Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

První pečení na svatbu....H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: pá červenec 17, 2009 9:58 am    Předmět: Citovat

Milu díky,dělali jsme dloooouho do noci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5363

PříspěvekZaslal: so červenec 18, 2009 8:07 am    Předmět: Citovat

Handulko, druhý pokus s RDI v mrazáku dopadl o poznání lépe!!....rozmrzla, je suchá, pevná...takže - asi to zmrazení snese v pohodě, jen pak nesmí být takové vedro a vlhko (to je pak jedno jestli bylo nebo nebylo v mrazáku Very Happy )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Handulkaa
forma v troubě


Založen: 14.6.2009
Příspěvky: 165
Bydliště: Jetřichov

PříspěvekZaslal: so červenec 18, 2009 8:12 am    Předmět: Citovat

Milu mockrát děkuju za vyzkoušení. Laughing
_________________
http://handulkee.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dasa2
nadýchaný korpus


Založen: 9.3.2009
Příspěvky: 296
Bydliště: Hrušky u Břeclavi

PříspěvekZaslal: po srpen 17, 2009 11:22 am    Předmět: Citovat

Ahojky,
kdysi jsem tady slíbila, že pošlu fotečky z pečení koláčků na svatbu - jak se to dělá u nás na Jižní Moravě - tady jsou:


... zadělávalo se z 5 litrů mléka a koláčky nikdo nepočítal
_________________
Dáša
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 894
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: po srpen 17, 2009 12:06 pm    Předmět: Citovat

Teda daso,to je hukot uleva
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mamča Baru
rozsypaná mouka


Založen: 11.8.2009
Příspěvky: 35
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: po srpen 17, 2009 1:01 pm    Předmět: Citovat

shock
jako pro armádu

Wink Wink Wink Wink
_________________
http://dobrotky.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sonad
těsto v míse


Založen: 2.8.2009
Příspěvky: 54
Bydliště: Tišice

PříspěvekZaslal: st srpen 19, 2009 10:48 am    Předmět: Citovat

Teda Daso, jak dlouho jste to hňácaly?
_________________
http://sonad.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
dasa2
nadýchaný korpus


Založen: 9.3.2009
Příspěvky: 296
Bydliště: Hrušky u Břeclavi

PříspěvekZaslal: st srpen 19, 2009 11:17 am    Předmět: Citovat

No, když nepočítám dělání posypačky a chystání kuchyně den před tím, tak tuším od 5 od rána do 4 odpoledne
_________________
Dáša
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: st duben 14, 2010 10:07 am    Předmět: taky jdu s prosikem Citovat

Ahoj, v srpnu me ceka prvni peceni na svatbu, vubec nevim, kolik toho ma byt Question Nejdriv chteli dort, pak i cukrovi. Ma tam byt tak 30 lidi, nevesta nema ani tucha kolik se toho dela, nejdriv chtela jen jeden dort, pak ji premluvili, ze to mezi 30 lidi nerozkraji, takze jich bude vic, ale s tim drobnym netusim. Jake mnozstvi pecete vy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5363

PříspěvekZaslal: st duben 14, 2010 10:46 am    Předmět: Citovat

fel, asi by stálo za to přečíst si celou tuto diskuzi a pak se případně ještě ptej
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MartinkaMo
rozsypaná mouka


Založen: 17.7.2012
Příspěvky: 25
Bydliště: Praha - východ

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 8:37 am    Předmět: Citovat

Ahoj holky, prosím o radu pro první svatební (3 patrový) dort. Možná už tu někde nějaké téma bude, ale omlouvám se, nenašla jsem ho Sad. Potřebovala bych poradit jaká hmota je nejlepší na potahování - čistě bílá. Také by mě zajímalo, kde kupujete ty "tyčky" na zpevnění, co se zapíchávají do dortu. Koukala jsem k Malátkovým a tam mají jen sloupy a ty podložky. Není někde náhodou foto návod jak vrstvit?

Předem moc děkuji za odpovědi Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5363

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 9:29 am    Předmět: Citovat

Martinko, po zkušenostech se všemi bílými potahovkami bych Ti doporučila jednoznačně Smartflex Velvet a preferuju příchuť mandle.
Tyčky na zpevnění nedávám, není to potřeba.

Promazané korpusy naskládej na sebe a dej ztuhnout (zatím je nemaž krémem nahoře, to až před potahováním...jen lehounce). Pěkně si "sednou". Pak je zase rozeber, jednotlivá patra potáhni a zase naskládej na sebe. Udělej lemy u jednotlivých pater a ozdob.

Klidně se ptej dál co nebude jasné. Přeju hodně zdaru!!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
enza
krém v pytlíku


Založen: 15.6.2010
Příspěvky: 815
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 10:37 am    Předmět: Citovat

Martinko, taky většinou nevystužuju, pže to nechávám dostatečně vychladit, ale teď při posledním jsem pro jistotu v tom vedru dala do spodního brčka a do toho dvě špejle / stačí to a není potřeba kupovat tyčky/ pod horní patro pak karton obalený ve folii o málo menší průměr a potahuju to i s tím a pak jen sestavím a dodělám příp. lem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MartinkaMo
rozsypaná mouka


Založen: 17.7.2012
Příspěvky: 25
Bydliště: Praha - východ

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 12:25 pm    Předmět: svatební dort Citovat

Vy jste rychlé Smile Děkuji. Já ten dort budu dělat v srpnu a bojím se, aby nebylo horko a předpokládám, že tam nebudou mít lednici, tak aby se nezhroutil Sad.

A pod každé patro mam dát podložku nebo alespoň pod ty 2 vrchní? http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/dortove-plato-ctverec-20x20.html

Pak jsem se chtěla ještě zeptat na takový hloupý dotaz Embarassed
Upečete si 1 vysoký korpus a pak ho rozříznete a nebo 2 zvlášť a skládáte na sebe? Vršek potom seříznete nožem? Stává se mi totiž, že tam mam viditelné hrbolky. A nebo je to tím, že dávám slabý marcipán?

Kolik tak potřebuji toho marcipánu? Cca 3 - 4 kg?
Milu, máš na mysli tento marcipán a nebo je ještě nějaký speciální "velvet"? http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/smartflex-mandle-1-4-kg.html

Moc děkuji za odpovědi na hloupé dotazy Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5363

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 12:50 pm    Předmět: Citovat

za 1. - dotazy nejsou hloupé

za 2. - ano, to je ta hmota, nemají tam to Velvet napsané...tady se koukni http://www.cukrar-shop.wbs.cz/Hmoty.html?vyhledavani=&vsude=&list=2

za 3. - je úplně jedno jestli se prořezává nebo skládají slabší placky...já prořezávám 2x...ale je to fakt jedno

za 4. - potahuje se ta rovná spodní strana korpusu...jak vyklopíš z formy, tak potahuješ

za 5. - na třípatrák bohatě stačí 2 kelímky Smartflexu po 1,4 kg

za 6. - není žádný důvod proč by se v srpnu dort hroutil...jak už jsem psala - když je dáš ztuhnout složené na sobě (ty tři promazané korpusy), tak se to tou váhou pěkně usadí, krém, který případně trochu vyleze na bocích se stáhne a potom po sesazení potažených pater už se to ani nehne...nějaké hroucení dortů je nesmysl. I když se prokládají např. ovocem, tak se to musí udělat s rozmyslem, nedávat velké vrstvy. V zásadě je lepší proříznout víckrát a mazat slabší vrstvou krému.

za 7. - jestli chceš dávat tyčky a mezipatra, tak s tím Ti neporadím, protože jsem to nikdy nědělala...a třípatráků mám za sebou hodně...snad poradí někdo, kdo to dělá
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1415

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 12:59 pm    Předmět: Citovat

Martinko co se týče těch výztuh, já jsem třípatráků udělala už taky pár, nikdy jsem nevyztužovala a držely. Teď ten poslední se mi ale zdál dost nepevný, takže jsem raději do spodního korpusu výztuhy dala. Už proto, že celkově byl ten dort vyšší a těžší, tak aby vydržel, když se mi hroutil pomalu pod vlastní vahou. Ale bylo to způsobeno tím, že všechno bylo příliš čerstvé, nebyl čas na důkladné vychlazení promazaných korpusů. Na výztuhu jsem použila čínské tyčky (k tomu účelu kdysi dávno zakoupené a doposud nepoužité), kousek jsem odřízla. Mazi spodní a prostřední korpus jsem taky dala tedy podložku, aby se ty tyčky nezapíchly vrchem do středního korpusu, pak by výztuha byla na nic. Potom mezi prostřední a vrchní patro jsem už nic nedávala, vršek je poměrně malý a lehký, tak strach nemám, že to něco provede.

Korpusy peču většinou velké, vyšší a pak prořezávám, ale taky jsem pekla jeden korpus na třikrát. To ten největší čtverec 35 cm - nechtělo se mi ho řezat, tak jsem radši pekla tři vrstvy zvlášť.. Vršek se otočí na dno dortu, takže není třeba seřezávat - leda by byl hodně vyboulený. upečené dno je rovné, tak se dobře upravuje jako vršek dortu. Když potom vršek slabě pomažeš krémem, zarovnáš nerovnosti. Po smarflexu bys hrbolky mít neměla, je hladký. Mě se spíš stává, že nemám perfektně rovné boky, ale to je zas tím, že nemám dobře vychlazené korpusy a tak se mi vyboulují.

Já mám asi veškerých potahovek větší spotřebu, než ostatní, takže sama za sebe počítám s horší variantou na spotřebu. Ale holky ti to snad upřesní, kolik toho bude potřeba.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Abeceda
hotový dort


Založen: 11.5.2009
Příspěvky: 1415

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 1:00 pm    Předmět: Citovat

Aha, Milu byla rychlejší.
_________________
http://Maxilipa.mondozoo.com
http://minilip.mondozoo.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MartinkaMo
rozsypaná mouka


Založen: 17.7.2012
Příspěvky: 25
Bydliště: Praha - východ

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 1:12 pm    Předmět: Citovat

Holky, děkuji moc za informace Very Happy

tak jsem asi po 10 upečených dortech zjistila zajímavou informaci, že dort dáváte spodkem nahoru - to je vtipný, vůbec mě to nenapadlo Idea

Tak já dort nechám chladit v lednici, jak píše Milu - přes noc by to mělo být úplně v pohodě,že?

A jsem na to zvědavá Smile

Děkuji moc!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5363

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 1:13 pm    Předmět: Citovat

jj, přes noc je ideální...ať se daří!!
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MartinkaMo
rozsypaná mouka


Založen: 17.7.2012
Příspěvky: 25
Bydliště: Praha - východ

PříspěvekZaslal: út červenec 17, 2012 1:32 pm    Předmět: Citovat

Děkuji Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Strana 12 z 12

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com