suchá", nepraská, klidně přidávej cukr ještě. Ono je to stejně sladký až až i tak Smile
S tím mlíkem je to taky výborný, přidávám ještě trošku medu- z toho pak i modeluju.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 10:08 pm    Předmět: Citovat

Mně se varna nedařila, když jsem odflákla nabo uspěchala to odpalované těsto, musí se chvíli na mírném ohni nebo plotýnce restovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Strana 9 z 13

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com