Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

První pečení na svatbu....H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 5:34 pm    Předmět: Citovat

jak vypadá stejně...vždyť je tam krásně vidět, co která špička umí...základ jsou špičky řezané (užší, širší)...potom třeba nějaká plochá, nějaká na lístky růžiček, jedna na chlupy a jedna na lístky...to pro začátek stačí a naděláš fůru parády Wink ...3-4 sáčky pogum.(velikost cca 4O), k tomu pár těch igelitových a hotovo....jo, a ty redukce...kup obě velikosti rovnou, však se budou časem hodit obě
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1414

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 6:13 pm    Předmět: Citovat

Jj, máš pravdu, blbě jsem to napsala. Mám tu otevřených několik oken s obrázkama špiček, ale všude to vypadá stejně v tom, že nevím, jaké je měřítko a podle toho, co je u špičky napsáno, si neumím představit, jak to bude ve finále vypadat. prostě s těmahle špičkama ještě nemám vůbec žádnou zkušenost. Takže třeba nevím, jakou velikost špičky na lístek vzít k té které špičce na kytičku. Plochých špiček je tam taky přehršel a vůbec netuším, která bude jak vypadat. A špička na chlupy??? shock To je která?
Jinak sáčků a redukcí už mám v košíku hafo. Wink , jen u těch špiček pořád kejsnu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 6:31 pm    Předmět: Citovat

já Ti ty špičky vyberu a pošlu třeba SZ...a pak zvážíš sama...jen mi dej čas Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 6:51 pm    Předmět: Citovat

Zdeňule-jak už psala Milu,rovný korpus je základ,dá se ledacos ořezat,nebo dorovnat krémem-to dělám já a varna mi neteče- nebo zarovnávaj nějakou punčovinou myslim,ale s tím nemám zkušenosti

Já mám jen jedno hladítko,je to spíš dorovnat plochu,ale na hrany jsou potřeba dvě-jedno třeba z vrchu a druhý z boku a snažit se objema najednou uhladit hranu.Snad je to alespoň trošku srozumitelné,ale Milu to vystihla přesně
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 7:34 pm    Předmět: Citovat

Zdeňule-potahuješ varnou?U varny se dají cípy v rohách zastřihnout nůžkama a ono se to samo nějak spojí,pak se třeba jen vlhkým prstem uhladí dostracena
Ještě k tomu korpusu,koukala jsem do receptu jestli je tam recept na korpus co dělám já,samozřejmně že si myslím,žeje nejlepší Very Happy .Je tam odkaz na stránky,ale ty už dávno nefungujou,tak se pokusím vložit recept do korpusů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 6:42 am    Předmět: Citovat

Zdarvim všechny sebevrahy .My máme svatbu až 25.7,ale už se ptám teď-jak dopředu začít péct cukroví,na vánoce pečem i měsíc dopředu,ale to pak dáme na balkon,aby to zmněklo,ale v létě....a kdy plníte krémem a kde skladujete?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 7:23 am    Předmět: Citovat

Pořád jsem nevěděla,kam se vložit,ale je to taky na svatbu.Jaký recept máte na rolády,děláte základ jako na dort,nebo něco jinýho?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2330
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 8:31 am    Předmět: Citovat

černavo, rolády jsou tady - http://www.cakes.cz/viewtopic.php?t=85
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 9:28 am    Předmět: Citovat

ZdenkaG-děkuju Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Isand
prázdné břicho


Založen: 12.12.2008
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 10:31 am    Předmět: Citovat

Tak já se hlásím po svatbě.
Byl to teda pořádný blázinec. V úterý jsem skončily v 1.00 v noci a ještě ve středu ráno dodělávaly poslední kousky. Odpoledne se měly balit výslužky. Toho už jsem se neúčastnila, protože mně dostihla nějaká chřipka. Svatební dort jsem dělala v pátek do 23.00. Už jsem toho měla plné zuby. Dortík dopadl dobře, ale cestováním, teplem a velkou hmotnosti se trošku propadl. Navíc mi při přepravě trhly potahovku.
S fotkama jsem na tom dost bídně. Výslužky jsem chtěla fotit při balení, ale jak jsem ležela fotil to (ted už) manžel a není to podle mých představ. Dort, je vyfocený jen na svatebním stole a ještě ne z blízka. Třeba ho ještě u někoho objevím.

Tady je aspoň fotka dortíku, výslužky budou až je stáhnu do PC.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 10:41 am    Předmět: Citovat

Moc blahopřeji, mladá paní...a hodně štěstí!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Isand
prázdné břicho


Založen: 12.12.2008
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 11:38 am    Předmět: Citovat

Milu, děkuji za gratulace a ještě jednou za to, že jsi mi vyhověla s tou objednávkou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2330
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 2:33 pm    Předmět: Citovat

Isand, také ti moc gratuluji a přeji, abys nikdy nelitovala...Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1414

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 2:57 pm    Předmět: Citovat

Isand, taky ti přeju hodně štěstí.

Tak druhý mejl od nevěsty potvrzuje to, co jsem psala včera. Třípatrák krémový. Potom budu dělat nižší srdce, nižší vějíř a knihu rodičům na poděkování za syna. Knihu by nevěsta taky radši krémovou, ale tu možná ošidím a potáhnu ji. Aspoň vršek. Má na tom být dlouhý nápis, rukou bych to nenapsala, takže bude lepší to do potahovky vytlačit razítkama. Srdce potáhnu určitě, jestli můžu, vezmu si za vzor nějaké třeba od vás. Ale co si vzpomínám, tak vějíře jsem potahované moc neviděla,tak ještě nevím, jak ho vymyslím, ale když má být třípatrák krémový, tak bych ty menší dorty radši potáhla všechny.

Jo a možná budu péct i všechny rolády a řezy. Takže vlastně komplet svatba, až na nějaké druhy cukroví. Pusinky, kokosky a vytlačované dělat nebudu.

Milu, ty rolády by se daly naplnit taky tou šlehačkou a vaniláčem, že? Dají se do toho dát nějaké příchutě? A kolik šlehajdy a vaniláče na jednu roládu?
Nebo mi doporučíte něco jiného? Roládu jsem dělala jen jednou jedinkrát, zkušenosti nemám, tady jsem jen prošla ten roládový chlíveček.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 5:16 pm    Předmět: Citovat

Abecedo, na můj vkus jsou ty rady tady moc chaotické a páté přes deváté...sepiš zase otázky a pošli mailem a já Ti ke každé konkrétní otázce napíšu odpověď...budeš to mít pěkně pohromadě a nebudeš to tady lovit.
Jo, taky jsem Ti chtěla oznámit, že 24. července přijedu a pomůžu Ti s tím zdobením Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1414

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 5:31 pm    Předmět: Citovat

MILU? shock shock shock To myslíš vážně? Já myslela, že v srpnu vyrazím za tebou. Wink A právě ti smolím sz, tak už to tak nechám a nebudu to kopčit do mejla, jo?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5354

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 6:20 pm    Předmět: Citovat

napiš mi mailem adresu ať vím kam to vlastně pojedu Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivana Beranová
forma v troubě


Založen: 2.5.2009
Příspěvky: 182

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 8:24 pm    Předmět: Citovat

Tak se vložím do diskuze, zdravim, ZdenoG. jaké máš skušenosti s korpusy z mražáku a jak dlouho tam vydrží, mam na mysli dorty, dik za radu
_________________
Ivana
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2330
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 9:02 pm    Předmět: Citovat

Ivanko, to jsem si teda naběhla, Embarassed Very Happy Já osobně jsem ještě nemrazila, jen jsem o tom četla a chtěla jsem Zdeňuli uklidnit, že je to možné.
Teď jsem našla na internetu tohle, tak jestli ti to bude stačit, ale budu radši, když se ti ozve ještě někdo s osobní zkušeností Wink

http://tipy.vareni.cz/skladovani/?g%5Bl%5D=24
"Mrazíme piškotové korpusy
15. ledna 2007 - Jana Machalová
z oblasti Skladování

Zmražené piškotové korpusy můžeme skladovat až 6 měsíců. Následně je rozmrazujeme při pokojové teplotě až 2 hodiny. Také je můžeme rozpéct v troubě asi na 200 °C, což obvykle trvá 5 - 8 minut. Záleží na síle korpusu. "

http://www.vareni.cz/trendy/ledove-kralovstvi-aneb-pritel-mrazak-2/
"Sladkosti
Dobrou zprávou pro všechny mlsouny je, že syrové i pečené těsto se může zamrazit. Týká se to hlavně třeného těsta, těsta na sušenky nebo i vánoční pečivo. Vždy je ale nejlepší zamrazit pouze základ. Korpusy i koláče. Ovoce totiž do korpusu pouští moc vody. Nejnevhodnější k zmrazování jsou krémové náplně. V těch se oddělují tuky od vody a mění se jejich konzistence.
Těsto i sladké pečivo můžeme bez obav skladovat 3 měsíce. Do mrazáku ale rozhodně nedáváme teplé pečivo. Vždycky je necháme pořádně vychladnout, pak je vložíme na chvíli do lednice a pak je teprve zmrazíme.
Buchty, koláče nebo korpusy vždy rozmrazujeme pomalu a samovolně. Do mikrovlnné trouby je dáváme jen v nejnutnějším případě. Nikdy ale do ní nedáváme kynuté těsto. Droždí a mikrovlnka se nemají v oblibě. Rozmrazené pečivo již podruhé nezmrazujeme."
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2009 7:55 am    Předmět: Citovat

Tak jak Vás tady tak čtu,tak asi půjdu hodit korpus do mrazáku.Je fakt,že cukroví z vánoc v červnu chutná fakt skvělě,tak proč by tam nemohl být korpus?I když nevim jak vy,ale mně by se tam stejnak víc jak dva nevešli Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Strana 10 z 12

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com