Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak na SLANÉ DORTY...otázky, rady, postupy.......H

Jdi na stránku
1, 2, 3  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5390

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 4:46 pm    Předmět: Jak na SLANÉ DORTY...otázky, rady, postupy.......H Citovat

tak, a tady můžete vyrábět slaňáky do alelujá Very Happy

Naposledy upravil Milu dne čt květen 06, 2010 10:10 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 7:50 pm    Předmět: Citovat

prosím mě nejde udělat z vysočiny a i z trošku větších koleček kytka! růže Sad

nevím pak jak to mám píchnout - připíchnout a upevnit aby se to nerozmotalo a zároveň do dortu - mám knihovničku a zkouišela jsem to,ale prostě nejde mi to...žádný oválný salám nemůžu sehnat - jen anglickou apod.
takže jak se to dělá ze sýra eidamu, mi je už záhada další a jak se to připevňuje aby to nešlo vidět tak to taky.

už se mi chladí v lednici a jen ozdobit, takže se zeptám ještě jak tam připíchnete ten porek, že je to jako palma dolů? že to tam tak krásně drží? ohnuto dolů.to máte párátkem taky? nebo to nějak zapíchnete a ono to drží?
jen abych si to nerozpíchala, a neměla tam samou díru - mě nic nedrží (ani vlny na vlasech, prsa už mi taky táhnou k pupíku...Smile ) no takže vím že na tom budu stejně s porkem Smile

jo a jak tam připev%ňujete tu kukuřičku k té anturii? to píchnete párátkem do toho a do dortu? a drží to v pohodě?

nenašel by nějaký dobrák, kdo by to vyfotil to dělání kytek z vysočiny nebo nějaké fotky někde???
A-terko, koukala jsem na foto, ale já to prostě z toho nějak nepochopím, já jak to nevidím, 10x to nezkusím, tak neumím a nechápu....
_________________
http://soptik1.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2348
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po červen 08, 2009 10:00 pm    Předmět: salámové kytky Citovat

našla jsem jednoduché kytičky z párku, třeba se taky někomu hodí...
http://flickr.com/photos/cuteobento/2174461460/
[img]http://farm3.static.flickr.com/2226/2174461460_2e718349bf.jpg?v=0[/img]
další kytici ze salámů http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17859
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2009 7:06 am    Předmět: Citovat

tak jsem to zkoušela - nedalo mi to a taky jsem našla tyhle stránky a jak se motají ty kytky, holky teď mi ale poraďte, jak to mám zapíchnout párátkem aby se to nerozmotalo (jako že to je mastné a nemělo by se to rozmotat, tak mě se to rozmotává a pak jak to zapíchnout do dortů - mám to na 2x párátkách a ty jdou ještě vidět... no tak fakt nevím jak to děláte, že to nejde vidět a krásně vám to drží. jo a jak tam zabodáváte ten porek? já to připíchla taky párátkem , chtěla jsem takovou tu fontánu z něho,ale nešlo mě to ohnout - zlomila jsem to, tak jak to děláte? To asi z vnitřku toho bílého než z těch silně zelených listů že? a jak to tam připevňujete?
_________________
http://soptik1.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2009 7:22 am    Předmět: Citovat

podívejte jak to tam mám nějak divné, poraďte kde zas co dělám blbě? podívejte jak jdou vidět všude ty párátka - ve středu v zádu toho salámu a ze strany mě to přijde že ty kytky mám nějak španě, jsou jako dost vystouplé...nebo to je normální? a taky ten porek v prostředku jak mám šíleně uchycen...podívejte - no spíš je tam položený a upevněný párátkem ale jak to děláte vy že vám tak krásně stojí a dělá fakt kytku? jako že je ve vzduchu a pad dolů...





poraďte, já bych chtěla taky takové krásné dortíky...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2009 3:05 pm    Předmět: Citovat

Soptí - já párátka,ani nic jiného nepoužívám, prostě to dám mezi ostatní ozdoby a případně pod tu ozdobu dám malinko pomazánky např, růži posadím do ní.Ozdoby z porku zase kousek podsunu pod salám, nebo co je zrovna na místě,kam chci ozdobu z porku dát. A musíš zkoušet, nemysli si, že na poprvé jsme hned všechno uměly perfektně!A kytky se dají udělat i z obdélníku a čtverce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Soptík1
nadýchaný korpus


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 242

PříspěvekZaslal: út červen 09, 2009 9:29 pm    Předmět: Citovat

Holky díky!!! Moc díky - nafoťe a já se ještě podívám.teď mi to sice Vladka ukazovala ale víte co by mě zajímalo? jak se to udělá z těch čtverců - sýra a šunky!!!!
to fakt nechápu.

Za foto budu moc vděčná - díky!
_________________
http://soptik1.rajce.idnes.cz/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2348
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 12:26 am    Předmět: Citovat

Ještě jsem vyčetla dobrou radu, myslím zrovna od Ivanky, že je dobré koupit už rovnou ty zatavené krájené salámy - kolečka jsou hooodně tenké, pak budou líp držet pohromadě...Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pajita
forma v troubě


Založen: 11.1.2008
Příspěvky: 136
Bydliště: Prostějov

PříspěvekZaslal: st červen 10, 2009 9:21 pm    Předmět: Citovat

Slíbená modelovací slaná hmota. Poměr surovin nenapíšu, protože jsem to dělala jen tak na zkoušku a od oka.
Z čerstvích rohlíků jsem vyndala střídku a rozmixovala jsem ji v choppru. A přidala jsem tavený sýr tak, aby to ty drobky přiměřeně zahustilo a dalo se z toho modelovat. Barvila jsem potravinářskými barvami z drogerie, které jsou vázané na sůl.

Jiné kytky jsem zatím nezkoušela, nebyla od té doby příležitost na slaný dort. Modelovala jsem jen tak v ruce, protože hmota má jinou konzistenci než sladké modelky. Není rozhodně tak pružná.
Třeba se to někomu zalíbí. Určitě by šel použít i normální mixér, nemusí to být chopper.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: pá srpen 21, 2009 11:25 am    Předmět: Citovat

Ivanko prosímtě jak skladuješ ty slaný dorty ? Myslím,že když v pátek uděláš dort na sobotu neokorají ty salámy a nezvadne ta zelenina když je to v lednici jen tak nebo přes to dáváš fólii?
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: pá srpen 21, 2009 5:13 pm    Předmět: Citovat

Světluško - já zase zlehka obalím potravinářskou folií
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: pá srpen 21, 2009 9:35 pm    Předmět: Citovat

Holky díky,oni si přijdou pro dortíky ráno v půl devátý to bych asi nestlihla je udělat před tím takže jsem je opatrně zabalila do fólie a dala do lednice.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2348
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2010 11:54 pm    Předmět: Citovat

Zdeni, vypadá to moc dobře a jak to tak popisuješ, i jednoduše. palec
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Novotna
forma v troubě


Založen: 25.4.2008
Příspěvky: 194

PříspěvekZaslal: pá leden 22, 2010 6:59 am    Předmět: Citovat

Zdeni, skvělý nápad. Je vidět že jsi přemýšlivé děvče palec
_________________
http://vladka21.rajce.idnes.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
rybicka
forma v troubě


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 170
Bydliště: Fryšták

PříspěvekZaslal: so leden 30, 2010 1:34 am    Předmět: Citovat

Ta rybička vypadá vážně skvěle!
_________________
www.urybicky.cz
http://obchod.urybicky.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
A-terka
našlehaný krém


Založen: 7.9.2007
Příspěvky: 462

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2010 11:12 am    Předmět: Citovat

Postup na podkovu z toustového chleba:
postupně promažu pomazánkou 4 patra toustového chleba,sestaveného do tvaru podkovu - střídám vždy patro světlého a patro tmavého chleba. Podle potřeby seříznu do pravidelného tvaru

potřu celou podkovu a boky obložím uzeným sýrem

a můžeme začíz zdobit uzeninou

a také sýrem a zeleninkou, a je hotovo Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 12:27 pm    Předmět: Citovat

A-terko, díky za postup, pokusím se od tebe trochu opisovat Smile

Ještě se chci zeptat, jak moc dopředu si můžu udělat ty zeleninové ozdoby? Max. třeba večer předem a do folie, co? Mám totiž roční neposedu, takže sladké peču na etapy třeba i v průběhu celého týdne, ale tady je ta trvanlivost omezenější.

Máte nějakou osvědčenou chuť pomazánky, která se nejvíc hodí? A raději majonézovou nebo tvarohovou? Ještě se musím zeptat, co budoucímu obdarovanému chutná. Předem díky moc, L.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5390

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 1:00 pm    Předmět: Citovat

Lenko, pokud možno, zeleninu předem nepřipravuj = nekrájej...rychle oschne, zavadne...já dělám základ všech pomazánek tvaroh + pomaz. máslo
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 1:09 pm    Předmět: Citovat

Super, díky moc, to pomazánkové mě do tvarohu nenapadlo, určitě to krásně zjemní. Holt zapřáhnu manžela, bude hlídat a já tvořit Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2348
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 6:13 pm    Předmět: Citovat

Já třeba nastavuji tu kupovanou pikantní sýrovou taveňákem a pomazánkovým máslem, plus trochu česneku.
Ale zkusím tu tvarohovou, to mě ještě nenapadlo a to mívám tvaroh doma furt... Wink

A ozdoby dělám za pochodu, ono toho není až tolik, většinou jen ukrojíš a je to... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku
1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com