Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

VARNA - hmota na potahování....H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po březen 28, 2011 7:35 pm    Předmět: Citovat

určitě změní, mě to taky trvalo, první dva pokusy si vyslechly plno sprostejch slov a na dlouho jsem toho nechala, ale nedalo mi to a nakonec jsem se dohrabala ke zdárnému cíli Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Eva.Pt
nadýchaný korpus


Založen: 28.2.2009
Příspěvky: 204

PříspěvekZaslal: út březen 29, 2011 3:27 pm    Předmět: Citovat

sdílím tvůj optimismus, tak snad se povede. souhlas
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Eva.Pt
nadýchaný korpus


Založen: 28.2.2009
Příspěvky: 204

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2011 3:23 pm    Předmět: Citovat

Děvčátka tak konečně se mi varna povedla, přidala jsem vody a dala do sáčku, jak jste mi radili a úplně jiná kvalita než jsem měla před tím . Takže vám všem moooc ddeěkuji pusa pusa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2011 3:48 pm    Předmět: Citovat

Super! To jsem ráda! palec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2345
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2011 3:54 pm    Předmět: Citovat

Evi, to je dobře!
Taky jsem už dvakrát vařila a přikrývala a jsem spokojenější. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Eva.Pt
nadýchaný korpus


Založen: 28.2.2009
Příspěvky: 204

PříspěvekZaslal: st duben 13, 2011 1:58 pm    Předmět: Citovat

potlesk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
míra
prázdné břicho


Založen: 18.12.2010
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 5:33 pm    Předmět: Citovat

Ahoj holky, prosila bych někoho o radu..... mám dělat třípatrový svatebák a chtěla bych potahovat varnou s trochou práškové běloby, už se mi ale stalo, že mi varna párkrát na bocích trochu zvlhla, mám z toho hrůzu, nevím co udělá, až na ní posadím zbylá patra, jestli neudělá bubliny..... (samozřejmě to nechám pořádně ztuhnout a zaschnout, ale co za pár hodin?!) Napadá mě, že jsem někde viděla nějaký kvalitnější moučkový cukr 500 g za asi 25,- Kč , jestli by pomohlo... Nechci nic riskovat!!!!!! Ještě mě napadá, čím vším vystužujete dorty? Já dělám většinou jednop. dorty a ty nevystužuju , takže prosím poradte!! Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 6:56 pm    Předmět: Citovat

Míro, jak vždycky radí Milu, minimálně 5mm vrstvu varny a povrch dortu mít namazaný jen opravdu minimálně, pak ti určitě bublinky neudělá.
Dělám s máslovým krémem z kaše, jednotlivá patra nechám ztuhnout, pak potáhnu, zase nechám ztuhnout a potom až dám na sebe. Zatím jsem dělala jen dvoupatrový, ale ani se to nehlo. Taky mě čeká první svatební, jsme z toho pěkně nervózní, takže ti rozumím Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: ne duben 17, 2011 8:56 pm    Předmět: Citovat

ahoj Míro, nech si ty patra ztuhnout něčím zatížená. Sesednou a až to budeš potahovat, už se s tím nic nestane. A krému dávej pod varnu maličko, jen "zalepit dírky" Smile držím pěsti, ať se povede dle tvých představ
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
míra
prázdné břicho


Založen: 18.12.2010
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 3:43 pm    Předmět: Citovat

No jo, Leni, tohle všechno vím, většinou mi všechno drží s varnou perfektně, vlastně ted si uvědomuju, že se mi to stalo jednou při patráku, když jsem varnu trochu bělila tekut. bělobou od Willtonu a podruhé vlastně taky při větším množství gelovky..... Vím, že jsem přidávala ještě cukr, protože docela zeřídla, po pár hodinách sice držela na bocích, ale bylo vidět, že je vlhčí Evil or Very Mad !! Vím, že při barvení se mění konzistence, ale doufala jsem, že to doladím cukrem.... Jednou jsem spěchala a do hodiny měla mít tři růže a lístečky z barvené varny, nepomohl ani mrazák (na pár minut) a tak jsem zkusila zapracovat škrob Gustin s cukrem, na poslední chvíli jsem vykouzlila krásný růže, ale tohle už nikdy!!! Mad U pudrových barev zase spotřebuju lahvičku pomalu na dvojdávku, když to chci sytější.... No každopádně děkuju za odezvu, Lef: TY JSI HLAVIČKA S TÍM ZATÍŽENÍM, ŽE MĚ TO NECVAKLO DŘÍV Razz Já bych bych si objednala WI(-pro svůj vnitřní klid), ale prostě fakt lidem nechci dávat tyhle "petflašky" , stačí, že už takhle to není nic levného....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 6:30 pm    Předmět: Citovat

To je zvláštní... Nezpozorovala jsem žádný rozdíl u obarvené (i sytě) nebo přírodní varny. Pudrovek je škoda na barvení hmoty mi přijde. A i když dám gelovky hodně, není to tolik tekutiny, aby to varnu natolik zvlhčilo, to je divný... Snad se ozve Milu nebo Sárinka, ty jsou expertky na varnu. A jaký kré jsi měla, když to bylo na bocích, nevlhlo to od krému- šlehačky nebo tvarohu apod? To jsou takový obecný věci, určtiě to víš, ale nic mě právě jinýho nenapadá...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Sárinka
umělecký dort


Založen: 18.7.2009
Příspěvky: 2025

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 6:44 pm    Předmět: Citovat

Já varnu barvím gelovými barvami a někdy i dost sytě, nikdy mi ještě neudělala boule ani netekla, viděla bych to spíš na krém v dortu. Naopak mi dort pěkně rychle oschne, problém bude spíš uvnitř dortu, než ve varně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 7:56 pm    Předmět: Citovat

já varnu taky barvila, dělala jsem z ní i růže (sytě žluté) a nikdy nic neteklo. Jaký máš krém? Nebo neměla jsi moc ovoce u kraje? WI je na chuť hnusné, to už radši formix, hůř se s ním dělá, ale chuťově je mnohem lepší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
míra
prázdné břicho


Založen: 18.12.2010
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 7:56 pm    Předmět: Citovat

Krém klasický máslový, dobře ztuhlý... premyslim malem jsem ten krém sedřela z korpusu....Smile Když jsem vzala do ruky bělenou varnu a normální, rozdíl teda byl znát, já jsem ale tohle už párkrát někde četla, že si holky raději dávaj do varny bělobu práškovou kvůli lepší stabilitě, někdo půl na půl. napad No, teď mě blbce ale napadá, že to může být lednicí, mám samozřejmě samoodmraz. ...!!! Jenže desetkrát všechno bez problému a najednou bác... No nic, díky holky, jste zlatý, já si jen chtěla být naprosto jistá... Jen tak mimochodem - jak ty výstuže do patráků, někdo tam cpe obalené tyčky na kytky, někdo prý zas pevná brčka, co vy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 7:57 pm    Předmět: Citovat

já to ničím nevyztužovala a přežil v pohodě, i cestu. Nemáš na to spíš chladnou místnost než lednici?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
míra
prázdné břicho


Založen: 18.12.2010
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 8:24 pm    Předmět: Citovat

Vždyt já netvrdím, že teče, jen zeřídne, ale Milu by mi určitě radila, ať dávám pořád cukr, dokud to nebude o.k..... Tak asi jo.... Chladnou místnost mám, ale ne zas tolik.... Já teda nevím, at už formix, nebo k2 nebo tedˇ "pasta dama top"(mám to pro jemné kvítky) po obarvení strašně měknou, mám to chvíli v ruce a je to katastrofa. Kromě teda perfektní věcičky "LAP MODEL", mám teď kilo na zkoušku, je pevná, ale ne hned suchá, takže se s tím dá po chvilce opět manipulovat.... Jinak formix(teď už smartflex) je moc dobrý, ale ty nervy.......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 8:39 pm    Předmět: Citovat

Míro lapku mám doma a je chuťově děsná, to se snad ani na celém dortu nedá sníst Smile A nedáváš té barvy moc? Nebo to zkus po probarvení nechat chvilku v chladu odpočinout. Může to být hodně zahřáté a pak jsou takové tekutější
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
míra
prázdné břicho


Založen: 18.12.2010
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 9:03 pm    Předmět: Citovat

Jo, to je fakt, mám to spíš jako kpz(kyblík poslední záchrany) Very Happy Už mě napadá jen jedna věc: vypilovat tu naší varnu ještě víc, určitě je spousta možností, nebo ne? Třeba ty sirupy(pšeničný apod.), glukosa nebo med...... Normálně bych založila téma na tyhle pokusný dávky Razz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 9:24 pm    Předmět: Citovat

Tak já do varny dávám med a sušené mléko a pak z té tuhé hmoty modeluju figurky. Určitě by s tím šlo potáhnout. Ale asi bych řekla, že to fakt řeší prostě víc cukru a nechat uležet. Když ty hmoty, kupovaný obzvlášt, dlouho hňácám, měkne to z rozmatlání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 9:29 pm    Předmět: Citovat

já jen ten cukr. A maximálně bych zkusila tu glukozu, med mi nechutná a sušené mlíko taky moc ne
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Strana 11 z 13

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com