Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

recepty z domácí pekárny

Jdi na stránku
1, 2  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Jiné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 8:56 pm    Předmět: recepty z domácí pekárny Citovat

Holky kdo máte podělte se.

Různě okořeněné a pikantní chlebíčky,rohlíčky a houstičky....vím že jeden kluk dělal, indický chléb, s proven. kořením..atd - asi 10druhů...ale to bylo pošušňání...každý jinak okořeněn...
nebo takový sýrový rohlík, anglický rohlík..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Macicek
Site Admin


Založen: 3.9.2007
Příspěvky: 424
Bydliště: Karlovarsko-Chebsko

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 9:19 pm    Předmět: Citovat

Tohle se do kategorie Dorty moc nehodilo, tak jsem to přesunula sem Wink
_________________
http://macicek.multiply.com
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Svetluska78
rozsypaná mouka


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 9:13 am    Předmět: Citovat

Víc jak 600 receptů najdeš na našich stránkách Domácí pekárny - Dáma
přijď určitě si vybereš a když budeš potřebovat cokoliv poradit neboj se zeptat skakaci
_________________
Svetluska78 (http://domacipekarny.dama.cz)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 3:52 am    Předmět: Citovat

"OBYČEJNÝ"CHLEBA
-----------------------
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
1 lžička sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžičky drceného kmínu

pekárna ETA SIESTA
program 1 KLASIK
velikost I
barva II
celková doba 3:20

Myslím si, že tento chleba je vhodný jako první pokus péct chleba v pekárně. Zaručeně se povede a poslouží k seznámení se s pekárnou. A kdyby se z nějakého důvodu nepovedl, tak škoda není tak veliká, protože cena obyč. hladké mouky je 6 - 9 Kč / kg.

Tento základní recept se dá různě obměňovat - určitou část hladké mouky nahradit moukou špaldovou nebo žitnou, můžeme přidat různá semínka, cibuli, sýr, česnek, salám atd.


Naposledy upravil Milu dne čt říjen 11, 2007 8:21 am, celkově upraveno 2 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Aja
prázdné břicho


Založen: 9.9.2007
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne září 09, 2007 12:37 pm    Předmět: Re: recepty z domácí pekárny Citovat

Soptík1 napsal:
Holky kdo máte podělte se.

Různě okořeněné a pikantní chlebíčky,rohlíčky a houstičky....vím že jeden kluk dělal, indický chléb, s proven. kořením..atd - asi 10druhů...ale to bylo pošušňání...každý jinak okořeněn...
nebo takový sýrový rohlík, anglický rohlík..


Můžu jenom podpořit Svetluska78 na Dámě jsou opravdu super recepty pro domácí pekárnu.
_________________
Aja
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2007 7:24 pm    Předmět: posypávání chleba Citovat

prosím, kdy posypáváte chleba zrníčky? někde jsem slyšela, že 15min, před koncem pečení. já myslela, že se pekárna od kynutí do konce nesmí otevírat, tak jsem si myslela, že před posledním kynutí )jak se vyjmou hnětáky) tak tehdy posypat semínky, nebo jindy?
Pak čím ho pomazáváte? vodou, olejem, vajíček???
jaký je mezi nimi rozdíl? Čím se liší potírání olejem a vajíčkem? je něco více křupavější nebo to nemá vůbec žádný vliv?Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2007 8:05 pm    Předmět: Citovat

Čau Soptíku... Ty zase jedeš!!! Proč ten chleba chceš posypávat? To Ti ta semínka stejně potom spadnou... přidej je do těsta po zapípání pekárny. A to mazání vajíčkem je podle mě taky nanic, škoda vajíčka. Pomazávej a posypávej rohlíky a housky... vajíčkem, když chceš aby se leskly.
Někde jsem taky četla, že ti váznou hřídelky - snadná pomoc - zespoda jimi trošku pootoč sem tam a ony se uvolní...ale bacha, nesahat holou rukou, Ty jsi toho v zápalu boje schopná Very Happy ..... tak zdar Tvému pečení!!!!!


Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:50 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 7:02 am    Předmět: Citovat

Milu díky! Já vím, zas jsem ve svém žáru....

No proč je chci posypávat...ani nevím, máš pravdu, PROČ?! jen že jsem viděla obrázek s posypáním a tak jsem to chtěla posypat, mě tam moc nedrželi... jako vždy máš pravdu... Laughing to jsem celá JÁ shock
No jinak škoda vajčka já vím, právě proto se prám čím potírat, (housky rohlíky) na posyp mákem a kmínem) myslím, že by stačil olej, nebo vajíčko tomu něco víc dodá? jako že třeba křupání té kůrky? nebo ne?
tak proč všude píšou v receptech potírat vajíčkem?

Milu, Milu, naštěstí že Tě mám... kytka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 10:27 am    Předmět: Citovat

Soptíku!!!!! Znova si přečti co jsem psala výše.... rohlíky mazat vajíčkem a sypání bude držet a bude to hezky vypadat napad

Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:51 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 4:35 pm    Předmět: Citovat

mě ani nejde o to, jako jak to bude vypadat(zlatavě...atd), ale chuťově zda to je znát - jestli je to tím vajíčkem křupavější nebo ne a je jedno, zda to potřu olejem nebo vodou.

dnes jsem si koupila ŽITNÝ KVÁSEK sušený, a nevím jestli je to úplně stejné jako s klasickým droždím - kostkou.
Při dávání do nádobí, že na kvásek nesmí přijít sůl a zda tam mám dávat cukr - na kvásek.

recept na žitný chleba nenám s kváskem, tak bych použila ten co mám klasický žitný, jen bych zaměnila droždí s kváskem.

někde jsem četla, že kvásek není moc dobrý...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 5:55 pm    Předmět: Citovat

Soptíku , já jsem s žitným kváskem nikdy nic nepekla, ale pokud vím, tak se i ke kvásku přidává trochu droždí. Najdi si nějaký recept, kde je přesné množství. Sůl nepatří ani přímo na droždí... dává se do nádoby stranou.
Tady v diskuzi je odkaz, kde je spousta receptů... nějaký si vyber a upeč přesně podle něj.... s kváskem tam jsou určitě taky. Zas mám pro Tebe radu - peč zatím podle vyzkoušených receptů, získáš tím zkušenosti a pak si teprve vymýšlej recepty svoje... i ve škole ses nejdřív učila abecedu a pak teprve jsi četla. Tak pa. paa paa


Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:52 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Svetluska78
rozsypaná mouka


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 9:42 pm    Předmět: Citovat

Milu, k žitnému kvásku se už droždí přidávat nemusí - já peču čistě kváskový chleby a musím říct, že nakynou opravdu hezky. Jen to chce mít správně zralej kvásek a hlavně se toho nebát palec
_________________
Svetluska78 (http://domacipekarny.dama.cz)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: st září 19, 2007 8:30 am    Předmět: Citovat

Svetluska 78 - mohla bys mi ho napsat jak ho děláš?
já ho včerá udělala a dala jsem do něj i kvasnice, mám tam tedy jen samou celozrnou mouku (chlebovou žitnou, grahamovou + nějaká celozrná ) byl hodně hutný, a tak chci zkusit jiný receptík - když ty ho děláš tak asi je dobrý... díky

Milu - prosím mám dotaz:
V prospektu mám ČASOVÁNÍ PROGRAMOVÝCH FÁZÍ a u marmelády, dortu mám tak napsáno např. (45míchání/vaření top. zap./vyp. 15/15s........nebo šlehání 12,5min. a topení 8 zap. vyp. 5/25s.......... nebo přímo v menu je vykynutí top. zap/vyp. (5/25s*)

vůbec nevím co to znamená, něco že je vypnutého a zapnutého, ale co a kdy to nevím a proč. a co je to těch (5/25s* nebo tam jsou někdy **) prosím neporadíš? vysvětlivky tam nikde nejsou díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Svetluska78
rozsypaná mouka


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st září 19, 2007 9:14 am    Předmět: Citovat

Soptík1 - já dělám kvásek podle tohoto receptu - klik takto připravený kvásek se dá cca 5-6 den použít do chleba, ale pozor ještě není dostatečně silný na to, aby sám utáhl kynutí - můžeš ho klíďo používat, ale je lepší ještě přidat droždí. Omlazovat ho pak stačí už jen 2-3x do týdne. Po cca 14 dnech už je dost silný na to, aby zvládal kynutí sám. Chleba s kváskem je kyselejší oproti chlebům z droždí - nám to celkem vadilo, tak jsem začala používat třístupňové vedení kvásku - to jak na něj najde? tady - klik
Zralý kvásek uchovávám v lednici jako nátěstek - zabere tak mnohem míň místa něž tekutej kvásek, nemusí se tak často omlazovat a hlavně mi ho děti nevylejou Laughing


Ještě k těm údajům jednotlivých fází programů - je to v podstatě to jak spíná motor - pro tebe to nemá žádnej význam - je to spíš pro servisáky, aby věděl co kdy má přesně pekárna dělat a tak snadněji odhalili závadu
_________________
Svetluska78 (http://domacipekarny.dama.cz)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: st září 19, 2007 9:45 am    Předmět: Citovat

Soptíku - viz výše Světluška.......... Ty jen zvol program a nech pekárnu fachčit shock ... kouknu se do návodu a ještě napíšu, papa

Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:53 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Mory
prázdné břicho


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 15
Bydliště: ?alany u Teplic

PříspěvekZaslal: st září 26, 2007 7:47 am    Předmět: Citovat

Chléb - chutná skoro jako klasický

380 ml vody
2 lžíce oleje
2 lžíce jablečného octa
3 lžičky soli

500 g hladké mouky pšeničné chlebové (PENAM - červený obal)
100 g pšeničné mouky celozrné
50 g žitné mouky chlebové (PENAM - modrý obal)
1,5 lžičky cukru
5 g sušeného droždí Saf instant

Po pípnutí přidat lžíci kmínu.

Program: základní (na mé pekárně 3 hodiny)
Foto: http://havanskybison.wgz.cz/image/4035395
http://havanskybison.wgz.cz/image/4035397
http://havanskybison.wgz.cz/image/4035399
http://havanskybison.wgz.cz/image/4035400


Naposledy upravil Mory dne út říjen 02, 2007 9:29 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Mory
prázdné břicho


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 15
Bydliště: ?alany u Teplic

PříspěvekZaslal: st září 26, 2007 7:56 am    Předmět: Citovat

Celozrné večky

200 ml mléka
180 ml vody
3 lžíce oleje
1 lžíce jablečného octa
3 lžičky soli
200 g hladké mouky
200 g špaldové mouky (lze nahradit p?eničnou)
250 g pšeničné mouky
1,5 lžičky cukru
5 g sušeného droždí Saf instant

Po pípnutí - zrníčka podle chuti

Program těsto. Po zadělání těsta vytvarovat večky, potřít bílkem rozšlehaným s mlékem (pokud není bílek, stačí mléko), posypat zrníčky podle chuti.

Obrázekhttp://havanskybison.wgz.cz/image/3935717
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5274

PříspěvekZaslal: st září 26, 2007 8:21 am    Předmět: Citovat

HOLKY, PIŠTE, PROSÍM, K RECEPTŮM I NÁZEV PEKÁRNY - TAM, KDE UVÁDÍTE POUŽITÝ PROGRAM... DÍKY

Naposledy upravil Milu dne st říjen 10, 2007 1:54 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Mory
prázdné břicho


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 15
Bydliště: ?alany u Teplic

PříspěvekZaslal: st září 26, 2007 1:46 pm    Předmět: Citovat

Moje recepty jsou na pekárnu Clatronic BBA 2867, ale myslím si, že základní programy fungují u všech stejně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Mory
prázdné břicho


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 15
Bydliště: ?alany u Teplic

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2007 1:35 pm    Předmět: Ořechová buchta s hru?kami Citovat

Recept + foto
http://havanskybison.wgz.cz/ostatni-recepty/orechova-buchta-s-hruskami.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Jiné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com