Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

VARNA - hmota na potahování....H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 10:17 pm    Předmět: Citovat

holky, mos laborujete Very Happy ...barvením jakákoli hmota měkne, protože se od rukou zahřívá, v chladu zase ztuhne...hmota na povrchu může měknout i vlivem větší vzdušné vlhkosti a to potom přidání cukru může jen zhoršit, protože ten cukr absorbuje zase víc vlhkosti


jestli vlhne varna na povrchu, je to vlivem vlhkosti vzduchu

jestli mokvá od korpusu, je to vlivem krému nebo jiné náplně dortu....korpus proto jen potřít krémem a zase všechno stáhnout kartou pryč...zůstane jen lepkavý povrch korpusu a to na přilepení potahu stačí...taky je lepší nechat dort na povrchu "zaschnout" než vychladit...když se na studený dort plácne placka vyšší teploty, tak se to orosí


glukoza dodává varně pružnost, "tečení" nezabrání
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2011 9:17 pm    Předmět: Citovat

čokoládová varna
Nejspíš jsem vymyslela ameriku, ale zkusila jsem toto a jsem moc spokojená, místo potahování čokohmotou je to ideální. Tak se jdu s váma podělit, ať jsem taky trochu užitečná. A nepiště, že to dávno znáte! Wink

Do hotové varny, ještě bez aroma, jsem přidala rozpuštěnou zchladlou čokoládu (konkrétně u mě to byla mléčná Milka, tabulka 100g do varny z 1,5 dávky) a trochu přibarvila kakaem. Přidala jsem pak ještě malinko tuku, zdálo se mi to trhavé. A výsledek super čokoládová chuť i vzhled:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
luckahaha
rozsypaná mouka


Založen: 1.4.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: ne duben 01, 2012 7:49 pm    Předmět: Citovat

JDOU DĚLAT S VARNOU I RŮŽE?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: ne duben 01, 2012 7:51 pm    Předmět: Citovat

z varny uděláš všechno!!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
luckahaha
rozsypaná mouka


Založen: 1.4.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 1:23 pm    Předmět: Citovat

PROSÍM VÁS KDY SE VARNA BARVÍ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 1:29 pm    Předmět: Citovat

až když ji máš hotovou = zapracovaný cukr
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
luckahaha
rozsypaná mouka


Založen: 1.4.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 2:21 pm    Předmět: Citovat

DOBRE DEKUJI MOKRAT
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
luckahaha
rozsypaná mouka


Založen: 1.4.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 6:28 pm    Předmět: Citovat

TAK CHCI PODĚKOVAT JE TO ÚŽASNÝ POVEDLA SE A I KYTIČKY VYPADAJÍ ÚŽASNĚ... AŽ DODĚLÁM DORTÍK MOŽNÁ SE POCHLUBÍM JAK TO DOPADLO ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 6:57 pm    Předmět: Citovat

jééé, to je super!!!...mám z Tebe radost, holka šikovná palec ... těšíme se na fotku
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
luckahaha
rozsypaná mouka


Založen: 1.4.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 7:58 pm    Předmět: Citovat

SNAD SE MI PODARI JI NAHRAT VUBEC NEVIM JAK SE TO DELA ALE JE RADOST STIM PRACOVAT
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 8:19 pm    Předmět: Citovat

fotku musíš mít někde na netu, nejlíp na rajčeti...přímo z PC to sem nejde dát
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
luckahaha
rozsypaná mouka


Založen: 1.4.2012
Příspěvky: 20
Bydliště: Jablonec nad Nisou

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2012 8:25 pm    Předmět: Citovat

http://luckahaha.rajce.idnes.cz/ZACINAM_o tak tady
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
terez217
prázdné břicho


Založen: 28.5.2012
Příspěvky: 5
Bydliště: Třeboň

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2012 9:28 pm    Předmět: Citovat

Ahojky,děkuji za radičky ohledně varny. Jednou jsem ji zkoušela a moc mi nešlo potáhnout dort (dělala jsem to poprvé a dneska vím,že jsem přitom udělala snad všechny chyby - no jo samouk Very Happy ). Pak jsem pracovala s WHITE ICING,ale to už jsem soukla,jak se to dělá,takže to šlo hladce. Ale jak jsem si přečetla zase o varně,tak si ji zítra hned udělám a potáhnu jím dort. Hlavně mě dostala ta černá,ty bílé hmoty se tak těžko barví a kolik té černé spolkne,aby to byla pěkná barva. Užasné rady,mocinky děkuju a jsem ráda,že jsem tyhle stránky objevila Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2012 9:30 pm    Předmět: Citovat

terez, najdeš toho tady dost a co nenajdeš, na to se klidně zeptej! Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po červen 04, 2012 9:34 pm    Předmět: Citovat

luckahaha napsal:
http://luckahaha.rajce.idnes.cz/ZACINAM_o tak tady


já jsem to úplně přehlédla...to asi ten předsrazový fofr...tak se omlouvám

jen tak dál a uvidíš jak rychle se budeš zdokonalovat, jsi moc šikovná palec
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
poohie
prázdné břicho


Založen: 23.7.2012
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2012 12:30 pm    Předmět: Citovat

Dobry den, pani majsterka varnova Wink
Uz davnejsie som si precitala celu tuto temu a som vdacna za rady. ale aj tak... zda sa mi, ze kazda moja dalsia torta dopadne horsie. naposledy mi potahovka tiekla jedna radost a trhala sa na rohoch, a podla mna bola dost hruba - to uz som sa tu docitala, ze to je zaklad. pripadalo mi to, ze bola malo tuha. neviem stale odhadnut, aku ma mat hotova varna konzistenciu. niekedy sa praska, a niekedy je zasa akoby makka. Da sa nejako opisat, ako ma vyzerat po pridani dostatocneho mnozstva cukru? Sama pisete, ze niekedy je treba cukru menej a niekedy viac, ja mam tiez taku skusenost. Chapem, ze to chce skusenost, ale niekedy naozaj neviem ani dodatocne povedat, v com bola chyba.
Dakujem za odpoved!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2012 1:39 pm    Předmět: Citovat

poohie, varna má být nějak jako modelína. Sama o sobě není elastická, ale určité elastičnosti můžeš dosáhnout přidáním kukuřičného nebo pšeničného sirupu. Dá se přidat i sušené mléko.
Po důkladném zpracování ji nech v pokojové teplotě, zabalenou ve fólii uležet. Nejlépe do druhého dne. Trochu ztuhne, všechny přísady se pěkně propojí. Pak je potřeba ji zase dobře propracovat. Při potahování nesmíš varnu natahovat, jenom ji přitiskávej ke korpusu. Právě u rohů a hran si na to musíš dát pozor. Tam se většinou vyválená placka ztenčí a trhá se.
Na všechny potahovky má vliv vlhkost vzduchu. Když je velká, tak potahovky měknou a "řídnou" jak do sebe absorbují vodu. S tím se už nic moc nenadělá, to už je pak jen rukama jak si s tím poradíš. To už ani víc cukru nepomůže, spíš naopak. Cukr natáhne vodu tím víc. Když je "sucho", tak varna rychle okorá a praská.
Musím jen zopakovat, že je to fakt jen o zkušenosti. Vždy se dá dort dobře potáhnout, jen je to někdy trochu trápení Confused
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2330
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po červenec 23, 2012 2:01 pm    Předmět: Citovat

Taky jsem někdy bojovala a pomohlo nechat tak a dát ještě druhou vrstvu varny. Pak už dort vypadal líp.... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kavetka
nadýchaný korpus


Založen: 27.2.2013
Příspěvky: 217
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 9:23 am    Předmět: Citovat

Ahojky na Vašem fóru jsem nová ale ráda bych se podělila o radost z povedené varny!!! Very Happy Very Happy Hned napoprvé! Měla jsem z toho strach protože jsem nikdy nedělala ani odpalované těsto a dobrý!Včera večer jsem poctivě nastudovala celou diskuzi o varně a pak mi to nedalo a v 10večer jsem se rozhodla že ji zkusím. Dnes jsem ji na zkoušku rozválela protože mi to nedalo čekat do zítra až budu dělat dort Laughing a řekla bych že je super uvidíme ještě jak na dortu ale chuťově mě teda taky mile překvapila takže shrnutí?: jsem nadšená a moc moc děkuji za vaše rady a nápady!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1414

PříspěvekZaslal: út březen 05, 2013 9:36 am    Předmět: Citovat

Kavetko to je skvělé. Ať se ti dort vydaří. A dej nám sem potom fotku, jo?
Kdybych já nebyla tak pohodlná, taky bych dělala varnu, sice jsem ji nikdy neměla úplně hlaďoučkou, ale dobře se s ní pracovalo a skvěle zamaskovávala nedostatky. Jenže koupit krabici měrcipánu je tááák pohodlné. Very Happy
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Strana 12 z 13

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com