Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení Diskuzní fórum o dortech a pečení
Zdobení, pečení, rady, nápady, inspirace
 
 ČlánkyČlánky  FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Jak na SLANÉ DORTY...otázky, rady, postupy.......H

Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3  Další

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 6:22 pm    Předmět: Citovat

Já zase tu kupovanou, u nás vede česnekovo- sýrová, nastavuju tím tvarohem. Zkusím i tvoji variantu Smile

Asi jo, viď, kolečka salámu smotám hnedka, sýr a zeleninu nakrájím a položím a z toho pórku to vykrájím taky za chvíli- pár dní předem ale vyzkouším nanečisto (a pak bude pórková polívka). Nebudem se hned pouštět do nějakejch větších akcí Very Happy Díky!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 6:39 pm    Předmět: Citovat

leni já teď dělala slaný, naplnila jsem to den předem, zamotala do folie a syr a zeleninu jsem tam dávala až těsně před předáním. Ono to moc času nezabere, kam se to hrabe na sladké Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: út srpen 31, 2010 6:58 pm    Předmět: Citovat

To je fakt, alespon ten chlebík trošku provlhne a bude to pak lepší Smile Díky za tipy!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: st září 08, 2010 7:30 pm    Předmět: Citovat

Teď jsem přemýšlela, z jakého chleba dort udělat a jaký bude mít tvar- a vůbec nevím! Upéct vlastní (pekárnu nemám), nebo z toustového, nebo klasického? Z čeho nejraději děláte, který je nejchutnější? Díky moc!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: st září 08, 2010 8:19 pm    Předmět: Citovat

Já dělávám ze světlého toustového, někdo míchá světlý s tmavým. Na začátku někde bylo i kynuté "houskové" těsto, které normálně upečeš ve kterékoliv formě v troubě. Pekla jsem kdysi poprvé podkovu.

Jinak si toustouvý okrajuji, aby nebyly vidět tmavší kůrky, pak poskládám k sobě (zatím jsem dělala jen podkovy a kulatý), pomažu, pokladu, vrstvím.... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
cernava
krém v pytlíku


Založen: 25.2.2009
Příspěvky: 895
Bydliště: Příbram

PříspěvekZaslal: st září 08, 2010 9:09 pm    Předmět: Citovat

Holky,já vymíchám tvaroh s troškou majolky a ochutím kořením tzaziky.je to dobrota.
A posledně jsem okolo dortu dala plátkový sýr,ale takový ten tavený,jak je každý balený zvlášť.Vůbec to nekorá a skvěle to drží. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: čt září 09, 2010 8:32 am    Předmět: Citovat

Díky moc! Ten receptík je ten od Ivany Egrtové tady na str. 2 dole? Budu dělat dva, tak zkusím jeden toustový a jeden doma pečený, jestli vy vyjde čas. Díky, pa Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5379

PříspěvekZaslal: čt září 09, 2010 8:42 am    Předmět: Citovat

KORPUS NA SLANÝ DORT

500 g hladké mouky
290 ml mléka
10 g sušeného droždí
1 lžíce oleje
1 vejce
1 lžička citronové šťávy
2 lžičky soli



vypracovat klasické kynuté těsto, dát do dortové formy Ø 24-26 cm...nebo jiný tvar a nechat cca 1 hodinu kynout


péct 25 min. / 180 st.

po vychladnutí 2x prokrojit
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5379

PříspěvekZaslal: čt září 09, 2010 8:49 am    Předmět: Citovat

Já jsem ten korpus zkusila jednou...a poprvé a naposledy. Dělám dorty z toustového chleba ( z bílého když není extra přání z tmavého). Ten korpus si nás nějak nezískal, z tousťáku je to opravdu jako dort Wink
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: čt září 09, 2010 9:05 am    Předmět: Citovat

Je, Milu, díky, ušetřila jsi mi práci Smile Udělám ten tousťák, stejně nejsem s kynutým těstem moc kamarádka Smile A když už jste dvě z nejšikovnějších dortařek zajedno, tak to musí být pravda a mlsík Smile Díky Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
fel
krém v pytlíku


Založen: 10.11.2009
Příspěvky: 900
Bydliště: opava

PříspěvekZaslal: čt září 09, 2010 2:02 pm    Předmět: Citovat

leni taky jsem dělala ten, co psala Milu a nic moc - je to hodně tvrdá kůrka, ten tousťák asi bude lepší
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lenkaf
promazaný korpus


Založen: 16.5.2010
Příspěvky: 667
Bydliště: Plzeň

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 8:34 am    Předmět: Citovat

Ahoj, tak se mi ten slaňák blíží (nedivte se mojí teoretický přípravě předtím takhle hodně dopředu- já se bavím i plánováním dortů Smile teď na sobotu a půjdu nakoupovat- poradíte mi, kolik tak je spotřeba materiálu? Dejme tomu na tu podkovu tady? Zhruba, je mi jasný, že se to liší dort od dortu. Nemám představu a bojím se, abych neměla málo, ale zase ani moc přebytků- držím dietu Wink Třeba po půl kile sýra, šunky a suchého, pomazánky taky tak? Moc díky!

A ještě dotaz- kamarádka, které dort dělám pro jejího tátu si ho chce vyzvednout v pátek, oslavu mají v sobotu- jak jste mi tu psaly, že to osychá- mám jí radši přemluvit, at si ho vyzvedne v sobotu, že bych holt přivstala a radši ho nazdobila ráno? Nebo když to zabalím, tak to půjde?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Milu
Moderátor


Založen: 4.9.2007
Příspěvky: 5379

PříspěvekZaslal: st říjen 20, 2010 8:47 am    Předmět: Citovat

Lenko, na čtverec cca 25x25 cm potřebuju pomazánky v následujícím množství :
1 vanička tvarohu, 1 pomazánkové máslo, 10 vajec

druhá poazánka stejná, jen místo vajec cca 300g gothaje

samozřejmě ochutit - sůl, tatarka, hořčice a pod.



s tímto množstvím promažu dort 4x

na ozdobu už to nějak odhadni

snad Ti to trochu pomůže v odhadu množství, nevím jaké budeš dělat pomazánky


hotový dort zabal do fólie a neoschne
_________________
Cokoli dá ti osud to snášej a zvítězíš nad ním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: čt duben 25, 2013 6:03 pm    Předmět: Citovat

Holky, potřebuju udělat dort cca 2kg. Kolik toustů dám na základnu? Stačí 2x2 nebo radši 2,5x2,5 ???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: čt duben 25, 2013 7:37 pm    Předmět: Citovat

Zdeni,já myslím,že 2x2 bude málo spíš bych to viděla na těch 2,5x2,5 celkem ve čtyřech vrstvách. Budu dělat ten menší v sobotu tak ho zvážím a pak Ti písnu když to ještě budeš potřebovat jo?
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 1:30 pm    Předmět: Citovat

Světluško, díky moc.... Tak já udělám tři na tři a okrájím.... Mám ho na zítra.... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
světluškaaš
hotový dort


Založen: 18.9.2007
Příspěvky: 1037
Bydliště: Západní čechy, Aš

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 6:24 pm    Předmět: Citovat

Zdeni tak jsem to zvážila a má 1,7 kg je to 2x2 ale nejmíň 200g dělají kyselý okurky kterejma jsem to dost ozdobila Smile
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 10:13 pm    Předmět: Citovat

Jé, děkuju, já se chystám. Už mám základ na pomazánky a až dodělám sladký, chystám se na něj.
Mmch, salámy už mi prořídly.... přišla má drahá dítka.... Wink Nejspíš ráno sednu za voland a kaufland to jistí.... Smile

Nakonec jsem udělala dva na tři a bylo to i bez přízdob přes dvě kila, musela jsem ořezávat.... ale zase jsem konečně ochutnala.... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Galbovka
umělecký dort


Založen: 20.11.2007
Příspěvky: 2342
Bydliště: Cheb

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 6:57 pm    Předmět: Citovat





Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
kvajdovka59
hotový dort


Založen: 8.2.2011
Příspěvky: 1292
Bydliště: okres Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 9:42 pm    Předmět: Citovat

Boží
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Diskuzní fórum o dortech a pečení -> Rady a nápady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  
1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přidat toto téma do oblíbených.
 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpB.B © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com