Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
světluškaaš hotový dort

Založen: 18.9.2007 Příspěvky: 1038 Bydliště: Západní čechy, Aš
|
Zaslal: čt červen 11, 2009 11:46 am Předmět: |
|
|
Holky co blázníte,nic se nebojte a korpusy normálka zamražte.Já to dělám pořád hlavně kvúli nedostatku času když vím,že mám na příští týden dorty a budu celej tejden v práci tak si je napeču už teď a dám do mrazáku když je vyndám a rozmrazím tak jsou jako čerstvě upečené. Jen nemám zkušenosti jak dlouho tam vydrží já mrazím max. na dva týdny. A mrazím i jiné třeba korpusy na věnečky na libecké pečivo a tak.Nikdy ale nemrazím krémy. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
sněhulík našlehaný krém

|
Zaslal: čt červen 11, 2009 11:51 am Předmět: |
|
|
chlívek nechlívek....Světluško od včera visí můj dotaz v Hledám radu a ty nic??? já jsem vosk???
kopíruju ti to sem..třeba mi odpovíš..teda
která pečete korpusy do mrazáku??? mám dotázek..do čeho balíte?? zamotat do potravinářské folie?? a jak rozmrazovat?? normálně vymotat a nechat při pokojové teplotě?? asi budu potřebovat na týden uskladnit korpusy a mrazák se mi zdá jako nejvhodnější místo
sím, sím, slibuju že ti příští srazík nebudu šoupat matrací a i budík ráno zamáčknu _________________ všechno je jednou poprvé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
světluškaaš hotový dort

Založen: 18.9.2007 Příspěvky: 1038 Bydliště: Západní čechy, Aš
|
Zaslal: čt červen 11, 2009 11:54 am Předmět: |
|
|
Sněhu teď jsem Ti to tam napsala já tam od včera nebyla až teď.  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ivana Beranová forma v troubě
|
Zaslal: čt červen 11, 2009 1:45 pm Předmět: |
|
|
ZdeniG děkuji za odpověd a supr nápad, normálně bych se bála, ale vaše rady mi dodaly odvahu tak jdu do toho, díky moc. _________________ Ivana |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 6:43 pm Předmět: |
|
|
Abecedo, tak takhle nějak jsem to myslela...je to dělané ve fofru, tak na kvalitu provedení moc nehleď...i to zdobení by mělo být lepší...je to prostě jen pro názornost
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 8:44 pm Předmět: |
|
|
jeden jsem zkusila potáhnout...kytičky jsou nedodělané, je to nějaký zbytek z jiného dortu, tak na to taky moc nehleď....nechtěla bych jich potahovat 30 kousků...měla jsem to sice taky rychle, ale podle toho to taky vypadá
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Abeceda hotový dort

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 8:56 pm Předmět: |
|
|
Milu líbí se mi oboje. Dobře, dám na tebe. Už jsem to tu probrala, potáhnout zkusím celý i jen vršek a pak uvidíme, co budu dělat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: út červenec 14, 2009 10:52 pm Předmět: |
|
|
tak tady mám tři zkušební minidortíky a jsem tady sama a ještě dva týdny budu...co si mám s nimi počít ...asi ráno navštívím sousedy, mají dovolenou, tak jim ji osladím...budou si myslet, že jsem se z těch dortů už úplně zbláznila  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cernava krém v pytlíku

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 7:58 am Předmět: |
|
|
Milu,ty nepotažený dortíčky jsou překrásný,škoda,že už máme svatbu za dveřma-25.7. jinak bych se do toho taky dala.Už zítra děláme výskužky  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janinaMK nadýchaný korpus
|
Zaslal: st červenec 15, 2009 8:03 am Předmět: |
|
|
Milu, to vypadá moc dobře, písni mi receptík na ten základ Díky
Jinak tady řešíte zamrazování korpusů, já tam měla 14dní hotový svatební dort a nikdo NIC nepoznal, bylo to prý SUPER. Dala jsem neozdobené dorty do krabice a dcera je pak den do předu vytáhla , naskládala na sebe , naházela na to růžičky a šel do světa . nemohli se vynachválit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cernava krém v pytlíku

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 8:52 am Předmět: |
|
|
janinoMk a to jako potaženej?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: st červenec 15, 2009 8:58 am Předmět: |
|
|
Holky, díky...to mě překvapilo, že se to tak líbí
Janino, je to obyč piškotový korpus, který dělám na všechny dorty - co vejce, to lžíce cukru krupice a lžíce polohr. mouky(vrchovaté lžíce)...když tmavý, tak kakao místo určité části mouky(třeba když z 5 vajec, tak 4 mouky a 1 kakaa)....do tuhého sněhu zašlehat cukr, pak žloutky, pak zamíchat mouku.
Krém je vanilmix + šlehajda (200g vanilmixu + 600 ml vody...po ztuhnutí zašlehat k 250 ml ušlehané šlehačky)
cernava - odpovím za Janinu - ano, dala do mrazáku potažené dorty |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Handulkaa forma v troubě
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 5:55 am Předmět: |
|
|
Potažený dort do mražáku to by byla super pomoc ve fofru.A jak zabalený a při rozmražování rozbalit? A jaké potahovky můžou jít do mražáku? _________________ http://handulkee.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
janinaMK nadýchaný korpus
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 9:41 am Předmět: |
|
|
Handulko, promazaný krémem, potažený ml.mandlovkou. Dala jsem ho jenom do krabice a NIC VÍC. Pak jak už jsem psala , ho dcera sestavila na sebe doladila kytkama a bylo vymalováno  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Handulkaa forma v troubě
|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 10:21 am Předmět: |
|
|
No jo Janinko a když bude potažený Milupotahovkou(rozumněj Zeel)? _________________ http://handulkee.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: čt červenec 16, 2009 10:24 am Předmět: |
|
|
Handulko, není nic jednoduššího, než dát kousek potahovky do mrazáku, nechat zmrznout, pak vyndat, nechat rozmrazit...a uvídí se ...jdu to udělat sama...a potáhnu i kousek korpusu aby to bylo se vším všudy |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: pá červenec 17, 2009 7:45 am Předmět: |
|
|
Handulko, tak co se mě týká, tak já bych to s tou RDI do mrazáku neriskovala...po rozmrznutí je to pěkně blemcavé...drží to tvar, ale nedá se toho ani dotknout...je to teda možná i tím, že je zase vlhko...pokus zopakuji až budou "normální" podmínky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Handulkaa forma v troubě
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
cernava krém v pytlíku

|
Zaslal: pá červenec 17, 2009 9:24 am Předmět: |
|
|
Halo,halo,hlásím,že pečení na svatbu zvládnuto.Příští týden už jen dorty a je to  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Milu Moderátor

|
Zaslal: pá červenec 17, 2009 9:42 am Předmět: |
|
|
blahopřeji....a ve finiši ať se daří!! |
|
Návrat nahoru |