Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

VARNA - hmota na potahování....H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Yarrae
prázdné břicho


Založen: 26.2.2011
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 10:32 pm    Předmět: Citovat

No kdyz byla tak tak sladka, tak byla podle mne ok co do skupenstva, ted jsem ji smichala s tou mlekovou a chutove je fakt super, ale zase se lepi na ruce, tak to bude asi chtit ten cukr

ja odpalovany testo relativne zvladam, delala jsem dceri domaci modelinu uz mockrat Smile))

jinak mne neco napadlo (asi uplna blbost) - co kdyby clovek pridal trosku solamylu do te hmoty? Zamezilo by to te lepivosti namisto cukru?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5417

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 10:36 pm    Předmět: Citovat

čerstvá varna se často trochu lepí...zabal do fólie a nech v chladu do zítra uležet...pak propracuj a bude OK
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 10:42 pm    Předmět: Citovat

Zkus si během propracovávání umývata dokonale vysušit ruce. Často se mi stává, že se mi to zdá lepivé, ale to je jen tím,jak se to lepí na ty ruce. Když jsou pak suché, už je to fajn.
Solamyl bych já osobně asi nedávala, ale vyzkoušené nemám. Ale Milu vždycky radí- vyzkoušet na kousíčku hmoty a uvidíš Wink

Ono v tom receptu na varnu totiž píšou, že se hned stahuje z plotny. Já jí tam ale taky nechávám dýl, jako Sárinka, možná dvě minuty a potom jí ještě hned zavážu do igeliťáku, aby se propařila. Dávám tedy o 10ml víc vody. Když jsem hned stahovala z ohně, cítila jsem v ní pak tu mouku. Mně se zezačátku naopak spíš drolila, byla suchá a praskavá- zavrhla jsem ji, ale nedalo mi to a asi napotřetí- napopátý to konečně bylo ono. Tak držím palce, dneska na varnu už nedám dopustit! Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Yarrae
prázdné břicho


Založen: 26.2.2011
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 10:45 pm    Předmět: Citovat

zabalila jsem a pockam do zitrka.... co se chuti tyka, jsem uplne nadsena a jestli vyjde i skupenstvi, neni co resit

docetla jsem se tu, ze se da testo spracovat v pekarne, ja ji nemam, ale mam robota na miseni testa a tak vlastne jsem se toho ani moc nedotykala... jen kdyz jsem chtela ochutnat Smile)

co mne ale uplne prekvapilo je to, ze jsem zkusila dat pudinkovy krem (100 gr masla, 2 pudinky, 400ml mleka, 180g cukru, cokolada) na trosicku varny a uz je to asi tri hodiny a vubec se netopi, ani trosicku (kdyz jsem tohle zkusila na mlecny "marcipan", uz touhle dobou plaval) takze to je uplne uzasne!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5417

PříspěvekZaslal: pá březen 04, 2011 10:56 pm    Předmět: Citovat

v robotu udělaná varna je vždy taková měkčí a lepivější, tím se nenech odradit...jen ji vždy vyklop , trochu rukama vytvaruj váleček a šup stím do fólie a do chladu...s případným přidáváním něčeho počkej až co to udělá když se rozleží
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Yarrae
prázdné břicho


Založen: 26.2.2011
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: so březen 05, 2011 7:13 am    Předmět: Citovat

Tak poslusne hlasim, ze jsem zkusila varnu po odlezeni - je o moc min lepiva, ale stale jeste trochu lepi, urcite bych z ni nevyvalela placku... tak jsem dala jeste cukr, pokrizovala se a sa na vec Smile

Hmota byla mekoucka, vyvalela jsem placku a prez silikonovou podlozku prenesla. Samozrejme jsem se nejdriv nekoukla, jak to vypada zespoda a zjistila jsem tam hromadu skladu po polozeni na dort)... ale silikonovym valeckem jsem jsem opravila uz na dortu a da se to!

Hmota je super, jen se musime lip seznamit Smile Kdybych mela vic casu, experimentovala bych i dva dny, a nechavala pokazde odlezet, ale dort musi byt hotovy za dve hodiny... Miluju dorty na posledni chvili Rolling Eyes

Jeste jednou dekuji!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yarrae
prázdné břicho


Založen: 26.2.2011
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: so březen 05, 2011 4:19 pm    Předmět: Citovat

Tak tady je vysledny dort, potah i more je z varny, zbytek WI
http://img703.imageshack.us/i/img2805z.jpg/

Dekuju moc za rady!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5417

PříspěvekZaslal: so březen 05, 2011 4:24 pm    Předmět: Citovat

no, skvěle!!!...uvidíš, jak si za chvíli budete rozumět a i případné problémy hravě vyřešíš Wink ...dort je parádní potlesk
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: so březen 05, 2011 4:52 pm    Předmět: Citovat

To jo, je parádní! Když jsem varnu zvládla i já, brzo si budete tykat Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Yarrae
prázdné břicho


Založen: 26.2.2011
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: ne březen 06, 2011 1:17 pm    Předmět: Citovat

Děkuju Smile
Jinak ta chuť je fakt dobrá, chodím užírat do ledničky Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2350
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: ne březen 06, 2011 3:18 pm    Předmět: Citovat

Yarrae, ten se ti povedl. palec
Také si vařím varnu, když potřebuji víc hmoty. RDI mám jen na detaily a když potřebuji čistě bílou hmotu. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Eva.Pt
nadýchaný korpus


Založen: 28.2.2009
Příspěvky: 204

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 9:45 am    Předmět: Citovat

Krásnou neděli všem,
chtěla jsem se zeptat jestli se varna nedá udělat v domácí pekárně. Ručně se mi nějak nedaří :--(, tak hledám, řešení. Odpalované těsto mám si myslím ok, ale když do ní zapracuji cukr , tak ho tam pořád cítím jako by křupal v zubech. a hňácám a hňácám a hňácám a nijak se to nemení. Jak dlouho hňácáte vy??

Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5417

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 11:18 am    Předmět: Citovat

Evo, varna se v pekárně udělat dá docela dobře...na nějaký program, který nehřeje.
A co se týká délky hňácání Very Happy ...podle mě je to uhňácané razdva...já jsem nikdy cukr necítila...nemáš moc orestované těsto (ve smylu, jestli není zbaveno zbytečně moc vody a cukr se pak nemá v čem rozpustit)?
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 11:39 am    Předmět: Citovat

Někdy bývá i hrubší cukr-moučka, jakože není tak jemný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Eva.Pt
nadýchaný korpus


Založen: 28.2.2009
Příspěvky: 204

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 2:15 pm    Předmět: Citovat

holky nevím, ale začínám být zoufalá. smutny ale musím na to přijít. premyslim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 3:45 pm    Předmět: Citovat

A cítíš ho tam i druhý den, když se to rozleží? Používám bud krabicový korunní cukr a nebo nějaký fialový v pytlíku klasický a nezdá se mi, že bych cukr cítila. Těsto mám na plameni celkem dlouho (dávám proto o 10ml víc vody), protože mi zase vadí chuť syrové mouky a potom ho hned ještě zavážu do igeliťáku a v tom nechám zchladnout, ještě se to propaří a neokorá při chladnutí. Po přidání cukru to začně měknout a měknout až je to skoro mazlavé a po přidání všeho cukru už to zase má pevnou konzistenci. A na pohmat a na práci mám konzistenci dobrou?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Eva.Pt
nadýchaný korpus


Založen: 28.2.2009
Příspěvky: 204

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 6:04 pm    Předmět: Citovat

já většinou používám krabicový Korunní, a ještě ho prosívám. Na pohmat je není tak hladký jak třeba K2 nebo pasta dama top, ale spíš cítím i pohmatem ten cukr. a když ho vyválím, praská a prostě není hezká . premyslim Zkusím tam dát teda o těch 10ml víc vody. Jo a cítím cukr i další den. smutny
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 6:14 pm    Předmět: Citovat

Jestliže se ti cukr nërozpustí, tak to vidím na málo vody, vychladnout ho musíš nechat přikryté, aby zůstalo dostatečně vlhké. Já na varnu nedám dopustit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne březen 27, 2011 6:23 pm    Předmět: Citovat

Taky myslím, že to bude tím přikrytím, moje první pokusy vypadaly podobně, jak popisuješ, hodně to vyschlo během chladnutí. Pak jsem to zkusila do toho pytlíku a super. Držím palce, určitě se brzo zadaří!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Eva.Pt
nadýchaný korpus


Založen: 28.2.2009
Příspěvky: 204

PříspěvekZaslal: po březen 28, 2011 1:57 pm    Předmět: Citovat

holky dík, vyzkouším to. vím, že si ji chválíte a dorty s ní jsou úžasné, ale já se s náí trápím. Ale snad se to brzo změní. Zatím díky moc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Strana 10 z 13

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com